Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Избор на мемори карта
Автор: lord_kik   
Дата:   14-06-16 15:00

Здравейте,може ли някой да ми препоръча някоя сравнително бърза 16 или 32гб. SD карта или към коя марка да се ориентирам.Незнам ама дали някой лъжат с характеристиките и на кой може да се вярва.По принцип гледам Сандиск,Лексар,Сони,Кингстън.Щтракам предимно снимки,а видео много много рядко,но не е изключено.Апарата е Д7200

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на мемори карта
Автор: lamerko   
Дата:   14-06-16 15:11

Samsung Evo - евтини, бързи и качествени :)

Автор: БОБИ-ЛЪВЧЕТО   
Дата:   14-06-16 15:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Jk.freeman   
Дата:   14-06-16 15:46

Lexar - другото име на SD картата...

Автор: Twingo   
Дата:   14-06-16 15:48

lamerko, самсунг са доста евтини - ама бързи и качествени - едва ли :D

Дата:   14-06-16 16:02

Според зависи. След тестове на Canon 6D и Fuji X-T10, картите на Samsung дадоха абсолютно идентични резултати с доста по-скъпите ми и по принцип по-бързи SanDisk (купувани от B&H, нямам съмнения, че са ментета). Варно, при прехвърлянето с USB3 четец на компютър, СанДиск-а дава по-добра скорост, но така или иначе това не ми е критерий. Та извода - слотовете на фотоапаратите по принцип са ограничени. За мен няма никакво значение кои от моите карти бих използвал. За качество - не знам защо имаш съмнения, при положение, че Самсунг са лидер в паметите :)

Автор: PhotoBo   
Дата:   14-06-16 16:22

Че лъжат всички със скоростта на транфер, лъжат! За теб значение има обаче как буферират.
Аз съм с такава:

Справя се отлично според мен. За втора е обикновен eXtreme 10-ти клас и пак нямам забележки, обаче на безогледалката същата (не про) лагва много според мен!

Дата:   14-06-16 16:23

За съжаление Сандиска имат най-много реплики и трудно се разпознават, особено при покупка онлайн!

Автор: m.djorov   
Дата:   14-06-16 16:48

С 2 такива карти съм на 7200. Реална скорост около 60-65 мб/с дават на апарата. Моите ги купувах от немския Амазон. Те бяха търговецът. Надявам се да са оригинал. На цени доста под тукашните за същата карта.

Автор: realnoncho   
Дата:   14-06-16 17:40

http://www.cameramemoryspeed.com/nikon-d7200/sd-card-comparison/

Автор: Daniel_P   
Дата:   14-06-16 18:01

И аз съм с SanDisk като на Боби ;) За сега нямам дерт, имам 2 такива по 32 и 2 х16 но те са SanDisk pro ;) Ок са и двата вида[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   14-06-16 22:52

С кого ще се състезавате?

Автор: simbon4o   
Дата:   14-06-16 23:28

След сандиск минах на самсунги и съм много по доволен! Година и нещо-две нямам една карта пукната или изгубен файл. По добри са самсуняците.

Автор: zbonev   
Дата:   15-06-16 09:45

Имам от сивите самсунги Pro серията (Evo e по-ниския клас) и нямам оплаквания; доколкото четох из нета сивите са MLC памет, а evo-тата с TLC; по-старите ми карти са дори с SLC памети, но вече почти не се произвеждат такива и/или са страшно скъпи.

Автор: imitev   
Дата:   15-06-16 10:02

Аз като по-прост карам с ADATA...

Дата:   15-06-16 10:10

абе,затварям очите кликам с мишката и каквото дойде.В Емаг май най голямо разнообразие има.

Дата:   15-06-16 11:04

тази как ви се струва

Автор: DStefanov   
Дата:   15-06-16 11:07

@lord_kik, аз съм с такава, само че 64GB. Картата е чук! Купувай смело! [smilie24]

Дата:   15-06-16 11:08

Имам 2 такива - около 30-на МБ/с реален трансфер. За две години нямам оплаквания - няма пропуквания на корпуса, "сдъвкани" кадри или прецакана файлова система.

Автор: vinse   
Дата:   15-06-16 11:09

Тази е добра, взимай. По принцип хубавите марки при картите са Самсунг, Сони, СанДиск, Трансценд

Автор: serjy   
Дата:   15-06-16 11:18

на мен две карти сандик ектриим 3 ми заминават, а съм дал по 100лв. за карта [smilie9] повече сандиск няма да купя! минах на а-дата, най-евтините, малко по-бавни са, но не съм имал никакви проблеми. [smilie24]

Дата:   15-06-16 11:19

И последното ми чудене е дали 16гб extreme pro или 32 само extreme, скорост на сваляне ми е важна,защото сега съм с една 8гб само екстрийм,но на нея пише 30мб/с и свалянето е мъка.На тази 95mb\s дали изобщо ще ги достигне?Не ми трябва супер скорост на писане. Дили да заложа на по голям капацитет и малко по бавна или максимално бърза но с но-малко капацитет.Просто ще се ползва за основна,а имам две по 8гб за слот 2 където да записва jpeg

Дата:   15-06-16 11:20

Много зависи на какво ще ги четеш :)

Автор: realnoncho   
Дата:   15-06-16 11:25

При сегашните цени на картите памет, ако знам, че камерата ми може да пише със 75MB/s не бих си взел нещо по-бавно от 60MB/s запис.

Дата:   15-06-16 11:25

Аз не мога да ги достигна тези 95MB/s трансфер, някъде 45 ако не се лъжа при usb2. Тази с посочени 35, сигурно ще да е 12 при мен..

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »