Автор: metodiev_martin
Дата: 28-06-16 23:03
Развитие по темата. Поръчах въпросното лепило на лист - 7955 MPL - с доставката, лист 60х90 ми излезе около 20лв.
Разлепих цялата гума, но се оказа, че тя се е разтегнала доста. Наложи се да я срежа и разделя на две равни части - разрезът минава точно през винта за статива. Тази операция се наложи, за да мога да компенсирам голямото разтягане, което се е получило по дългата страна. Разтягането в другите посоки, го изряза внимателно с малка, тънка ножица. Изрязах от лепилото на лист шаблон, който отговаря на площта на гумите, залепих листа на гумата, след което махнах горното фолио и внимателно наместих гумите върху корпуса на грипа. Според мен се получи добре. Най-трудно е лепенето на гумата, около спусъка, защото формата е неправилна, разтягането там не липсва и си е играчка, но с доста усърдие се получава. За мен резултатите са доста задоволителни. Единствено малко ме е яд, че дадох 20лв за един лист 60х90, от който реално ми трябваха 20х20 и останалата част няма какво да и правя, но важното е че успах да приведа гумите в приличен вид (не заводен, но приличен).
При положение, че липсват резервни комплекти за гриповете, смятам че това е добра алтернатива.
Благодаря на колегата stef7 , който издири лепилото на лист, че най-вероятно щях да тръгна да лепя с лепило за гума и щеше да стане мазало.
Не зная колко ще издържат гумите, за сега изглеждат здраво залепнали, но дори някога да се разлепят, процедурата вече ми е ясна
Че грипа на наследникът 5д4, няма да бъде по-евтин, но поне да го направят с по-издръжливи гуми или да пуснат комплекти за замяна
|
|