Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 избор на фотоапарат
Автор: mira_neyk   
Дата:   05-06-16 20:14

Здравейте, искам да попитам кой от трите фотоапарата бихте ми препоръчали:
1.Nikon D3300 + обектив 18-55mm,
2.Panasonic LUMIX FZ200
3.Sony A5000 + Sony SEL 16-50mm f/3.5-5.6 PZ
Наясно съм че трите изброени са различни типове - двата са със сменяем обектив, докато Панасоник не е... Sony-то е безогледака; Nikon e огл-рефлексен, а Panasonic e към сапунерската серия, но явно , съдейки по цената е доста добър като за този клас .... Първо да уточня, че човекът, който ще го ползва е любител, ще се снимат предимно пейзажи, движещи се обекти и ... общо взето де що се изпречи на пътя вероятно -знам ли ;) Бюджетът е ограничен- доста под 1000 лв. (около 700-750), затова с две думи - вие кой бихте препоръчали като за човек, който не е професионалист и тепърва ще се гмурка по-надълбоко в необятния свят на фотографията ?

Отговори на това съобщение
 Re: избор на фотоапарат
Автор: lord_kik   
Дата:   05-06-16 20:28

1 глас за Сони

Автор: Jk.freeman   
Дата:   05-06-16 20:38

Давам два гласа за D3300, за да изпреваря единия за сонито...[beer]

Автор: radomarinov   
Дата:   05-06-16 20:45

Ако е за подарък и трябва да е чисто ново, от магазина вариантите не са много. Ако е за втора употреба, са стотици [smile]

Автор: NikolOB   
Дата:   05-06-16 21:06

Има в базара едно такова сони с двугодишна гаранция за почти 500лв , ако не е проблем липсата на визьор е добър вариант.

Автор: mira_neyk   
Дата:   05-06-16 23:37

Предпочитам да е нов апарата- за подарък е.

Автор: piknik   
Дата:   06-06-16 00:09

"mira_neyk" питай Йори - той ги разбира нещата, както и Админите във форума...

Ето линк:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1785158&t=1785158&phorum_uriauth=

Автор: ivjordan   
Дата:   06-06-16 01:00

Сони-то е пръчка. Не купувай апарат без визьор. Имам ДСЛР, безогледалка и разни сапунерки. Снимам със всичко, но с най-голямо неудоволствие с тези без визьор. В този ред на мисли, от посочените от теб, Сони-то е без визьор - не го и помисляй.
Зависи от нивото на човека, на който подаряваш, но ако е съвсем начинаещ - Панасоника, ако е по-напреднал - Никона. Ако трябва да е Сони - някой модел за двойни и тройни пари с визьор и повече контрол, примерно 6300 или нещо от сорта беше, не ги следя.

Автор: bocodage   
Дата:   06-06-16 03:59

Здравей,

Ако човека е мераклия мисля, че най-много ще се израдва на огледално рефлексния. Ако е човек, който не обича ангажиращите неща сигурно ще му тежи и заема място повече отколкото му се иска. В такъв случай една безогледалка може да се хареса повече. Ако е момиче може би ще хареса някой по-лек Канон. Моите впечатления са, че прохождащите фотографки взимат Канони... има сравнително аналогични Канони за подобни пари. Имай предвид, че ако човека иска да ходи по улицата и да снима хората огледално рефлексния апарат е може би най-неподходящия избор. Много е голям и шумен (хората го забелязват лесно и се смущават). Безогледалния апарат е напрактика безшумен ако го пуснеш в този режим. DSLR-ите могат да снимат на много по-тъмно от по-евтините апарати. Има много място за ъпгрейд там. За безогледалните също можеш да вземеш обективи за 2-3 бона и то смущаващо добри :) Мисля, че трябва да помислиш върху характера, мерака и навиците на човека, на който възнамеряваш да подариш апарата и да вземеш предвид възможно най-много негови/нейни субективни черти. Аз съм фен на техниката втора употреба, защото често е в много добро състояние и е на значително по-ниска цена, но очевидно в твоя случай е неприложим вариант. Ако трябва да отговоря като типичен български форумец - додай още 4 хиляди лева и купи нещо хубаво, защото кеф цена няма :D.

Иначе успех с покупката и дано донесе много щастие на новия притежател!

Поздрави,
Боян.

Дата:   06-06-16 10:07

Ще се повторя, но ще дам пак глас за Никона, преди да се е объркал автора да вземе някой от другите изброени боклуци! [beer]

Автор: roburt48   
Дата:   06-06-16 12:24

Глас за Никон, но...ако може да е с обектив 18-105 ! Успех

Автор: todorzuboff   
Дата:   06-06-16 13:02

От предложените 3 варианта и аз ще гласувам за никон-а.

Дата:   06-06-16 13:03

roburt48 [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »