Автор: bocodage
Дата: 06-06-16 03:59
Здравей,
Ако човека е мераклия мисля, че най-много ще се израдва на огледално рефлексния. Ако е човек, който не обича ангажиращите неща сигурно ще му тежи и заема място повече отколкото му се иска. В такъв случай една безогледалка може да се хареса повече. Ако е момиче може би ще хареса някой по-лек Канон. Моите впечатления са, че прохождащите фотографки взимат Канони... има сравнително аналогични Канони за подобни пари. Имай предвид, че ако човека иска да ходи по улицата и да снима хората огледално рефлексния апарат е може би най-неподходящия избор. Много е голям и шумен (хората го забелязват лесно и се смущават). Безогледалния апарат е напрактика безшумен ако го пуснеш в този режим. DSLR-ите могат да снимат на много по-тъмно от по-евтините апарати. Има много място за ъпгрейд там. За безогледалните също можеш да вземеш обективи за 2-3 бона и то смущаващо добри :) Мисля, че трябва да помислиш върху характера, мерака и навиците на човека, на който възнамеряваш да подариш апарата и да вземеш предвид възможно най-много негови/нейни субективни черти. Аз съм фен на техниката втора употреба, защото често е в много добро състояние и е на значително по-ниска цена, но очевидно в твоя случай е неприложим вариант. Ако трябва да отговоря като типичен български форумец - додай още 4 хиляди лева и купи нещо хубаво, защото кеф цена няма :D.
Иначе успех с покупката и дано донесе много щастие на новия притежател!
Поздрави,
Боян.
|
|