Автор: mecho_gruh
Дата: 01-06-16 07:58
Ползвал съм 5100, 7000 накрая 3300 и сега съм с панасоник Г7.
5К серията печели с по-големият брой автофокусни точки и въртящият се дисплей който би бил удобен за макро или видео.
3К серията печели с компактния си размер, тегло и лично според мен ергономичност. Има абсолютно всичко необходимо и за нуждите на един фотограф не отстъпва на 5К и 7К сериите. (Да, да знам знам ХДР и мотор в 7000 серията )
Д3300 прави страхотно фулхд видео на 60 кадъра без да кропва допълнително.
Единствен минус са по-малкото автофокусни точки спрямо горните модели.
За обективите, според мен е неоправдано скъп 18-140.
По-добре 18-105 или дори 18-55 и 55-200/300 (ако се нуждае фотогрфа от теле.)
18-55 VRII-прекрасен лек обектив, много компактен, достатъчно остър.
18-55 да се търси VR II версията, защото вмомента се предлага и със стария вариант бе стабилизация за 50лв. по-малко, което не си заслужава.
18-105 също прекрасен обектив, просто е по-голям и тежък. Препоръчвам го, ако ще се снима само с един обектив и няма желание за разнасяне на 2+ по екскурзии.
55-200 и 55-300 съотвенто са по-големи, но позволяват заснемане на по-далечни обекти. 55-300 е прекрасен и за портрети има много приятно боке. Стават страхотни снимки на деца, птижи и други точно защото не знаят, че ги снимаш.
Преди колегите да ме пребият с евтини обективи, да знам че 70-200 ф2.8 е по-хубав и 50 1.8 Г и той е много хубав, но жената иска да си снима децата, а не да показва колко и е голям.
Както каза колегата Jk.freeman, няма смисъл да се загробват луди пари, ако дамата реши, да навлезне по-сериозно във фотографията и да изкарва пари от това, нека тогава да мисли за по-скъпи неща.
("Ама то 3300 малко автофокусни, малко екстри, не е хай-енд, мотор няма..." Да де, ама липсата на всички тея неща не е спряла нито един от вликите фотографи, още преди цифровата ера, това че ние сме разглезени е друг въпрос.)
Публикацията е редактирана (01-06-16 09:00)
|
|