Автор: radikyokushin
Дата: 16-05-16 08:29
cvetanov95 написа:
> И какво сега, да сменям бизнеса ли,
> щом нямам пари за ФФ, или да си
> търся работа?!
Цветанов, чети всичко, бе човек!!!
Написал съм ти по-надолу в поста си и еквивалентната с-ма за кроп.
Примера с ФФ съм го дал, само защото аз снимам с такива тела и за да бъда максимално точен с мм на обективите, като примери.
Абсурдно е с обективите, които си написал и то на кроп тяло да снимаш сватба. Освен това на светкавицата си и сбъркал мястото (то е хубаво, да не кажа задължително, да напишеш и какви са телата с тези обективи) - какво прави тя на тялото със светлия твърдак, а не е на тъмното варио?!?
Единия вариант съм ти го написал. Вторият ти е дал колегата BXMarkov. Имаш и вариант да замениш дългия зуум с някой 16-35, но там парите скачат двойно и нагоре. Въпросът е че тези примери касаят по-скоро фокусните разстояния, а не конкретни марки и модели обективи, защото там вече всичко зависи от предпочитанията и възможностите.
Разбира се, възможни са и съвсем други комбинации, просто на мен тази най ми е паснала и затова давам съвет за нея.
Тук държа да поясня, че всичко това го пиша, като имам предвид ритуалите, като най-репортажната част от една сватба и където всъщност има най-голяма нужда от две тела. Иначе за останалото време в раницата е добре да има... абе, колкото повече... и 70-200 и 16-35 и някой широк твърдак 24мм например... Тука пак говоря за ФФ, просто защото аз снимам с такъв и ми е по-лесно дам примерите. Да не 'земеш пак да скочиш, че трябва да сменяш професията . Пресметни си по кроп фактора еквивалентните мм и виж съответните обективи за твоите тела !
...и те така
|
|