Автор: pachok
Дата: 29-03-16 01:33
Абсолютно в следствие на проникналата влага са се получили описаните проблеми. Стават къси и утечки между изводите и един от резултатите е, че все едно са ти натиснати част от копчетата по апарата. Изключвайки заредените кондензатори, самите електронни елементи и платките не се влияят от вода, можеш да си ги измиеш и на чешмата, да ги подсушиш добре и после пак ще работят. Проблемът е когато платката е под напрежение, защото може да протече ток от някой по-високоволтов източник към друг с по-нисък потенциал и да ти изгори примерно някой чип. Затова както са ти казали, най-важното е на първо време да се извади батерията, за да няма токове по платката, докато изсъхне устройството.
6Д не е водоустойчив, но от практиката знам, че малко количество капки и пръски не пречи на апаратите, много пъти ми се е случвало да снимам в лек дъжд. Миналия ден дори снимах с 6Д-то ми едни цветя в дъжда и сега като прочетох поста ти първата ми реакция беше да скоча и проверя всичко наред ли е с апарата :-) Бая го бях понамокрил по корпуса, но гледам, че все още си бачка.
|
|