Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 1ви Фотоапарат
Автор: DevilsDJ   
Дата:   23-02-16 02:56

Здравейте на всички , в най-скоро време ще си закупувам първия фотоапарат(или поне не някой който е бил семеен и смешно евтин).От доста време ми се искаше , но винаги се намираше нещо по-важно от хоби където да отидат парите.От 1-2 месеца разглеждам и се чудя какъв да е точно , тъй като съм си задал лимит до към 350лв максимум.Искам да прави и свястно видео(поне 1080p примерно). Доста гледах , четох , разглеждам ревюта , сравнявам в различни сайтове и какво ли още не . За момента съм се спял на 2 апарата които "мисля" Nikon Coolpix L340 и Nikon Coolpix L840 , 250лв и 350лв са нови , не че не бих взел и втора употреба , но нз какво да търся просто. Дайте мнения и идеи за модели , мнение за тези 2-та модела на Nikon , какво да разглеждам като 2-ра употреба и какво като нови.

Отговори на това съобщение
 Re: 1ви Фотоапарат
Дата:   23-02-16 03:04

Още 2 модела съм си отбелязал , втора употреба съм ги гледал че ми влизат в бюджета - Fujifilm S8300 и Nikon Coolpix P500

Автор: lamerko   
Дата:   23-02-16 03:18

Нужно ли е да бъде супер зуум?

Автор: jonkobg   
Дата:   23-02-16 10:32

С апаратите от първия пост печелиш, че ше изглеждаш поне като полупрофесионалист в очите на околните. Освен това ще имаш прилична машинка за туристически и семейни снимки, с която би боравила всяка средноинтелигентна домакиня. А развитието ти като фотограф ще е....

В рамките на бюджета ти в ибей излизат прекрасни Canon S110 и S120.
Печелиш:
- компактно тяло, което може всеки ден да ти е на кръста, в здрав корпус;
- по-голяма матрица;
- ръчни настройки на бледна и скорост => възможност наистина да се научиш да снимаш;
- светъл обектив в широкия край;
- ръчен фокус (макар да е по-скоро декоративен)
- RAW формат! - все ще се изкушиш да обработиш някой кадър. Многократно споменавата тук DXO optics поддържа моделите.
Освен това си има благинките като безжична връзка и тъч скрийн.

Губиш дългия зум, но... зум мой - враг мой...

Автор: 1swamp2frogs   
Дата:   23-02-16 12:54

От бърз преглед на базара за снимки този панасоник е много по-добре от сапунерчето канон!

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=62285

А за малко повече пари това също е страхотно семейно/туристическо апаратче

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=70333

Нямам връзка с продавачите, просто като идея за премисляне.

Дата:   24-02-16 17:45

Не не е нужен супер зуум , просто на пръв поглед(тотално начинаещ) и цена ми се сториха добре тези канони , като цяло искам нещо което прави добри снимки с авто настройки , да има и ръчни настройки така че да започна да се уча , и да прави и добро видео

Автор: colorphoto   
Дата:   24-02-16 21:33

Избирай това,което е с най-голям сензор - горе има такъв Панасоник изваден от базара ,а и сменяемата оптика е плюс.

Дата:   26-02-16 01:50

http://snapsort.com/cameras/Sony/HX9v/specs - във този сайт сравнявам апаратите които ми влизат в бюджета , но не знам кои параметри да следя най-вече .Осъзнавам че бюджета ми е малък за нещо наистина добро , но тъй като съм напълно начинаещ с огромно желание да почна да снимам , но искам да може да правя и видеота да кажем че търся нещо задоволително , нещо което втора ръка мога да намеря за към 350лв (продавам хакнат PS3 и още няколко неща и колкото изкарам това ще ми е бюджета общо взето).[shtrak]

Автор: 1swamp2frogs   
Дата:   26-02-16 09:30

Panasonic GF3 се намира и се събира в бюджета, за начало е предостатъчен.

Дата:   05-03-16 01:49

Sony A3000 , A55 ,A57, A58 , Panasonic G6 , Canon 1200D , Panasonic FZ200 , на тези модли съм се спрял за сега и ще дебна за оферта

Автор: MixMike   
Дата:   05-03-16 11:24

В тези дето си избрал има DSLR-и, безогледалки и турбосапунера. Няма как всички да са в един кюп, ако изобщо имаш някаква представа какво точно търсиш
За DSLR-ите и безогледалките трябва да си вземаш отделно обективи, ако искаш да снимаш макро примерно. Турбосапунерата ще ти даде макро и голямо варио, но като качество ще е далече от DSLR.
Изобщо има десетки неща, които трябва да съобразиш преди да направиш избора, защото после ще има рев, и фотоапарата ще ти е виновен.[smilie10] [smilie5]

Осъзнавам че бюджета ми е малък за нещо наистина добро
Няма такова нещо! За 300-350лв има прекрасни безогледалки или DSLR. С 1-2 дърти ръчнофокусни обектива за по 50лв ще имаш прекрасна картина.
Ентусиазъм трябва, бюджета не е толкова важен...особено за начинаещ
...и четене...и снимане, снимане, снимане, снимане

Автор: crocodile   
Дата:   05-03-16 13:22

В базара има един Panasonic FZ38 на идеална цена , мисля че това е апарата за теб . Идеален за начинаещ и достатъчен за ежедневно непретенциозно снимане. На по голямо фокусно прави и бокенце при портрети.

Автор: MARLOV   
Дата:   05-03-16 19:00

Тези камери,които си изброил няма как да намериш за 350 лева.

Автор: bogorodoff   
Дата:   05-03-16 19:23

Първият от изброените го има в "продавалника" за 350 лв., а миналата неделя в Техно..... беше за 399.20лв. чисто нов. Когато един румънски сайт направи някоя "велика промоция", горният магазин може би пак ще пусне 20% надолу.

Автор: MARLOV   
Дата:   05-03-16 19:53

За А3000 съм съгласен.Обявата е наистина привлекателна.
http://olx.bg/ad/fotoaparat-sony-a3000-ID5Q9Do.html#2e4c68d763

Публикацията е редактирана (05-03-16 19:53)

Дата:   06-03-16 15:29

Ами всъщност в ebay поне А55-то го гледах отколо 350-400 че и по-евтини , така че е възможно. Казах че на тези модели като основно гледам А3000 и А55 за оферти , а и те най ми харесаха.

Дата:   06-03-16 15:46

Има един А58 от Англия който излиза към 210$ (370лв) с доставка.
А до бюджета ми , продавам в момента няколко неща и парите от тях ще отиват към фонд "Фотоапарат" , мислих да е уж до 300-350 ама колкото успея да изкарам толкова , може и до към 400-450 евентуално , така че затова си харесах тези сонита .Гледам ги уж (като неразбиращ особене много) правят много добри снимки и имат ХД видео , с ръчни и авто настройки , RAW , вход за външен микрофон и т.н. което ми хареса , ако се сещате за нещо подобно на Sony - A55 , A57 , A58 , A3000 казвайте.

Автор: vkk1   
Дата:   06-03-16 16:12

a55, 57 и 58 са "a mount" и SLT.
a3000 e "e mount" и е безогледалка.
Като цяло разликите между тях са повече от приликите :)

Дата:   06-04-16 16:04

Вече съм горд собственик на Sony NEX5 , и сега следва яко разглеждане и разцъкване докато свикна :Д . Ето и първата снимка :Д
http://i63.tinypic.com/xf9huh.jpg

Автор: steeens   
Дата:   06-04-16 16:32

Добър избор! С какъв обектив е?

Автор: lamerko   
Дата:   06-04-16 16:49

Все пак си се отказал от супер зуум-а. Поздравления :)

Автор: quazimodo   
Дата:   06-04-16 16:49

Честито!

Дата:   06-04-16 16:55

Ами 18-55

Дата:   06-04-16 16:58

Малко ме хвана яд защото този го взех за 300лв , а изпуснах оферта за NEX5N с 2 обектива за 400лв - изпревариха ме

Автор: steeens   
Дата:   06-04-16 17:15

Не се ядосвай, страхотно е и твоето попадение. [beer] [beer] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »