Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сигма адаптери за Сони Е към Канон и Сигма обективи
Автор: hotsnail   
Дата:   19-02-16 11:29

Sigma announces Canon EF and Sigma SA to Sony Electronic Adapter

Най-сетне сериозен играч се зае с адаптерите. Аз си купих наскоро метабоунс и съм доста доволен, но дори при него има някои странности.

Вярвам, че Сигма като уважавана марка е направила нещо наистина добро и ако не друго ще можем да се наслаждаваме на пълната им гама обективи със хубави фотоапарати. Разбира се ако работи и със Canon EF обективи от други марки като Тамрон, Токина или Канон ще е супер.

БРАВО на Сигма. Последните месеци изключително много ми се вдигна мнението за марката след като пробвах някои от Арт обективите им и дори си купих един...

.[thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Сигма адаптери за Сони Е към Канон и Сигма обективи
Автор: axlastro   
Дата:   19-02-16 12:15

Да побързам значи с разпродажбата на канонската техника че скоро форума може да се задръсти с обяви.

Автор: Бонд   
Дата:   19-02-16 12:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: georgioiv   
Дата:   19-02-16 12:40

Блажко - пише се "написах", не "написъх"... Някой ден ще черпиш тук всички наред, че те учат и на фото и на видео, и на правопис... [smile] [smile]

Автор: Бонд   
Дата:   19-02-16 12:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kvakioh   
Дата:   19-02-16 12:49

Metabones която и да е серия-[smilie23][smilie23] . Първо заради цената, второ заради не-сработването с някои обективи, които са по-масови. Тия адаптори ме накараха за първи път в живота си да гледам ревюта и някакви показни в youtube...Добре, че казват нещата като хората. Commlite, Viltrox за 1/4 от парите на последния Метабонес идват по-добри в някои случаи.[smilie24]
Лично аз трябва да купя 3 адаптора, за да съм сигурен в скорост, сработване с всичко що е налично...[smilie23] [smilie23] [smilie23]
Супер ще е, ако Сигма докарат адаптор, така е най-леко и лесно. Предвиждам дори и 500 евро да е, да се купува като може би един от най-продаваните продукти от Сигма.
КАто докарат и после, от който и да е производител адаптор за Никонски обективи (вече има, но не докарват нещо до EU), и поне може да се наглася блендата електронно(има с ръчно доста, но не е удобно) и да пише EXIF, нещата ще напреднат още повече за Сони...Само тела да бълват.[smilie18]

Автор: georgioiv   
Дата:   19-02-16 12:58

Sony става фирма за тела, останалите да правят обективи и преходници, като не му разбират... [smilie5]

Автор: stoikovv666   
Дата:   19-02-16 14:49

Сега и за Ipnone ако изкара адаптер! [smilie25]

Дата:   19-02-16 15:55

квако колко обектива си изпорбвал лично на А7м2 или А7р2 със метабоунс версия 0.47? Ако отоговора ти клони към нула ще те замоля да се въздържаш от толкова дръзки коментари или откровенни лъжи.

АФ и цялата функционалност на обектива работи с големия процент обективи прекрасно. С 50/1.2 и 85/1.2 на моя А7м2 работи само централната точка, което не ме устройва - това е единствения проблем който съм видял до сега от пробвани 10-15 обектива на Канон, Сигма и Тамрон. Имам и съмнения дали стабилизацията вярно отчита фокусната дължина и си я задавам на ръка.

Публикацията е редактирана (19-02-16 15:59)

Дата:   19-02-16 15:57

Това дето се надявам да видя в сигма адатера е обективите на Сигма поне да се държат все едно са Е обективи т.е.

1. да работи следящия фокус със заключване на обект, фокуса по очи и т.н.
2. АФ да работи със всички Е апарати а не ограничен до А7м2 и А7р2, както е сега с другите адаптери освен DEO Saker Falcon Lite (последния пък е малко бъгав за сега, но има шанс да го оправят)

Публикацията е редактирана (19-02-16 16:00)

Автор: rimohit   
Дата:   19-02-16 16:53

sigma-50-100mm-f1-8-lenssigma-50-100mm-f1-8-lens/[smilie10]

Дата:   19-02-16 17:12

3 е точната бройка обективи Сигма. Понеже Метабонес е най-скъпия и го продават по изключение в магазините. Мога да си коментирам колкото искам, защото пробвам, а не чета из интернет толкова или да се величая из няколко форума...Не виждам защо трябва да се сочим с пръст един друг, при условие, че Metabones я ще купят 2-3 човека тук, я не.
Сигма 50/2.8, 70/2.8 макро не ми сработват като хората, бавно като с Fomito, а макрото е бавно, с Metabones си е по-бавно, с Commlite действа, като засича на ЦЕНТРАЛНО, с настроенa зона пак център, с Viltrox се мъчи. Тамрон 90 Vc ту действа, ту не действа стабилизацията, с Commlite не можах да направя успоредно проба.
Toва е на моя А7R, моята бройка, моят тест, моите усещания, моето мнение, не съм пробвал на различен от А7R. ЩЕ взема Commlite след 10 дни и ще кажа пак в темата за адапторите кое-как, пак с моя А7R.
Чакам и Сигма и взимам, пък Метабонес да изкарат и версия 100, ако искат.

Дата:   19-02-16 17:18

да тука по-скоро Сони са за бой че на А7р няма добър автофоокус. А7м2 има сносен АФ. Дано пуснат някой фърмуер та всички А7-ци да имат по-добър фокус с тия адаптери....

Най-малкото за Сонешкия байонет с ЕА3 и ЕА4 да работи нормланата им фокусна система......

Дата:   19-02-16 17:21

Няма да се оправи фокуса за старите, взимам Батис 25/2 и спирам да говоря каквото и да е за Сони...надявам се скоро, 2-3 месеца. Даже за адаптори няма какво повече да кажа...Сигма са напред.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »