Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съществени разлики между D3300 и D7100
Автор: Павел_Василев   
Дата:   16-02-16 15:21

Привет колеги, ползвам тяло D3300, бихте ли ми казали ако реша да мина на D7100, с какво реално ще имам по-големи плюсове от D3300?
Единственото което ме привлича на D7100, е че има повече кръстосани точки, възможността за две карти с памет и че има по-голям визьор, това че има вграден мотор, магнезиевото му шаси в случая не ми е нужен, на D3300 като нов модел е с новия 4-ка процесор, което при D7100 е без значение в случая, та какви други основни плюсове бихте ми казали че би имало смисъл да мигрирам към D7100 спрямо D3300?

Отговори на това съобщение
 Re: Съществени разлики между D3300 и D7100
Автор: БОНД   
Дата:   16-02-16 15:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kvakioh   
Дата:   16-02-16 15:31

Ако се ползват обективи без мотор, ще има само ръчен фокус на 3300, на 7100 ще сработват и като автофокус. Това може би е най-същественото.

Автор: Dimitar.tzankov   
Дата:   16-02-16 15:34

По-лесен достъп до настройки, автофокус при обективи искащи "винт" от тялото. Beacketing. Отдалечено командване на светкавица (чрез светлина). 14bit RAW, виртуален хоризонт във визьора и т.н. И т.н.
От към картинка надали ще има огромна разлика

Автор: hrup   
Дата:   16-02-16 15:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: БОНД   
Дата:   16-02-16 15:55

Автор: Ghost4o   
Дата:   16-02-16 16:09

До исо 1600 почти незабележима разлика в картината след исо3200 идва ш полза на д7100

Дата:   16-02-16 16:27

Благодаря за съветите, реших да поясня малко, реално погледнато за една година снимане, кои са нещата които ми недостигат, усещам че визьора ми е малък, иска ми се по-голям и светъл визьор, бих искал повече удобни на разположение бутони при ръчното снимане, от един месец почнах да експериментирам и да снимам само на изцяло ръчен режим, това с цел да добия и почва да ми става навик при снимане, без да ползвам помощните програми за начинаещ като мен "GUIDE" които имат вградена програма за дадена ситуация, като почнах да снимам на ръчни, усещам че ми харесва и изпитвам удоволствие така да снимам, като си нагласявам всеки път, скоростта, блендата, исото :), та основно искам да има по-голям и светъл визьор, по-удобно разположени физически бутони, повече кръстосани точки, видео не ползвам, мотор в тялото също не ми трябва, та на какво кроп тяло би имало смисъл наистина да мигрирам спрямо сегашното ми тяло и с оглед конкретно моите нужди които описах че ми липсват?

Публикацията е редактирана (16-02-16 16:29)

Дата:   16-02-16 16:36

Автор: Станчев   
Дата:   16-02-16 16:41

Много е прав колегата hrup.
Хубав обектив, още по-добре два.[smilie24]

Автор: alext   
Дата:   16-02-16 17:03

обективите правят разлика, тялото кроп за кроп да смениш няма да стане по- хубава картинката. Удобството е друг въпрос- визьора и микронастройката на АФ са ценни. Останалото я го ползваш, я не както си написал.

Автор: mro.marvel   
Дата:   16-02-16 17:08

Да добавя,че светломерът на Д7100 има 2016 пиксела мисля,че се казваха,а Д3300 има едва 420.Надали разликата ще е огромна,но несъмнено такава ще има [smile]
Иначе,ако ще си вземаш нов апарат мнението ми е,че Никон 7100 беше доста добър,но беше стар и това беше проблем...всичко това се поправи с Никон Д7200-по-добре вземи него!Но пък излезе един ЛЕГЕНДАРЕН Никон Д500-най-добре вземи него...но с тези пари по-добре вземи Д610,за да си на фул-фрейм [smilie5]
Виждаш ли как става верижката [smilie8] така,че мен ако питаш по-добре си вземи хубави обективи вместо това... [shtrak]

Автор: lamerko   
Дата:   16-02-16 17:28

То хубу, ама истината е една - рано или късно всеки ъпгрейдва. И то не защото е ограничен в нещо конкретно [smile]

По-съвременното тяло в общия случай няма да доведе до по-добри фотоси - не е изключено дори да влоши положението, но все пак дава някакво самочувствие и допълнително удоволствие на снимащия. В тази насока не е съвсем коректно да се нахвърляте така върху човека, понеже иска нещо "по-така". Същото е и с например мобилните телефони - Нокийка с фенерчи върши работа, но половината карат с АйФон6, другата половина с Галакси6. Та как се вика - кеф цена няма. Е и аз например си взех една безогледалка Фуджи - дори не ми трябваше - става ми втора система [smilie5]

Павел_Василев: D7100 бива - моеж би най-ценното там е финната настройка за калибрация на обективите. Помисли финансово за D7200 - така или иначе ще даваш торба пари - нека да държи по-дълго време :)

mro.marvel: нещо, което не е излязло на пазара няма как да е ЛЕГЕНДАРНО :)

Дата:   16-02-16 17:30

Колеги, благодаря за компететните Ви съвети, радвам се че се включихте все сериозни колеги като Вас, оценявам го[shtrak], затова и пуснах темата да чуя сериозни съвети как да постъпя.
Казвате че на този етап е по-добре по-хубави обективи, да не отварям нова тема, при пейзажи, затворени тъмни пространства и за нощни снимки, дали бихте ми препоръчали за в този случай - Nikon AF-S DX 35mm f/1.8G ?

Публикацията е редактирана (16-02-16 17:33)

Дата:   16-02-16 17:50

Автор: iasen2   
Дата:   16-02-16 18:29

Един колега си купи д810, снимките му сега не се различават по нищо от предишните му с д5200.

Автор: lamerko   
Дата:   16-02-16 18:44

iasen2: ако съдим по една друга тема - трябва да са по-качествени. Повече пиксели и стерео звук [smilie18]

Автор: Pavlov   
Дата:   16-02-16 18:57

Павел_Василев,
Намери отнякъде един D7100, и го поразцъкай. Да усетиш как е, и дали ти допада. Защото може снимките от двата модела да са едни и същи, въпреки че и това мога да оспорвам, но работата с двата модела е различна. След като не си професионалист, и твоята цел не е изключително крайният резултат (снимките), а е важен и самият процес, тогава разлики има.
Иначе според мен направо да скочиш на фулфрейм [smile] , поне да усетиш какво е истински голям визьор. Ама явно не ти е по бюджета.

Автор: Бонд   
Дата:   16-02-16 21:23

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »