Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотоконкурси
Автор: VyaraGeorgieva   
Дата:   15-02-16 20:22

Здравейте,

Казвам се Вяра Георгиева. Пиша ви с една идея-предложение, която обмислям от известно време. Не съм фотограф, но най-близкият ми човек е. Та, покрай него, постепенно навлязох в света на рисуването със светлина. Виждах съмненията след всеки кадър, пред които се изправя човекът зад камерата (дали това е снимката, която трябва да се покаже; дали да е черно-бяла или цветна; дали получената композиция е завършена; дали някой ще я забележи). А всъщност фотографът улавя мига, за да го сподели с останалите. Иначе кадрите се трупат в архив, който става все по-дълбок и недокосван. Искаше ми се тези снимки да бъдат видени, на ниво, различно от споделянето на постове в социалните мрежи.

Така стигнах до идеята за изпращане на фотографии в различни конкурси. Когато споделих хрумването си за първи път в къщи, реакцията беше „Да прочета целия регламент на английски, да извадя всички изисквания, да опиша снимките и да ги изпратя? Няма начин. Ако ти опиташ, съгласен съм”. Опитах. И така вече повече от три години.

За това време се запознах с различни платформи и изисквания на отделните състезания (от Canon България и БГ През Фото, през FIAP, Nikon, Sony, National Geographic, World Press Photo и десетки други). Научих се да пиша текстовете към снимките така, че да отговарят на нивото на конкурса (владея свободно английски (имам преподавателски опит повече от 7 години) и руски, който говоря всеки ден). И си мисля, че така е нормално – фотографът е фотограф, за да снима. Не е негова задача да следи срокове и да се рови из сайтове за конкурси.

С тази идея пиша и тук. Ако има фотографи, които биха искали да участват в български и чужди конкурси, но поради една или друга причина са били възпрепятствани до момента, ето предложението ми:

1) Свързвате се с мен на личния ми имейл viara.georgieva.g@gmail.com

2) Изпращам въпросник, който попълвате (като например от какъв жанр конкурси се интересувате, колко често искате да ви изпращам обявления за отворени такива, платени или не да бъдат, важно ли е какви са наградите, какво ниво на конкурс ви интересува)

3) Връщате ми го и започвам да търся подходящ по зададените критерии конкурс.

4) Изпращам ви информация – тема на конкурса; изисквания за размери на снимките; брой на снимките по категории; наличен архив от минали години, ако има; дата за обявяване на резултати

5) Ако Ви хареса, изпращате ми снимките и цялата необходима информация обратно;

6) Мислих доста как ще стане изпращането – особеното е, че има два типа конкурси, най-общо казано: такива, които изискват регистрация на съответния сайт (и съответно потвърждение за регистрация от мейл) и такива, при които снимките се изпращат на посочен електронен адрес. Мисля, че е най-удачно всеки, който иска, да направи нов профил в gmail, по шаблона firstnameSecondname.photography@gmail.com или нещо подобно. След това да сподели с мен паролата, за да мога да пращам снимките оттам (или направо аз да създам отделните профили, не е проблем). Ако имате други предложения, отворена съм към тях.

7) Това е. След отправяне на снимките ви изпращам потвърждение

8) Като цена, предвиждам да е 10 лева на конкурс (изпратени снимки). Ако искате да напиша текста към фотографиите, или да го преведа на английски, тогава цената ще стане 15 лева.

Надявам се предложението се хареса на някои от вас. Ако да, очаквам коментари/обратна връзка на посочения имейл.

И приятен ден,
Вяра Георгиева

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоконкурси
Автор: test1011   
Дата:   15-02-16 21:25

Не разбрах нещо за къде са тези 10 лева ? Да намериш конкурс и да им пратиш снимката ? Не мога да схвана нещо за кво става въпрос .. Един фотограф трябва да е креативен, ако не може да съчини 2 реда .. Говори лошо за него

Дата:   15-02-16 21:53

Здравейте,

Започвайки отзад-напред - да, разбира се, ако фотографът не е креативен, то той не би бил фотограф :) Но не на всички, предполагам, им се занимава с търсене на конкурси, четене на критерии, селектиране на информация и изпращане на снимки. Има конкурси, чиито регламенти са по няколко страници, а платформите им изискват детайлно попълване на различни полета, на английски, най-често. Добавете следенето на срокове, и прецизността при определяне размера на снимките. Та, става дума за ситуацията, в която човек няма време, а има желание :)

Приятна вечер,
Вяра

Автор: georgebg   
Дата:   15-02-16 21:54

това е за базара, ако някой се върже ...

Автор: schiele   
Дата:   15-02-16 21:56

Хитро:):)

Автор: mitpis   
Дата:   15-02-16 22:17

А информация, която е на японски или китайски?! Извинявай, ама мисля, че подценяваш повечето хора във ФФ.

Автор: jino   
Дата:   15-02-16 22:22

!!
Супер, аз съм за.
Никога не съм участвал в конкурс и основната причина е че не намирам време пък и нямам сили да се занимавам с бюрокрация.
Пиши на лични какво предлагаш.

Автор: sherbit   
Дата:   15-02-16 22:28

Бизнес ок, само не ми е ясно нещо. В днесшно време за такива неща авторството се определя от изпратения мейл. Ако има награден фон ... Договор ще подпишете ли?

Автор: dibat   
Дата:   15-02-16 22:59

Идеята е готина, успех!!!
@sherbit относно мейла, авторството и "награден фонд", винаги може да си смениш паролата на мейла след като процедурата по кандидатстване извършена от Вяра приключи:-)

Автор: Twingo   
Дата:   15-02-16 23:05

На мен ми е интересно как ще бъда сигурен, че няма да ми бъдат откраднати от Вяра оригиналите на снимките :)

Автор: pumabg   
Дата:   15-02-16 23:08

Добра идея бих се възползвал...[smilie24] [smile]

Автор: bg2014   
Дата:   15-02-16 23:40

Прекрасна идея. Поздравления!
Много от авторите им липсва точно това, което предлагате - език и навременна информация за конкурсите.
А за съмненията е жалко. Някой с прекрасни и колегиални предложения да бъде подложен на съмнения. Ами не се доверявайте и не участвайте в конкурси през въпросната добронамерена Вяра Георгиева. Намерете си свой начин. Никой не ви насилва. И не пречете на други да използват предложената им подкрепа срещу минимална цена.
Аз съм ЗА тази идея.
Успех и ако ми хрумне да участвам бих се възползвал. Благодаря!
Аз до сега съм се доверявал на всеки колега. НИКОГА не съм бил подведен или измамен от колега. Винаги съм оставал доволен, дори се опитах да пусна тема за изказване на благодарност ... но в този форум негативното отношение е с предимство, за жалост.

Публикацията е редактирана (15-02-16 23:41)

Автор: colorphoto   
Дата:   16-02-16 01:34

Такова посредничество е добра идея.

Само трябва да бъде юридически консултирано за да няма после Ауу.

Лично аз също нямам нерви и желание да се ровя в бумажтини,нито английския ми е добър и бих се възползвал от подобна услуга.

Лошото е че не организирам и не пазя снимките си добре - затриват се файлове загивет хардове,хартиените и филмовите повече години изкараха,ама и от тях колко затрих при преместванията[smilie2] .

Нейсе - нямам шедьоври и без туй.

Пътят е важен.....

Всъщност аз го разбирам така - да получавам периодично информация,какви конкурси има по моите жанрове,понеже нямам нерви,езиков капацитет и време да следя за различните конкурси и по тази информация да си преглеждам архива за кадър по темата.

Или не съм добре разбрал?

Предложението на Вяра е хубаво!

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   16-02-16 02:09

Мениджмънт. А като свърши майчинството? [smile]

Шегувам се, надявам се да има успех тая инициатива!

Дата:   16-02-16 05:17

Здравейте :)
Наистина цялата процедура около самото изпращане на снимките обмислях най-маного. Реално снимките къ мен изпращате на доверие. И тъй кто не се познаваме лично, освен с думата си, не мога да гарантирам по друг начин, че нямам интерес от ползване на оригиналните ви файлове и при никакви обстоятелства не бих се възползвала от тях. Разбирам опасенията тук.

Затова винаги има и други варианти :) Ето една идея: изпращам ви информация и се съгласявате с условията на даден конкурс. Ако искате да пиша нещо за някоя снимка (разбира се, всеки може да го прави и сам) ми изпращате малък, интернет-формат на същата. Връщам ви я именувана по стандартите за конкурса. Следвайки тази матрица, подготвяте и другите. Връщам ви също и текста на мейла, който трябва да се изпрати. Ако се качват върху платформа, мога да покажа със скрийншот каква информация в кое поле се въвежда.

Така нямам достъп до оргиналните файлове, не това е целта ми. След като ипратите вие лично всичко, мога да следя за крайните срокове.

Идеята ми е съдействам, а не за злоупотребявам с предоставената ми информация. Ако някой има по-добра идея за организиране на процеса, моля да е сподели :)

Благодаря за отзивите и успешен ден :)

Дата:   16-02-16 05:18

@colorphoto :)

Да, правилно сте разбрал, това е идеята. Тръгнах с мисълта, че ако има кой да прави цялата тая работа около следенето на "бумащината", фотографът има време ма фотографира. Условностите покрай езиците ги описах като допълнителна възможност - разбира се, ако авторът сам може да направи всичко около именоване и описания, прави го той.

Дата:   16-02-16 05:24

@sherbit

Здравейте, относно авторските права писах малко по-долу алтернативен начин, за който се сетих, и при който няма да се налага да ми се изпращат оригинални файлове. Идеята с втората поща на името на участника (например ижандимитрож.photography@gmail.com) беше точно заради това - да не се пращат снимки от един и същ имейл, а от личен на фотографа.

Относно наградния фонт - няма общо с имейла. Наградите са, в повечето случаи, или парични (тук ви трябва PayPal за превод, става най-бързо), или предметни - иска се адрес за доставка.

Благодаря за мнението и приятен ден :)

Автор: EvaJor   
Дата:   16-02-16 07:36

Намирам, че е обмислено и интелигентно отправено предложение. Успех, Вяра.

Автор: pabadjiev   
Дата:   16-02-16 07:52

Много добра идея. Срещу 10 лв. се освобождавате от скучната и неприятна работа около изпращането на снимките за конкурси. И най-важното получава се безценна предварителна информация за конкурсите. Аз ще се свържа.

Автор: Gecata   
Дата:   16-02-16 08:34

[smilie24]

Автор: Evolve   
Дата:   16-02-16 10:25

Това е една от най-интересните услуги,които съм виждал някой да предлага,много добро като идея.Не всеки има дар слово или пък е добър в чуждите езици,така,че е доста удобно за такива хора да се възползват от въпросното предложение.

Автор: sherbit   
Дата:   16-02-16 17:19

"Относно наградния фонт - няма общо с имейла. Наградите са, в повечето случаи, или парични (тук ви трябва PayPal за превод, става най-бързо), или предметни - иска се адрес за доставка.

Благодаря за мнението и приятен ден :)"

Изобщо нямам идея че ще ти пратят пари в плик на електронната поща. Питай ги от Замунда.

Автор: niro   
Дата:   17-02-16 10:41

Идеята е добра! Да не забравяме, че в някои страни не само артистите, но и фотографите си имат агенти.[shtrak]

Дата:   18-02-16 06:46

Здравейте,
Благодаря за коментарите [smile]

Приятен ден,
Вяра

Автор: MM2   
Дата:   18-02-16 09:14

Аз също ПОДКРЕПЯМ идеята за посредничество!Имам много международни конкурси ,въпреки това и до ден днешен се препъвам в регламенти,особености и пр.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »