Автор: atisas3
Дата: 15-02-16 20:53
За момента съм с 550D.. Имам китов 18-55 IS, 55-250 IS II и твърд 50mm 1,8f от старите, не е STM, не съм попаднал и на бройка, а е единствения който става за фул фрейм, но понеже не е качествен очевидно и от него ще се избавя. Идеята ми е, че в момента съм 11 клас и доста мои приятели ме подкрепят, че снимам добре и имам добър усет за нещата и ме подкрепят в желанието ми един ден това да ми стане професия. Понеже и не остава много, а именно година и половина, лятото наближава и смятам да работя в чужбина, да спестя 3-4 хиляди лева ако мога, дори мога и да си напазарувам техниката от Англия, понеже най-вероятно ще е на по-достъпни цении и като цяло идеята ми е, ако парите не стигат за всички стъкларии, защото за момента ми е рано да се зарибявам и постоянно да сменям тела, а по-скоро искам едно качествено тяло, на което ще мога да се доверя, дори като стана по-добър и започна да уча професионално фотографията. И именно заради това съм готов да вложа повече в тялото и да имам някакъв добър портретен обектив (като че ли ми се иска да не се занимавам вече с 1,8 освен ако не е 85, ноо тя е за по-специфични портретни кадри, по-скоро са ме грабнали варианти въртящи се около 50/35 1,4) ии да предлагам не-особено скъпи фотосесии на познати, приятели и като цяло групи, в които се въртя и са готови да дадат по-скромни суми за фотосесии и така постепенно да събирам за останали стъкла, защото в крайна сметка хобито ми не е да снимам само портрети, много обичам пейзажите, даже в бъдеще ако си позволявам да пътувам и виждам нещо красиво, много повече ме грабва да го изкарам като онези "божествени" кадри, които ме вдъхновяват, на професионалисти най-вероятно естествено. Така че, на Вас ми остава да се доверя и да ми помогнете с избора. Вижте искам качествен продукт, не е въпроса да ми кажете че обективите на Canon са по-достъпни и това да е причината да се мятам на тях. Ако телата на Sony са достатъчно добри и Carl Zeiss и Leica превъзхождат обективите на Canon и евентуално правя компромиси с адаптери да използвам стъкла било то на Canon, Nikon или нещо друго, защото забелязах че имат пропуски Sony за някои стилове фотография, съм готов и на Sony да се метна. От вас зависи какво ще ми препоръчате, как ще ме ориентирате. Както виждате с аматьорска техника съм, не съм и докосвал професионална, така че всичко което написах е чисто лично мнение и research, който съм правил из интернет.. Продължавайте с изчерпателните мнения, знаете в БГ не е лесно, особено като тепърва ще започвам и е скъпа работа фотографията, не искам да правя грешка или да се самозаблуждавам, надявам се запознати личности с по-скъпата техника да ме съветват и напътстват. Благодарско предварително на всички високопоставени колеги, ако изобщо имам правото така да Ви наричам все още де, хаха ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (15-02-16 20:55)
|
|