Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Sony A7, A7r, Canon 6D или..?
Автор: atisas3   
Дата:   15-02-16 19:59

Здравейте. За момента карам от няколко години с Canon 550D. Вече изпитвам голяма необходимост да премина към висок клас техника, като да уточня че не ми пречи да свикна с нов софтуер, т.е. да премина на Sony, ако то е по-доброто. Някой по-на ти с нещата, някой който се е докосвал до тях може ли да ми каже на кое да се метна. Смея да твърдя, че второстепенно, но не и за пренебрегване ме интересува и видео режима на тялото, т.е. continuous AF, да може да следи обекти (както и ми допадна 60 фпс на 1080п при сони за slow motion), ноо в същото време на първо място държа да мога да се занимавам професионално с фотография, да почна да я уча след 1 година като завърша и да разполагам с тяло, което няма да се налага да сменям, а само да оборудвам с обективи. Четох много неща, ноо предимно в английски форуми и не успях да си направя краен извод, малко са на слуки и малко сравненията между горепосочените тела. Та може ли да ми препоръчате, до скоро си бях харесал Canon-а, но пък сега останах с впечатлението, че Sony-то е по-добро от това, което четох.. Ако бъдете изчерпателни ще съм Ви сериозно благодарен, защото е важен избор за мен и много трудно ще достигна бюджета да се уредя с едно от телата и да почна с 1 обектив като ии затова не искам да се мина.. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7, A7r, Canon 6D или..?
Автор: lamerko   
Дата:   15-02-16 20:10

Ами само по изисквания, Канона отпада, че май няма следящ фокус (аз го имам модела, ама такава опция май липсва [smilie18] )

Дата:   15-02-16 20:18

По-подробно може ли.. ? Оставете видеото тогава, нека поговорим във фотографска сфера. A7 струва ли си пред Canon 6D?

Автор: lamerko   
Дата:   15-02-16 20:24

Нямам лични впечатления от A7 - единственото, което ме спря (като информация) да си го взема беше мненията по форумите, че бакията с обективите там е пълна... като четях постове бях почнал да се чудя защо аджаба не са пуснали версия с Канонски и Никонски байонет и да приключат с драмите [smilie18]

Но пак повтарям - НЯМАМ лични впечатления от Сони-то.

Автор: vassetto   
Дата:   15-02-16 20:33

...Или PENTAX K-1. Анонсират го на 18 този месец и ще е с цена от около 2,000 долара. И сензор като този в А7R. Пентакс ще избият рибата с това тяло. В Пентакс групата в която съм има един човек който работи в Пентакс, или нещо от този род, и казваше че ще има и някои леки разочарования, НО щяло да има една функция която никой ДСЛР до тук няма, и твърди че тази една фунция щяла да накара всички фотографи да зяпнат.. Май ще почвам да събирам за него [cool]

Автор: georgioiv   
Дата:   15-02-16 20:37

За портрети и всякакви постановъчни кадри, за снимане в лоши светлинни условия - 6Д. За динамични сцени, пейзаж, стрийт - Сони. Аз обаче на твое място бих ъпгрейднал към 760Д. Следящ фокус за видео, 19 кръстосани точки за безпроблемно фокусиране, въртящ екран, фокусиране по тъчскрийн, лек, удобен - перфектният апарат. Единствен недостатък - кроп. С комплект СТМ обективи - всичко необходимо за един любител като комплект за поносими пари. За Сони обективите са все четирицифрени суми...

Автор: hotsnail   
Дата:   15-02-16 20:37

Зависи какво ще снимаш и колко пари ще дадеш за обективи и т.н.

Аз бих ти предложил да видиш и никон Д610 или Д750. Със сигурност ако е ДСЛР Никона е по-добър от 6Д. Тука не мисля, че някой много ще спори.

А7 и А7р са малко по-специфични камери. Аз съм с подобна - А7ii има много предимства и много особености. Зависи си от теб.

Моя личен съвет е да се ориентираш към А7м2, знам, че е по-скъпа, но е много добра. Както и ако е ДСЛР Д750 е много по-хубав.

Ако парите не го позволяват ок. А7 и А7р са страхотни камери. Има А7 за около година и половина и направих много и хубави снимки със нея - харесвах си много камерата.

Ама зависи има неща с които 6Д или Д610 ще се справят по-добре.

Другото е че малко грешно гледаш на света. Обективите са нещата дето по-трудно и бавно се сменят. Камерите до 2-3 години ще я смениш почти 100% гаранция. Те на година максимум две излизат нови предложения, дори да пропуснеш едно поколение на второто ще се зарибиш.

Та разкажи какво ще снимаш и може да помислим, какви точно обективи и ипции за коя система има и как можеш да развиеш системата си.

Дата:   15-02-16 20:53

За момента съм с 550D.. Имам китов 18-55 IS, 55-250 IS II и твърд 50mm 1,8f от старите, не е STM, не съм попаднал и на бройка, а е единствения който става за фул фрейм, но понеже не е качествен очевидно и от него ще се избавя. Идеята ми е, че в момента съм 11 клас и доста мои приятели ме подкрепят, че снимам добре и имам добър усет за нещата и ме подкрепят в желанието ми един ден това да ми стане професия. Понеже и не остава много, а именно година и половина, лятото наближава и смятам да работя в чужбина, да спестя 3-4 хиляди лева ако мога, дори мога и да си напазарувам техниката от Англия, понеже най-вероятно ще е на по-достъпни цении и като цяло идеята ми е, ако парите не стигат за всички стъкларии, защото за момента ми е рано да се зарибявам и постоянно да сменям тела, а по-скоро искам едно качествено тяло, на което ще мога да се доверя, дори като стана по-добър и започна да уча професионално фотографията. И именно заради това съм готов да вложа повече в тялото и да имам някакъв добър портретен обектив (като че ли ми се иска да не се занимавам вече с 1,8 освен ако не е 85, ноо тя е за по-специфични портретни кадри, по-скоро са ме грабнали варианти въртящи се около 50/35 1,4) ии да предлагам не-особено скъпи фотосесии на познати, приятели и като цяло групи, в които се въртя и са готови да дадат по-скромни суми за фотосесии и така постепенно да събирам за останали стъкла, защото в крайна сметка хобито ми не е да снимам само портрети, много обичам пейзажите, даже в бъдеще ако си позволявам да пътувам и виждам нещо красиво, много повече ме грабва да го изкарам като онези "божествени" кадри, които ме вдъхновяват, на професионалисти най-вероятно естествено. Така че, на Вас ми остава да се доверя и да ми помогнете с избора. Вижте искам качествен продукт, не е въпроса да ми кажете че обективите на Canon са по-достъпни и това да е причината да се мятам на тях. Ако телата на Sony са достатъчно добри и Carl Zeiss и Leica превъзхождат обективите на Canon и евентуално правя компромиси с адаптери да използвам стъкла било то на Canon, Nikon или нещо друго, защото забелязах че имат пропуски Sony за някои стилове фотография, съм готов и на Sony да се метна. От вас зависи какво ще ми препоръчате, как ще ме ориентирате. Както виждате с аматьорска техника съм, не съм и докосвал професионална, така че всичко което написах е чисто лично мнение и research, който съм правил из интернет.. Продължавайте с изчерпателните мнения, знаете в БГ не е лесно, особено като тепърва ще започвам и е скъпа работа фотографията, не искам да правя грешка или да се самозаблуждавам, надявам се запознати личности с по-скъпата техника да ме съветват и напътстват. Благодарско предварително на всички високопоставени колеги, ако изобщо имам правото така да Ви наричам все още де, хаха [beer]

Публикацията е редактирана (15-02-16 20:55)

Дата:   15-02-16 20:59

Ти хубаво ще се метнеш, но започни с по-достъпна техника. Защото мечтите са безплатни, но стъклата на Цайс и Лейка не са [smile] Иначе ако ще наблягаш изключително на качеството - за около 20 000 лв.можеш да си направиш базов комплект на Лейка, от който ще си щастлив. Но преди да ги изкараш тези пари сам и от фотография, можеш да започнеш с нещо по-достъпно [smile] Та - помисли си за 760Д . Говоря от позицията на човек който има и Сони А7-2 и 6Д и 750Д

Автор: alext   
Дата:   15-02-16 21:01

Сони дава повече за парите си, но проучи добре защото има много важни разлики между 5те модела A7, които са на пазара в момента. A7 2 определено си струва най- много. Отделно може да им закачиш хиляди евтини ръчно фокусни обективи, имаш голяма свобода, но трябва да включиш в сметките и адапторите. И като идея, ако вземеш сони A7 2 + АФ адаптор канон и си запазиш 550D то- имаш паралелно две системи с голяма функционалност и почти едни и същи обективи. Пък ако не ти хареса сонито(малко вероятно) си заминава в полза на DSLR канон, без да трябва да сменяш обективи.[smilie24]

П.С лАйка бе хора, стига сте поливали с тези лейки, излагате се пред момчето [smilie8]

Публикацията е редактирана (15-02-16 21:08)

Дата:   15-02-16 21:03

Ами вдъхновява ме един приятел или по-скоро познат, детоо след мен си купи 600D и снимаше много по-кофти от мен в началото.. После спестява пари и се метна директно на 6D и така някак си го забелязаха фотографи, започнаха да му асистират да му помагат и много ме дръпна.. Таа, така де явно че може. Сега от цялата работа печелеше някакви пари покрай тях и си взе 35mm от Art серията на 1,4

П.С. пък и ми е писнало да имам много шум по високите иса и да имам проблеми със скоростите при по слаба осветеност, а доколкото знам ff телата имат голямо предимство с високите иса и максимално ниска загуба на качество и шумолене, затова и не искам пак да го карам на нов Crop сензор, а сякаш търсят очите ми ff..

П.С. 2: И също всички обективи, които ползвам с адаптер ли отпада автоматичният им фокус, както и функционалността за избор на диафрагмата?

Публикацията е редактирана (15-02-16 21:11)

Автор: Simbon4o   
Дата:   15-02-16 21:26

Моят съвет е: излизай да снимаш с други хора и по-специално снимащи с друга техника. И като излизате - пробвай колкото можеш. Само така ще си отговориш на въпроса какво искаш като техника. Отделно, че и ще научиш доста по темата със снимането. Гледам си от Варна, тука всяка събота и неделя всеки е с фотоапарат. Групички колкото искаш... действай :)

Дата:   15-02-16 21:31

Ориентирай ме, има ли група, чат, тема.. нещо? Не се познавам лично с никакви с моето хоби почти

Дата:   15-02-16 21:37

Alext: дай да видим къде транскрипцията е лАйка, а не лЕйка. Вярно, че аз чета предимно руско езични форуми, свързани с марката, където марката се пише Лейка, но ми e интересно как буквата Е в оригинала, на български се превръща в А :)

Фулфрейма си е фулфрейм, дума да няма [smile] Ще ти пратя на л.с. варненската група къде да я намериш...

Автор: alext   
Дата:   15-02-16 22:05

На немски съчетанието ei се чете ай. Казваш Цайс(Zeiss), не Цейс, нали? Тука е същото. Руснаците не знам защо го въртят така. Лейка формат досега не съм чувал да казва някой.[smilie18]

Публикацията е редактирана (15-02-16 22:11)

Дата:   15-02-16 22:25

Момчета стига спамм дее, всички знаем че е лайка [smilie8] Пускайте още лични мнения по темата.
тяло
начален обектив
е един от вариантите, който ми се вижда възможен за старт, ако заработя 3-4 хиляди

Автор: jonkobg   
Дата:   15-02-16 22:37

Само да вметна, че това да станеш добър фотограф и това да ти е професия (т.е. да печелиш пари като постоянен доход) често са две различни неща.
Важи и за други професии.

Автор: kvakioh   
Дата:   15-02-16 22:40

Не е тази комбинацията, не е..Точно 28-70 и А7mk2.
Обективите правят системата, телата са консуматив. Всеки китов на която и да е система не е отговора на загадките.

https://photo-forum.net/static/forum/2016-02/wlui7627.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/163/1455560486_FormatFactoryIMG_0984a.jpg

това е як кадър, ако е направен с 550Д и е мислено, няма смисъл да се мята човек.
И аз ги гледам доста хората с какво снимат, нещата обаче не опират до това кой какво има, а какво знае, ще стане и по-напред с 550Д. Да се кара още с 550Д, защото май нещата се покриват с обективите, но няма задоволство, а може би недоволство, че не е последен модел или нещо силно. Което може да се компенсира с повече техника на заснемането и обработка на кадрите, т.е повече мисловна дейност, отколкото кеш хвърлянето. Не казвам, че я няма мисловната дейност, но може да се разпростре отвъд материалното притежание. Така го чувствам аз като описано дотук.
Иначе-всеки може да даде и за 2000 и за 20000лв съвети.

Дата:   15-02-16 23:04

Хмм не съм особено съгласен. Мисля че почвам да се изчерпвам с моето тяло, както и че има 3-4 изгорели пиксела на матрицата и са лилави когато вадя нощни кадри и това въобще не ме задоволява. Другото, което е, че най-вероятно по-скъпите тела имат повече детайл в RAW файловете си, защото при портретна фотография, дори и в RAW не успявам да вадя естествено светла и детайлна информация от очите на моделите.. Със сигурност държа да дръпна нагоре, ако ще и да не опира до това. Другото е, че се занимавам и с клипове, и искам тялото също да има продължителен автофокус, не да се налага да натискам полуспусък, да забиват кадрите, да разваля експозицията и т.н. Впрочем това ми е галерията - цък . Не мисля, че мога да издрапам много повече от 550D-то, пък и някак си не ми допада факта, че с G4-ката си мога да правя по-качествени нощни снимки от с фотоапарата си. Макар и на под 30,000-40,000 кадъра явно не съм попаднал на бройка и матрицата му почва да се разваля, знам ли.. Въпреки, че тия няколко пиксела си стоят от година и нещо и не се увеличават, не ми харесва да не мога да правя нощна фотография, а и като цяло да нямам рязкост в портретите и още доста неща, които са минуси точно защото е нисък клас тяло и обективи.. Впрочем горната снимка е с 60D, на един приятел, както и с 10-18 STM, не са мои..

Публикацията е редактирана (15-02-16 23:06)

Автор: kvakioh   
Дата:   15-02-16 23:09

Tук аз спирам да давам коментари, за видео и клипове не разбирам. Според мен ако си е ок тялото като механика и матрица (но явно има проблем с пикселите) значи може да се смени само тялото.
Ох, и от страници като ИМЕ photography нищо не разбирам. Как се преценява колко от хиляди лични кадри ще се хареса масово в тия страници във Фбук не знам...

Автор: mogila   
Дата:   16-02-16 00:00

Сега ще излиза Канон 80Д, което ще свали цените на перфектния за теб Канон 70Д...

Автор: Simbon4o   
Дата:   16-02-16 09:12

Аз не виждам смисъл в смяната на 550д със 70д освен по-точния фокус. Картинката ще е същата, обективите ще са същите... безмислен ход за мен.

Лично аз бих напазарил обективи, ако не знам какви бих изчакал да ми дойде вдъхновението [smilie5]

А за видеото, вече има джобни камери снимащи 240к/с 1080 с идеално качество, така че 60к/с никак не ми е интересно. Отдавна го и имам и не го ползвам толкова често, мина му модата и ефекта не е толкова ефектен вече.

6Д... ако всичките ти познати са канонджии и можеш да вземаш обективи да иначе не бих. По-скоро бих се огледал за д750. Това, ако трябва да е ДСЛР.

А7II фокусира идеално с доста канонски обективи, дори на светло много по-добре от 6Д. Освен това смятам че безогледалките дават една свобода, която с ДСЛР нямаш заради огледалото. На безогледалка можеш да наденеш всякакъв обектив, да тилтиш с него, да правиш каквото си искаш. Затова основно снимам с безогледалка.

Автор: Idoru   
Дата:   16-02-16 10:37

Айде поредния дето си мисли, че фотографията е да се мерят големи черни... тела [smilie18] [smilie18]

Не се обиждай, но последното което те ограничава е тялото което ползваш. На крива ракета космоса й пречи, нали знаеш.

Дата:   16-02-16 11:08

Принципно не съм пуснал темата, за да обсъждаме дали има смисъл или не да си сменям тялото. От 4-5 години съм с него, писнало ми е, видял съм му някои минуси, не ме и удовлетворява вече. Има изгорели пиксели, над 400-800 ISO здраво започва да дразни, а не ме удовлетворява идеята винаги да си нося статив, или пък ако ще снимам някого и е малко по-мрачно станало той няма да е замръзнал, а не желая да му вадя шумни портрети. Както и да е, не са малко нещата. И steadicam съм си взел, което значи, че тяло без продължителен автофокус не ме удовлетворява. Това тяло повече не ме задържа да го обогатявам само с обективи, нито бих събрал хиляди левове за обективи, да си купя стъкла за по 1000 лева, защото съм спестил от тялото и да ги ползвам на тяло за 500 лева.. Ммм знаеш, на лада и гуми на порше да сложиш по-бърза няма да стане. Така че ако ще се върти нещо в темата, нека то е на какво най-добре да скоча, не дали има смисъл или няма или да се присмиваш на по-малко разбиращите?

Публикацията е редактирана (16-02-16 11:08)

Автор: hotsnail   
Дата:   16-02-16 11:29

Задължително ли е фул фрейм? Панасоник и Сони са интересни за това което търсиш. Лошото е, че сиренето е с пари. А7р2 е доста скъп. Обаче в кроп формата а6000, а6300, g7, gh4 са доста интересни. Нямам опит с панасониците но определено заслужават внимание. Сонито а6000 не е идеално, но пък няма много по-добри неща. Има следящ фокус, има доста използваемо високо Исо, има почти всичко от фул фрейм апарат, но е много по-евтин. А6300 ще има и 4к и по-добро следене.

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: