Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за малко критика
Автор: swan_   
Дата:   30-09-15 15:26

...

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за малко критика
Дата:   30-09-15 15:28

От известно време се опитвам основният ми източник на доходи да стане фотографията и по специално сватбената таква, като най-лесен вариант (опитвах и друга, но съвсем трудно). Нямам много опит и заради това търся малко критика. Знам, че тук има доста сватбени фотографи с много повече опит. Бих бил благодарен ако ми дадете конкретни съвети и посочите слабости. Не че аз не си знам доста от тях де, но е друго и чужд поглед да го види. Та ето една цяла сватба , която завърших наскоро.

Автор: iasen2   
Дата:   30-09-15 15:56

по сайта мога да ти дам препоръки, ако имаш желание

иначе снимките са супер
Както се казва над средното ниво :) (шегувам се разбира се )

Автор: serjy   
Дата:   30-09-15 15:57

не съм сватбен фотограф, но снимките ми харесват! отлични са!

Автор: realnoncho   
Дата:   30-09-15 16:04

Авторът може да снима и това отдавна е ясно. За тънкостите повечето от сватбените фотографи няма да ти отговорят. Аз бих казал, че като имаш добра основа като навъртиш повече сватби нещата ще се коригират. Просто в този жанр малко по-бавно става и трябват повече усилия точно в това как да се продаде продукта и да достигне до повече клиенти. Слушай и самите хора какво и защо харесват. Успех!

Автор: hrup   
Дата:   30-09-15 16:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nsirakov   
Дата:   30-09-15 16:09

Аз не виждам, какво може повече да иска човек... swan_ с радост бих се нарекъл твой ученик :)

Автор: kvakioh   
Дата:   30-09-15 16:20

Заснетото покрива към 95-99% от основното, което една двойка може да желае при сватба. Която и да е двойка. С нужната техника като техника и начин на заснемане са станали чудесни. ЗА обработката не разбирам много.

Автор: nyamago   
Дата:   30-09-15 17:12

Имаш всичко необходимо: поглед, усет, умения, техника. Отук нататък мога само като препоръка да ти цитирам култовата реч на Чърчил пред първия следвоенен випуск на Оксфорд. Той се изправил пред стихналата зала и след кратко мълчание, бавно и натъртено произнесъл:

"Never give up!"

После помълчал една минута, залата също мълчала в очакване. И повторил:

"Never, ever, give up!"

И това било речта - слязъл от сцената и си заминал. Но е най-паметната и вдъхновяваща реч, произнасяна някога*.

Последвай тоя съвет и си успял. (Може би трябва да наблегнеш на дигиталния маркетинг, откокото на подобряване снимането и обработките.)

*Това е идеализирана хипербола. Речта е всъщност малко по-дълга, съдържа важни и хубави думи, и не е в Оксфорд, а в елитното училище Хароу. Смисълът е неизменен и все така актуален.

Автор: dekov   
Дата:   30-09-15 17:23

Снимките са чудесни, но за мен наличието на по два почти идентични кадри по съдържание и композиция е напълно излишно.

Дата:   30-09-15 17:33

Благодаря за хубавите думи, но очаквам и критика. :)
Сайта знам, че не е добре, но го правих от готов шаблон на уебли, а и по това време не ми беше ясно с какво точно ще се занимавам. Имам намерение да го сменя, но за това може би ще пусна друга тема. Ако янкой може да помогне да ми пише на лични :)
Иначе аз знам, че мога да снимам... хубави момичета. Свтбите са нещо друго. Всичко е по-динамично, не можеш да избораш локацията и т.н. А има и специфики, та заради това питам.
Опитвам с маркетинг - не знам доколко успешно. Все пак ми трябва и хубаво портфолио.
Деков, и аз мисля, така, но ми е трудно да хвана 400-500 ункални ситуации за една сватба. Все пак напълно идентични сникми няма, а и опитвам с различна обраотка да ги разнообразя. Благфодаря за коментара!

Автор: fit_ness   
Дата:   30-09-15 17:40

swan, като фотограф си добър. Даже повече от колкото е необходимо (това ще ти пречи). Имай предвид, че това е комерсиална фотография и няма нищо общо с изкуството "фотография". Съветите ми са следните:

1. Не се заигравай много с обработка на кадрите (трябва да ги правиш от раз)
2. Избери около 10-15 кадъра, с които да си поиграеш малко повече (обработка). Всичко останало снимай в JPEG.
3. Имай предвид, че клиента тип "чалга" не само, че не харесва бокета, но даже го дразнят.
-пример:
- Виж моите снимки с телефона са по-хубави. На тоя фотограф снимките са размазани. Зад булката всичко е размазано, пък аз снимам с айфоня и виж , че всичко е на фокус. Баси техниката [smilie18]
4. Приготви се да отговаряш на въпроси като "колко мегапиксела ти е апарата?", "Колко надалеч може да снима тоя апарат?"...и т.н.[beer]

Автор: iasen2   
Дата:   30-09-15 17:46

за да няма въпроси като горните - дигаш цените
въпросите като горните се задават от "тънки" клиенти.
И това за JPG все едно не сме го чули.

Публикацията е редактирана (30-09-15 17:49)

Дата:   30-09-15 17:52

значи това за JPEG-a не съм го казал [cool]
И това за заиграването в обработката не съм го казал. Нека човека да снима в RAW, после да превръща всяка снимка в шедьовър. Клиента ще му каже "Браво", а swan ще се сдобие с очи на електроженист....но нали клиента го е похвалил....[smilie10] [smilie19]

Публикацията е редактирана (30-09-15 17:57)

Автор: nyamago   
Дата:   30-09-15 18:08

Не забравяйте, че говорите за различни пазари, с различни изисквания и различна визуална култура. Навсякъде има чалга и невежество, но някъде е повече от другаде.

И при таланта и възможностите на автора, НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ да се цели в ниския масов 'чалга' сегмент, а напротив - там, където у нас (и чат-пат в Централна Европа) се продава Бони. Не става от раз, иска се упорито усърдие - но какво беше казал Чърчил?...

Дата:   30-09-15 18:11

nyamago, на теория си прав. Довъши ми мисълта....

Дата:   30-09-15 18:27

Не снимам в jpeg от както имам ДСЛР и нямам и намерение да снимам. Иначе благодря за съвета.
Освен това, явно от снимките не е станало ясно, но не живея в България, така че няма как да симам чалга сватби. Честно казано и да опитвах в България да правя това, щях всячески да ги избягвам.
Въпреки, че за Англия взимам евтино, целта ми е да се кача поне в средния клас, че и по-нагоре. За да постиогна това трябва да показвам качество и точно това е причината да пусна темата. Явно в нея ще е трудно да получва много съвети, поради спецификата на форума, но няколко човека вее ми писаха на лични, така че приемам и този тип комуникация. :)

Автор: vkk1   
Дата:   30-09-15 19:00

Педполагам в Англия е истинско удоволствие да снимаш сватби, ако бях там с най-голям кеф бих станал сватбен фотограф. Нещо, което тук не бих правил за нищо на света.
Иначе по снимките ти, аз специално не мога да намеря и едно нещо, което да не ми харесва.

Автор: sherbit   
Дата:   30-09-15 19:16

Що пък си мислиш, че там е "истинско удоволствие". Пияни англичани....голям кеф. Питай някой, който работи в курорт кои са най-буйни.

Автор: m.djorov   
Дата:   30-09-15 19:35

Това, че тук се държат като животни, щото им позволяваме, не значи че и у тях си позволяват всички волности. Не казвам, че и там не са като животни, ама ако тръгне да прави проблем, полицията действа по-бързо и по-адекватно от нашите тук. Нали знаеш приказката за баницата?

Автор: vkk1   
Дата:   30-09-15 19:40

Нека не казваме на черното бяло. По просташко нещо от българска сватба няма. Мен като гост ме е срам да присъствам, да не говорим да снимам и обработвам такива кадри.

Дата:   30-09-15 19:52

Нямам много опит все още, но досега простотия не съм видял, нито съм имал проблеми. Това се касае и за сватбите, и по принцип. Младите пият, но петък и събота на определени места. Извън тях няма такова нещо като при нас на Слънчев Бряг.

Автор: caspin   
Дата:   30-09-15 19:56

Бих се пробвал с удоволствие на английска сватба.Българските са чалга и простотия- дори при хора имащи се за интелигентни-защо ли?
Полледно ходих на сватба преди четири дни и [smilie9] [smilie22]

Автор: M_D   
Дата:   30-09-15 20:30

Аз бих препоръчал унифициране на обработката, ако ще се цели висок клас продукт. Различни видове тонирания на монохромните снимки и вариращи цветови схеми за останалите за мен са по-скоро минус. Асоциирам високия клас с консистентен, решителен и обигран стил.
От чисто клиентска точка това. [shtrak] [beer]

Автор: realnoncho   
Дата:   30-09-15 20:51

Айде не обобщавайте за всички сватби спрямо тези, на които сте присъствали. Последната сватба на която бях беше много културно и приятно събитие, на моята също не е имало простотии [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »