Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon D800 AF TUNE
Автор: Bunny1   
Дата:   25-09-15 11:40

Следва.....

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D800 AF TUNE
Автор: deerstalker   
Дата:   25-09-15 11:43

[smilie5]

Дата:   25-09-15 11:51

Привет на всички,
бих искал да получа съвет за възможните причини за следният феномен.

Както всички притежатели на Никон знаят при корекция на фокуса се използват два метода за запазване на стойноста:

default: който променя стойноста за всички обективи.
saved value: чрез която се запазват стойности за различните обективи.

1. При тестове за фокус отклонение с Lens Align при ползване на default достигам до желаният резултат на +8. Това го установява и софтуера и на 100% кроп е видно с просто око.

2. При запаметяване на стойноста на saved value и повторен тест снимката е тотален блър. Все едно стойноста не е запаметена.

3. Ако използвам saved value при тестовете , се постига горе доло резултата който искам на около +16, +17 за същият обектив. Но камерата се държи все едно ту я има, ту я няма корекцията.

Апарата е на статив, вдигнато огледало, спусък и ръчно префокусирам след всеки кадър.

Моля , ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели как е намерил решение.

P.S! Моля не разводнявайте темата с прочети си книжката и т.н. За тези на, които им мине през ума чел съм я на няколко езика[cool]

Благодаря!

Публикацията е редактирана (25-09-15 11:54)

Автор: victory13   
Дата:   25-09-15 12:00

А обективът е [smilie8]

И в една друга тема има фокусни драми, там нещата май отиват към некачествен ремонт на лентов кабел, а тук проблема отново може да е комуникацията тяло/обектив [smilie8]

Дата:   25-09-15 12:05

Обективът е Никон 85/1,8G , но при настройка и на други обективи резултатите са същите. Апаратът не е докосван от сервиз и странното е ,че на default всичко си е наред,, но не мисля , че за тяло от този клас трябва при смяна на всички 8 обектива да сменям стойности , че и да ги помня . Знам, ли и Аз може да има друго логично обяснение. Възможно ли е да се налага префлашване на софтуер. Аз опитах, като реинсталирах фърмуера, но уви без резултат.

Дата:   25-09-15 19:57

[shtrak]

Автор: ecobo   
Дата:   25-09-15 20:25

"ръчно префокусирам след всеки кадър" - май тук е проблема. Корекцията е за авто-фокуса, не за ръчно фокусиране.

Автор: MarinY   
Дата:   25-09-15 20:49

И аз да попитам какво значи "ръчно префокусирам" и как след това фокусиране е пълен блър?

Автор: jivkojj   
Дата:   25-09-15 20:58

Ми размества фокуса и после очаква апарата да фокусира. Какво друго.

Дата:   25-09-15 23:45

Префокусирам преди всеки кадър( разфокусирам до безкрайност). Апарата си е на автофокус разбира се! Просто ако не го правя апарата понякога само потвърждава , а реално не размества лещите.

Автор: fotopepi   
Дата:   26-09-15 02:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: axtom   
Дата:   26-09-15 19:27

Колега, не че да те отчайвам ,но не очаквай някой да ти помогне по тези въпроси тук. Хората които разбират отдавна ги няма във форума. Ако питаш нещо за голо, путки, преоценени, недооценени на правилното място си!

Успех в намиране на решение

Автор: MarinY   
Дата:   26-09-15 21:40

Bunny1, както го описваш е нетипично за камери от този клас. Софтуеърът работи правилно на хиляди други камери, което май, означава механичен/оптичен проблем на твоята машинка. Среща със сервиз ми изглежда правилният отговор.
[shtrak]

Дата:   01-10-15 14:08

Мерси на всички, които се опитаха да помогнат със съвети.

Проблема си остава нерешен![smilie23]

Автор: Бонд   
Дата:   01-10-15 14:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: i_v   
Дата:   01-10-15 14:55

Само предположение, но пробвал ли си почистване на AF сензора. Виждал съм неконсистентно поведение на AF-a при зацапване на сензорите(примерно с прах), за съжаление има я и възможността с HW или SW проблем с тяло/(АФ модула). Аз бих пробвал едно почистване преди по-генерални интервенции.
П.П.
Нямам опит с D800, такова съм държал в ръка само веднъж, по-горе написаната е по-принцип, виждал съм ефекта в/у други тела ;).
Успех!

Автор: marrio31   
Дата:   01-10-15 15:03

И аз съм с д800,при мен функцията си работи,не съм чувал за такъв проблем,предполагам тестваш по центеална точка.Ако е в гаранция посети профайлд.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »