Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат
Автор: bebo79   
Дата:   09-09-15 21:07

Искам да си купя някаква сапунерка втора ръка (защото не ми се наливат пари за обективи,не снимам много често и .... )бях се спрял на Canon G16 ,четох тук във форума за предния модел със лош визьор G15 но повечето везни клоняха към някой други модели апарати като Nikon P7700 и още повече Fujifilm X20.
Фуджито ме спира единствено заради ретро стила....
Снимал съм със няколко модела на Фуджи S6000FD , S9600 и S 200EXR Фуджито има много остра оптика и много малко шум на високо ISO но .... до там според мен,някак си от към контраст не знам.Това е лично мое мнение,не съм експерт точно и поради тази причина искам съвет.
Ще снимам предимно пейзажи,затова искам нещо по остро със светло силен обектив.
Мога да отдела не повече от 500-550лв максимум.
Надявам се да може да ми помогнете в избора,ако може да предложите и нещо друго за тая цена...
Благодаря предварително на всеки който може да помогне със нещо.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: h_bio   
Дата:   09-09-15 21:39

Искаш нещо с по-футуристичен дизайн и несменяема оптика?

Olympus Camedia C-1000L !!!

http://img03.deviantart.net/61ed/i/2010/241/8/a/olympus_camedia_c_1000l_by_askjell-d2xk1ps.jpg

[smilie5]

Автор: Argo   
Дата:   09-09-15 22:00

http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-fz200/images/front.jpg

Дата:   09-09-15 22:02

h_bio искам някакво по сериозно мнение ,не разбрах това остроумие ,или реши да се направиш на интересен ?
Поне като не желаеш или не можеш да помогнеш не се мъчи.[smilie23]

Публикацията е редактирана (09-09-15 22:11)

Дата:   09-09-15 22:11

[smilie5] Доообре... аз мислих, че критерии се свеждат до гореизброените след като основен недостатък на камера се оказа дизайна.

Дата:   09-09-15 22:21

Написал съм какво ме интересува най вече,казах за Фуджито ,че не ми харесва ретро стила да но не ,че и това ще ме спре ако не е като Фуджитата със които съм снимал.
Тая антика дето ми е предлагаш си я запази за себе си ако може,няма нужда да ме обременяваш със нея.Ако се чудиш де да си чешеш езика не го прави тук ,такива спамери като теб са ми много антипатични.Просто като не може да помогнеш на човек няма нужда да се правиш на интересен ,или са ти толкова възможностите,ако е така много жалко наистина, то тогава много си ограничен просто [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (09-09-15 22:24)

Автор: my.point.of.view   
Дата:   09-09-15 22:27

Фуджито не е лошо, просто му е малка матрицата и визьорът му е крив. От една страна имаш визьор, няма нужда да се кьорчиш и да се чудиш какво виждаш, от друга страна не можеш напълно да му се довериш, малко може да играе ножицата, докато му свикнеш.

Аз лично бих си взел фотоапарат с визьор, защото иначе е зор.
Има едни електронни визьори, там е въпрос на вкус.

Има едни фотоапаратчета Рико, с твърда оптика, бонбон са, ама не зная какви пари са.

Дата:   09-09-15 23:10

Argo този Панасоник е много добро решение но е над бюджета ми ;)

Дата:   09-09-15 23:14

"Фуджито не е лошо, просто му е малка матрицата и визьорът му е крив."

Mалка, малка, колко да е малка. Най-голямата е от всичко споменати до момента камери (без рикото разбира се, но то е друга бира). Освен, че е най-голяма като физически размер е и най-добра по тестовите критерии на DxО, a и по моите лични и субективни критерии. Бих препоръчал дори и предходния модел Fujifilm X10, който макара и с по-слаби (на книга) показатели и екстри е с по-добра матрица.

П.П. Съвет към питащия: да не се пали така бързо и да не прави прибързани изводи, защото не се знае от къде може да дойде помоща при зададен във форума въпрос.

Дата:   10-09-15 06:50

Прочетох още няколко мнения във форума и тотално се обърках.
Ами тези Sony NEX5 , Panasonic G3,Panasonic GF2 или OLYMPUS PEN E-PL3 със обективите които ги предлагат,без да сменям със други поне в рамките на 2-3г със други няма ли да са по добрия избор от тези трите модела които търся аз за тази цена до 550лв ?

Публикацията е редактирана (10-09-15 06:55)

Автор: blind_photographer   
Дата:   10-09-15 07:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   10-09-15 18:33

Един от тези модели със обектив 14-42,това ще покрие ли това което аз търся.Имам в предвид по добро ли е от тези сапунерки,по висока динамика,рязкост и контраст ли ще извади от тях,те са и със по нов процесор от това което предложи ?

Публикацията е редактирана (10-09-15 18:49)

Дата:   10-09-15 18:44

Ти си дал този линк ?
http://olx.bg/ad/fotoaparat-olympus-e-pm1-ID5qsF8.html

Автор: houngan   
Дата:   10-09-15 19:37

Сигма DP1 е била много добра за пейзажи, пък и за 200лв какво повече [beer] [beer]

Дата:   10-09-15 19:44

houngan и аз така чух,чух също така ,че и не всеки можел да прави хубави снимки със Сигмата,малко прецизна и трудоемка била[beer]

Автор: blind_photographer   
Дата:   10-09-15 21:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »