Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за LED осветителен панел
Автор: kalinari   
Дата:   07-07-15 11:44

Здравейте!
Въпросът ми е приблизително каква продължителност на непрекъснато светене може да се очаква, при максимална мощност от подобни панелчета?
С две батерии:
NanGuang CN-48 LED

С 6 батерии:
NanGuang CN-160 LED

И още един, за който няма инфо за цв.тепмпература:

Phottix VLED168A

Знам, че зависи от батериите, конкретно ме интересува със Sanyo Eneloop, но ще съм благодарен и на инфо с други акумулаторни.

Предполагам , че тези с по 6 батерии ще светят достатъчно и на непълна мощност, но не съм сигурен, никога не съм ползвал.

Ще се ползват за осветяване на картини, на място където няма възможност за прекарване на електричество.Това е варианта за който се сетих, поради необходимостта от все пак прилична цветна температура...
Разбира се , може да се ползват помощно и при нощни снимки, евентуално и видео, но съвсем импровизирано.

Ще съм благодарен и за препоръки за други подобни, нямам никакъв опит с такива.
Видях, че от тези в третия линк има наличност в бургаския павилион, би било най-лесния вариант за мен и възможност да го пробвам...но може би има по-удачни варианти?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за LED осветителен панел
Автор: asahi   
Дата:   07-07-15 16:45

Замисли се художникът колко труд, знания и опит е хвърлил, за да забърка тези цветове, а ти сега с лекота ще му прецакаш постижението с посредствени светлинни източници.

Автор: Argo   
Дата:   07-07-15 16:48

Ако изкарат 15-20мин ще е добре...

Дата:   07-07-15 16:51

Хахах, ами не че не съм се замислял, ама дай някаква дуга идея, asahi

[beer]

Дата:   07-07-15 16:55

Ползвай светкавици.

Дата:   07-07-15 17:16

Или ти не си разбрал, или аз не те разбирам.Вероятно и в двата случая вината е моя.
Става въпрос за осветяване на малък щанд с картини, в продължение на два три часа вечер...

Автор: chrisnoch   
Дата:   07-07-15 18:14

Нямам опит с конкретните LED панели, но подобните издържат 4-5 часа с комплект добри батерии. Проблем на евтините LED са неприятните пикове в спектъра на излъчваната от тях светлина, които са предпоставка за неправилно цветовъзприемане (от човешкото око) или цветопредаване (при снимки).

Ето пример:

http://prikachi.com/images/839/8218839c.jpg

Публикацията е редактирана (07-07-15 18:15)

Автор: icovalchev   
Дата:   07-07-15 18:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   07-07-15 18:50

Съжалявам, Калинари, останах с впечатление, че темата е фотографска. Ако ще продаваш картините трябва да се погрижиш клиентът да може да ги види най-добре.

Автор: niro   
Дата:   08-07-15 12:51

А нещо като това или това. Аз съм сложил една 3.5Вт на стълбите за 220в, но е към 500лм и си грее като 70Вт. Пробвай направо в някой маг. в Бс и ако те устройват - +акумулаторче и готово.

Автор: icovalchev   
Дата:   08-07-15 20:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: niro   
Дата:   09-07-15 11:07

icovalchev, объркал съм се /купувах я зимата/, оказа се че е 7Вт, а лумените са 476, 2700К е. Очаквах да ми мъждука нещо на стълбището /и това ми е достатъчно/, но се оказах изненадан от силата на светене - същото като старата 60Вт с нажежаема. И не се втелявай толкова, не решаваме уравнение, да боравим с точните цифри или да откриваме нещо ново по физика, просто знам че нещо такова ще му свърши работа и му коментирах мои впечатления по памет. И ще му трябва повече от 1 луничка, защото картините са на нещо като щанд. Аколкото до греенето - диодните не греят.[smile] [shtrak]

Дата:   09-07-15 12:59

Благодаря на всички, ще се пробват на практика някои от вариантите и ще изберем...[smile] [smilie24]

niro,[beer]

Автор: ararat   
Дата:   09-07-15 13:58

Важно е какво искаш да постигнеш с това осветяване. Ако просто искаш да свети, вземи един 10W светодиоден прожектор на 12 волта (като този ) и един VRLA оловен акумулатор (да кажем този ) и си готов. Ще ти трябва и зарядно за акумулатора, но цялото нещо ще е много по-евтино и ще свети много по-силно от LED панелите от линковете в първия пост. Обаче за цветна температура и т.н. забрави, ще имаш едно просто преносимо осветление и толкоз.

На 12 волта прожектора 10W трябва да харчи под един ампер, но той ще харчи около ампер (по мои замервания, вероятно заради загубите в драйвера). Със 7,2Ah акумулатор теоретично ще свети 7 часа и малко, но да кажем че няма да разреждащ акумулатора докрай, пак поне едни 4-5 часа светене ще имаш.

Публикацията е редактирана (09-07-15 14:03)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »