Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за интериорна фотография
Автор: cubanos   
Дата:   01-07-15 10:58

От скоро ми се налага да снимам мебели и искам да попитам с какво осветление е добре да се снима. Имам огромно желание да науча тънкостите на този вид фотография и ще се радвам на всякакви съвети, статии или курсове някъде ако знаете , че се провеждат?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за интериорна фотография
Автор: axlastro   
Дата:   01-07-15 11:06

Ми имаше безплатен уъркшоп в синтезиса. Иначе чети в нета. Общо взето трябва да се стараеш да не се набива на очи осветлението и да имитира или подсилва естественото такова. Трябват си яки светки, основни чадъри може и софтбоксове и задължително конвертиращи гелове. Добре е да има шифт обектив.

Автор: J0R0   
Дата:   01-07-15 11:11

Най-добре е с наличното осветление.
Мощни светкавици биха направили помещението плоско и безизразно.
Сравни мебелната къща в Люлин (примерно, отдавна не съм ходил, но по спомени), където има едно централно осветление отгоре и ИКЕЯ, където всеки детайл е осветен със спотче или луничка.
За да е разчупено пространството има нужда от много локални светлинки. Лунички, спотчета и т.н. поставени на подходящите места.
Това и работа на дизайнера, която фотографът трудно ще компенсира, ако не е свършена както трябва.
Но ако плащат добре, може да се опита.
Аз съм правил следното нещо, нося си една портативна видеолапмпа, тип спот.
Апарата - на статив.
Лампата първо на едно място, после на друго, на трето... създаваш акценти.
Накрая събираш кадрите във Фотошоп.

http://georgy.photo-forum.net/uploaded_images/18_10.jpg

Ето тук, в този кадър дори се вижда лампата, слагана е на 4 места.
Горе в двете ниши на кухнята.
В ляво на плота под контактите и долу дясно под масата.

Автор: Frenchev   
Дата:   01-07-15 12:36

Жоро е описал един от начините. Ако естественото осветление не струва, най-лесно е да сложиш апарата на статив и да направиш няколко снимки със светкавица в ръка и после да сглобиш в шопа. Цветни гелове ще ти помогнат да да изравниш цветната температура ако има разлика.

Според мен това е най-лесния начин. Иначе да се мъчиш да нагласяш осветлението използвайки 3 - 4 светлинни източника плюс наличното осветление както съм гледал да правят разни про-та в туториали си е чисто мъчение.

Автор: cubanos   
Дата:   01-07-15 12:53

Благодаря за незабавните отговори. Опита ми с осветление в това число светкавица ми е нула. Разбирам, че много трудно да се говори конкретно за нещо тук, но горе долу някви насоки за работата със светкавица, режим, на къде е добре да е насочена. Със сигурност ще почета и погледам тук там нещо ще бъда благодарен за няква груба насока и от там на проба грешка.

Автор: Frenchev   
Дата:   01-07-15 13:10

Сори ама няма как да ти се обяснят подобни неща във форума.

Ето ти едно видео:

https://www.youtube.com/watch?v=vCaWYtPqcOM

Напиши architecture photography в тубата и гледай. Може да се регистрираш и за lynda.com. Там също мисля че има.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: