Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проявяване,сканиране и печат
Автор: hrbhr   
Дата:   16-06-15 23:30

Здравейте колеги.
Знаехте ли, че филмите, проявявани по C41, които даваме във "Фото Братя Трейман" на Граф Игнатиев 74 или 4, реално се проявяват на Витошка. Същото се отнася и със скановете на съответните филми - пак на Витошка. Даже и печатането на снимките ни става там.
Филмите, въпреки от разнообразието им, са на много по-висока цена от колкото на други места. Цените за проявяване, сканиране или печат са също много високи. Да сравним например печатането им спрямо http://www.happy-foto.net/
.Виждате разликите в цените. Относно проявките и скановете 2лв. е проявката и 3лв. сканът, който е по-добър от този на Витошка, във фотото зад хотел Плиска на улица "Лидице №2" директно срещу хотел Европа.
Всичко това не го написах,за да правя антиреклама, а да се замислим и да не даваме парите си на грешното място. Но реално погледнато за това, че фото Трйман "не си мърдат и пръста", а ние им плащаме според мен не е редно. Това е лично мое мнение. Интересно ми е вашето мнение по въпроса, затова пиша тук.
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Проявяване,сканиране и печат
Автор: chovecheto   
Дата:   17-06-15 09:15

Въпросните ателиета са верига, т.е. имат един и същ собственик или поне са от едно семейство.[smilie3]

Автор: e-mil   
Дата:   17-06-15 09:44

Единият брат е съсобственик, и не го е крил.
http://www.phototreyman.com/aboutus.php

И във форума е казвано многократно.

Публикацията е редактирана (17-06-15 09:44)

Автор: asahi   
Дата:   17-06-15 09:44

Няма лошо. Скоро в чужбина ще ги проявяват филмите.

Автор: fraction   
Дата:   17-06-15 09:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hose   
Дата:   17-06-15 11:39

и във фото Ралица проявяват…

зависи какво точно искаш…

а скан никъде вече няма читав…

Автор: compur   
Дата:   17-06-15 12:33

"най-големия проблем на тази страна са кадрите!" - из изчезналото тефтерче на Незнам-Си-Кой-Си... [beer]

Автор: Kolev68   
Дата:   17-06-15 12:35

Ами проявявайте си в къщи, излиза най на сметка.

Дата:   17-06-15 12:40

Сканът ми хареса във фотото до хотел Плиска, както казах, срещу хотел Европа ,а за проявка там става само на C41...на друго места обаче за проявяване на диапозитиви или черно-бели филми не знам къде се предлага на нормална цена.
Относно вкъщи ще трябва да се дадат не малко пари за малка лаборатория,с които не всеки човек разполага.

Дата:   17-06-15 12:46

А относно веригата магазини до колкото знам на Графа 4 и 74 ги държи Николай,това на Витошка другият брат,на когото не му помня името,а това на ул. Шипка фотото го държи Юрий Трейман.

Дата:   17-06-15 12:55

hose Ти спомена фото ралица,там знаеш ли цените за черно-бяло появяване или на диапозитиви лайка формат ?

Дата:   17-06-15 13:15

Автор: hrbhr
Дата: 17-06-15 12:46
"... на Графа 4 и 74 ги държи Николай,това на Витошка другият брат,на когото не му помня името,а това на ул. Шипка фотото го държи Юрий Трейман."

Не знаех, че са трима братя фотографи... Вероятно и те не знаят. [smilie5]

Дата:   17-06-15 13:28

Да само дето единия май живее в Канада и наскосо си направиха общ портрет тримата :)

Дата:   17-06-15 14:21

Ми аз неслучайно написах "братя фотографи". За софийски фотографи говорим бе, човек. Не за лекари живеещи в Канада. Този от Канада как и кога си управлява фотото? Нощем след работа по скайпа? [smilie18]

Онзи линк, който пуснах не го ли погледна? В който пише, че Юрий е съсобственик на Фомус, който пък е дистрибутор на Кодак и въобще, като погледнеш магазините на Витошка и Шипка не ти ли се струват външно еднакви?

Дата:   17-06-15 14:30

Те са еднакви само не знам на Витошка на кого е ?

Автор: batsali   
Дата:   17-06-15 19:01

За домашно проявяване не трябва хич зор. Една доза, една мензура, един термометър, шишета, фуния. Химия отделно, която за ЧБ излиза страшно евтино. Ако проявявате с Родинал излиза около 40ст на филм. фиксирането е още по-икономично. Който живее в панелка и има баня без прозорец е късметлия, иначе трябва да се работи през нощта, да се затъмнява, или просто да се ползва торба (от специалните [smile] ) Личен скенер се изплаща доста бързо, особено ако ви интересуват сканове с висока резолюция.

И C41 съм проявявал сам, пак излиза по-евтино. Не слушайте тия дето ще кажат, че сам да проявяваш по какъвто и да е процес е невероятно сложно. Просто трябва да се отработи хореографията. Освен това е много по-весело, отколкото да отидеш два пъти до фотото [smilie7]

Трябва да се отбележи и фактът, че ако проявяваш сам, може да снимаш неприличности, без да те знаят чужди хора. [smilie5]

Публикацията е редактирана (17-06-15 19:04)

Автор: Патаран   
Дата:   17-06-15 21:37

Не разбирам какъв е зора да снимаш на филм, да сканираш и копираш кадрите на хартия. Бих разбрал носталгията по проявяване и директно копиране от филма аналогово дори и в домашни условия.

Автор: hose   
Дата:   17-06-15 23:31

E6 проявяват към днешна дата на три места в София - при Деков - 8лв, фото Ралица - 8лв, при Трейман - 12.50лв

мисля че навсякъде проявяват и рол и лайка, това са цени за лайка

ЧБ наистина е най-добре сам да си проявяваш, освен ако не снимаш като мен веднъж в годината

C41 аз лично пускам машинно направо на Витошка

в тази връзка остана и черно бял филм по C41 на Ilford (преди ползвах Кодак-а, но го спряха, сега съм взел един Ilford но още не съм го тествал)

относно скенера - от половин година съм пуснал обява че търся Coolscan...

Дата:   17-06-15 23:32

Не е само носталгията.Самите кадри, които снимаме на филм са с различно чувство,особено на рол филм и самото удовлетворение след всеки един получил се кадър е голямо и освен това преди всяка снимка се влага много мисъл,не щтракаш безразборно като днешните "фотографи" и изобщо всичко...е по различно.

Автор: chovecheto   
Дата:   18-06-15 00:29

щТракаш [smilie11]

Автор: camelasign   
Дата:   18-06-15 11:05

На Пиротска и Ботев (фото на Коника на спирката на трамвая) се проявява за 2лв С-41, трябва да кажете че сте колеги. Става за 15 минути, ползват оригинална химия. Скан не съм пробвал там, само ми показаха кадър на монитор, изглеждаше не лош. Също е 2 лв.

Автор: fotorafi   
Дата:   18-06-15 18:34

Огромно е вълнението сам да си проявяваш филмите.МАГИЯТА Е ГОЛЯМА,с мокри ръце да извадиш току що фиксирания филм и да го видиш.
БЕЗПЛАТНО съм готов да обучавам мераклиите, как да проявяват сами черно-белите си филми. Не са проблем дозите и химията.
Фирмите производители на филми и аз не препоръчвам сами да проявявате обратими филми по процеса Е6. А за цветните негативни филми по С 41 просто не заслужава.
София, 0886-711-193 [beer]

Дата:   18-06-15 22:58

Аз съм съгласен да се науча и винаги ми е било любопитно Рафи.

Автор: pliska   
Дата:   21-06-15 19:43

фотото зад хотел Плиска на улица "Лидице №2" директно срещу хотел Европа.[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: pliska   
Дата:   21-06-15 19:44

0888 715 095 това е телефона на управителя.успех на всички филмови фотографи.[smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: