Автор: kireto_a
Дата: 10-06-15 07:25
аз път ползвам мак бук про 13 от лани с некаква и5-ца и 8гб рам и работи първо по-бързо и второ достатъчно бързо . да 100% превю като прави се мота 1-2 секунди, ама ко от това имайки предвид колко много информация смята тогава, особено ако са 24, 36 и т.н мегапикселите. всичко друго си работи, а четките са в пъти по-бързи. и това докато си лежа на дивана. а като седя, ползвам 7 годишен комп с кор2дуо на 3ghz и виндовс, и там си работи съвсем нормално. чете и пише на райд 1 от 2 черни уестърн диджитал диска. нема есесде, нема булшит. системният диск е некакъв на 5400 оборота изкормен от лаптоп, по-бавен е от влака за Гюешево, но добре подържан виндовс може да работи с месеци, ко ми дреме тогава колко бързо стартира , стига каталога и кешовете на LR да са на райда, нема никакви проблеми.
като сте дали толкова пари за хардуеър, що не си взехте 2 есесдита и не ги вържете в райд - кеф ви 0, кеф ви 1. и двете ще вдигнат скоростта на четене. изключете от биоса вградената в дъното, то вече е в процесора, видео карта, ако не сте вързали нещо на нея.
ако искате да разглеждате снимки на 100% бързо, защо при импорт не кажете да ви генерира 100% превюта? винаги може след това да ги изтриете.
добра идея е да разгледате и това: https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/optimize-performance-lightroom.html
а и защо не пробвате да си платите? тогава може и да запомни, коя видео карта да ползва.
и като една програма "не работи като хората", то всеки е в правото си да не дава пари за нея, но това означава и ДА НЕ Я ПОЛЗВА. има равтерапи има гимп - те са без пари. аман от байганьовци и тяхната "логика" - не работи, значи требе да е без пари. но да и на мен ми се иска, някой да ми даде едно ферари с надраскана джанта :).
|
|