Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Lightroom CC
Автор: фотостоп23   
Дата:   26-05-15 22:11

Някой знае ли от къде мога да си дръпна Lightroom CC безплатно?

Отговори на това съобщение
 Re: Lightroom CC
Автор: Yonko_Rusev   
Дата:   26-05-15 22:14

Безплатно ???

Автор: Simbon4o   
Дата:   26-05-15 22:18

adobe.com го има безплатен за 30дена.

Автор: iliyanb   
Дата:   26-05-15 22:21

[smilie7]

Публикацията е редактирана (26-05-15 22:22)

Автор: chukov   
Дата:   26-05-15 22:38

Няма смисъл, бавно работи тегаво

Приказки на търкалета са това, че работел бързо

Първо мислех, че проблемът е в моя компютър, но се оказа, че в нета е пълно с оплаквания от бавната му работа

Автор: MauMyHa   
Дата:   27-05-15 13:54

на къв комп го пускаш

Автор: teodorpk   
Дата:   27-05-15 14:23

И при мен забелязвам, че не е особено по-бърз от предишната версия. Понякога лагва доста при импорт/експорт... Имам си лиценз за целия CC пакет, не е кракван.
Това е конфигурацията
http://i.imgur.com/ZUmN6Jm.png

Публикацията е редактирана (27-05-15 14:24)

Автор: compur   
Дата:   27-05-15 14:36

RAM! Искам още RAM! - извикала програмата...

Автор: teodorpk   
Дата:   27-05-15 14:40

Да, именно. Ще му сложа още 6 да видим ще има ли съществена разлика. [beer]

Автор: marves   
Дата:   27-05-15 14:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sibirska   
Дата:   27-05-15 14:56

По е бавна от 5.7

Компютъра е със следните характеристики:

Intel Xeon E3-1230 v3 3.30GHz

24 Gb RAM

И работи по бавно от предишната.

Автор: Chipsy   
Дата:   27-05-15 15:49

Аз наскоро забелязах, че ако си прехвърля снимките на второто SSD и от там ги обработвам, Лайтрум направо хвърчи. Ако са ми на сторидж диска се влачи като свинско черво.
Иначе конфига е 4770К на 4.7 и 24Гб РАМ, с включен GPU - 780Ti

Автор: kiromn   
Дата:   09-06-15 11:39

И аз съм с Е3-1230 v2 и 16гб рам, но имам nvidia nvs-510 и работи супер-бързо лайтрума.

Автор: burningice   
Дата:   09-06-15 12:43

И този проблем с Аjustmen brush (К) и при тази версия не го оправиха.

Автор: kiromn   
Дата:   09-06-15 13:25

кой проблем ?

Автор: burningice   
Дата:   09-06-15 13:53

Работейки с горния инструмент, действието му изведнъж спира и трябва да прещракваш On/Off копчето, за да е оправи.

Автор: tonyboy79   
Дата:   09-06-15 15:29

Аз съм с I5 4-то поколение, 16GB RAM, R9 290 4GB VRAM, Samsung 850pro 256GB + Seagate SSHD 2TB, 4K монитор, каталога е на SSD-то и се влачи много. Супер досадно е. Давам му да зареди 1:1 превю на снимките. Чакам го сумати време и после по 3 секунди докато ми отвори някоя да не споменавам като почна да ползвам четки какво става. Добра идея, но кофти реализация. Не съм плащал. Ползвам също за бързо превю на снимките irfanview. Програмката е фри. Работи супер бързо и не крашва без значение от файловете cr2, dng, psd и т.н. Adobe bridge и ACR работят двойно по-бързо.
Онзи ден забелязах нещо странно и с Фотошоп. Тръгвам да оправям една снимка с хилинг бръша и почва да ми нацепва яко. Поглеждам процесора цикли на 100% и не мърда, а на Фотошоп изрично съм му казал да ползва външната видеокарта. Влизам в настройките махам отметката, слагам я наново, запаметявам, рестартирам фотошопа и всичко си тръгва както трябва. След няколко дена Фотошопа пак е "забравил", че има външна карта и се опитва да смята с тази в процесора и процедурата наново.
Та за какво да давам пари за лиценз за програми, които не работят като хората. Повечето от нас са дали луди пари за хардуер, а всички знаем, че заплащането на труда не е от най-високите. От Адоб да се посъбудят малко и да видят какъв е съвремения хардуер и да си напишат програмите на чисто. Това е моето мнение по-въпроса.

Автор: gchokov   
Дата:   09-06-15 20:42

>> Работейки с горния инструмент, действието му изведнъж спира и трябва да прещракваш On/Off копчето, за да е оправи.

Това така ли се оправя :) Яко.

Автор: kireto_a   
Дата:   10-06-15 07:25

аз път ползвам мак бук про 13 от лани с некаква и5-ца и 8гб рам и работи първо по-бързо и второ достатъчно бързо [smilie25]. да 100% превю като прави се мота 1-2 секунди, ама ко от това имайки предвид колко много информация смята тогава, особено ако са 24, 36 и т.н мегапикселите. всичко друго си работи, а четките са в пъти по-бързи. и това докато си лежа на дивана. а като седя, ползвам 7 годишен комп с кор2дуо на 3ghz и виндовс, и там си работи съвсем нормално. чете и пише на райд 1 от 2 черни уестърн диджитал диска. нема есесде, нема булшит. системният диск е некакъв на 5400 оборота изкормен от лаптоп, по-бавен е от влака за Гюешево, но добре подържан виндовс може да работи с месеци, ко ми дреме тогава колко бързо стартира [smilie21] , стига каталога и кешовете на LR да са на райда, нема никакви проблеми.

като сте дали толкова пари за хардуеър, що не си взехте 2 есесдита и не ги вържете в райд - кеф ви 0, кеф ви 1. и двете ще вдигнат скоростта на четене. изключете от биоса вградената в дъното, то вече е в процесора, видео карта, ако не сте вързали нещо на нея.

ако искате да разглеждате снимки на 100% бързо, защо при импорт не кажете да ви генерира 100% превюта? винаги може след това да ги изтриете.

добра идея е да разгледате и това: https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/optimize-performance-lightroom.html

а и защо не пробвате да си платите? тогава може и да запомни, коя видео карта да ползва.

и като една програма "не работи като хората", то всеки е в правото си да не дава пари за нея, но това означава и ДА НЕ Я ПОЛЗВА. има равтерапи има гимп - те са без пари. аман от байганьовци и тяхната "логика" - не работи, значи требе да е без пари. но да и на мен ми се иска, някой да ми даде едно ферари с надраскана джанта :).

Автор: volenE   
Дата:   10-06-15 11:28

За фотографите само Mac Book Pro или т.нар. МВР!
Моят съвет е да вдигате цените и да се оборудвате с качествени машини.

Аз работя с купен от мен Lightroom 5.7 (последна версия преди CC) на MBP 15 с ретина, 16GB и 512 SSD. Видеокартата е вградена на дъното, но тя не оказва съществено влияние при работа със снимки.

От първата си бета версия Lightroom

Много от моите колеги работят с предишни версии или с Picasa.
Успех на всички!

Автор: roumen6   
Дата:   10-06-15 11:31

у нас, от ябълки, е само сока в хладилника! [smilie3]

Публикацията е редактирана (10-06-15 11:34)

Автор: roumen6   
Дата:   10-06-15 11:36

http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/11/icoffee-dont-be-an-idiot.jpg

Дата:   10-06-15 16:03

13 инча звучи несериозно за обработка на снимки. Много зависи и какво обработваш и колко. Доста има изписано в нета за бавната скорост на Лайтрум и то от хора, които са си го платили. Добре да си платя Фотошопа и кво? Да пиша на съпорта да отстранят проблема. След две години я го отстранят я не. И какво правим искам си от Адоб парите ли? Ама в поста ти усещам нещо фенщина май а Кире? [smilie3] Някой като си купи Епъл и не знам какво му става???

Автор: kireto_a   
Дата:   10-06-15 17:45

е то на лаптопа може му се закачи монитор ако потрябва за "сериозна работа", но седни на ретина екран и после говори :). предпочитам 13" ретина пред 24" квадратчета и ръбчета [smilie25].

не съм им фен, даже ме дразнят с култа около ифоня, но лаптоп като мбп няма - това нещо просто работи и то цял ден на батерия. всичко друго е малко или много недоклепано. имам 1 или 2 колеги с нещо дето не е мбп, а другите са хиляди. също така никой не чете - повечето работа си я правя на 7 годишен комп с виндовс и 24" монитор(с голям успех се закача и на мбп-то - муш и работи). и да там LR CC работи осезаемо по добре от 5.71. как го сътворяте това с по-бавното не ми е ясно, но можете просто да изключите ускорението от видеокарата. защо това би помогнало е сложен въпрос и не е за възвишените участници в тоя форум.

и като не работи не го ползвай, но ако въпреки това го ползваш си го плати. толко е просто. фотошопа е 20 лева на месец - това са 4 кутии цигари. но явно на бай ти ганя и това му е в повече. а сега си представи, че наснимаш една сватба и после не ти платят, щото тъщата не е излезнала добре на една от 500 снимки :).

и ще повторя, това че не ти помни настройките най-вероятно е от кракната версия на ps дето ползваш :). CC може да се тества за месец и след като си платиш 1 месец може да го ползваш още един и да се откажеш. Пробвай.

Дата:   11-06-15 15:05

Да сядал съм на ретина дисплей. Доста е добър за парите си, но не е както всички се опитват да изкарат върха на сладоледа. :)
За парите си Епъл предлагат повече от конкуренцията и то неща, които изглеждат доста добре.
Въпроса не опира до 20-те лева, а до принципа. Защо едните, които правят безплатен софтуер знаят как, а тези които ти искат пари не знаят?
Плащал съм за софтуер неколкократно и след като се почуствах прецакан неколкократно реших за себе си, че повече пари за глупости няма да давам. Ще ги давам за качествен алкохол! [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »