Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Силиконов протектор за DSLR удобства и недостатъци?
Автор: SvetoslavTodev   
Дата:   14-05-15 17:59

Здравейте,
не можах да намеря подобна тема, затова пускам нова. Какво мислите за силоковотите протектори за ДСЛР? ( link )

Никога не съм ползвал, винаги съм бил последните 5 години с грип на тялото, но сега съм с ново тяло и се зачудих дали са:
- удобни? (бутоните се натискат предполагам по-трудно? ако някой е ползвал да сподели, както доста неудобно е да се постави светкавица предполагам.)

- повишават нивото на защита?

Като за нивото на защита не смятам че вършат чудеса, да почнеш да го мяташ насам натам, по-скоро може да запази по-добре външния вид на тялото и при държане да има повече сцепление.

какво мислите? Кой е ползвал и какви отзиви би дал? И дали е удобен да се добави и грип. В моя случай се чудя за Canon 6D

Отговори на това съобщение
 Re: Силиконов протектор за DSLR удобства и недостатъци?
Автор: asahi   
Дата:   14-05-15 18:05

Предимства:
- пази от леки удари и надраскване;
- в някои случаи захватът с ръка е по-добър.
Недостатъци:
- добавя тегло;
- в някои случаи апаратът става по-дебел за хващане;
- затруднява вкарването в чанта, раница;
- някои от бутоните стават по-трудни.

Автор: axlastro   
Дата:   14-05-15 18:06

Ами според мен са неудобни. Бутоните работят - да. Но първо пречат за закрепването на статив и второ нарушават ергономията. За едно по-малко тяло може би не толкова, но 6D поне на мен ми е на границата за удобен захват. Има само един начин - отиди в магазина и го пробвай. Със грип-а ще трябва доста да поизрежеш протектора, за да стане.

Аз мислех да си взема такъв за 100D, но реших че без протекция удоволствието е по-голямо.

П.П. Продават ги в Синтезиса и Павильона.

Дата:   14-05-15 18:34

Да, май най-добре да се тества на място. Мислех за покупка online, но като гледам цената не е много по-различна особено на скъпия долар.

Ако има и други мнения не се колебайте да ги псоделите. Предполагам е и до свикване, което могат д акажат хората които са го ползвали по-дълго време.

Автор: ceco   
Дата:   14-05-15 19:34

Поне някаква влагозащита да осигуряваше ... но в този му вид не го намирам за практичен. [smilie10]

Темата ме подсеща да попитам за една подобна джаджа, ако се произвежда и предлага де (не съм сигурен, че има) - влагозащитен маншон за фотоапарат. Протекторът трябва да позволява да снимаш спокойно при дъжд и снеговалеж, като покрива целия апарат без челната леща на обекрива (тя може да се защити по друг начин - сенник, предпазен филтър и т.н.). Мисля си, във варианта "направи си сам" примерно, за нещо като надежден прозрачен дъждобран, покриващ апарата, ръцете и, евентуално, главата на фотографа, с вулканизиран към него гумен О-пръстен, който стегнато да хваща сенника на съответния обектив (или пък с цял сенник, макар да не е много адаптивно спрямо различните обективи) ... но въпросът е дали има такова нещо да си купи човек, вместо да тръгва да си прави подобни експериментални иновации? ... [shtrak]

Автор: EvaJor   
Дата:   14-05-15 20:23

Аз имам такъв дъждобран, можеш да си навреш и главата в него. Не е лош, само дето заема много място в раницата

https://photoplanet.bg/product/2493/dazhdobran-za-ogledalno-refleksni-fotoaparati.html

Автор: metodiev_martin   
Дата:   14-05-15 20:52

Имам такъм протектор, подкрепям написаното от asahi. Мен не ми пречи. Свиква се бързо. За светкавицата не е проблем - просто когато се сложи светкавица, нагоре остава да стърчи парче силикон като език, но не пречи. Даже за 6д-то мисля че ще бъде по удобно, защото на мен ми идваше малко тънко от лявата част и захватът не ми беше удобен.

Автор: ceco   
Дата:   15-05-15 20:05

@ EvaJor, metodiev_martin : Благодавя ви, това ще свърши работа, струва ми се! [cool]

Дата:   17-05-15 11:09

@metodiev_martin Благодаря, да полезна информация, която исках да науча от хора, които са го ползвали!

Автор: pmartinov   
Дата:   17-05-15 11:25

Ползвам силиконов протектор ,доволен съм !

[smilie24]

Автор: tziko   
Дата:   19-05-15 14:38

Аз преди време си поръчах от нета протектор(за нисък клас никон), всичко беше супер с него, освен, че закриваше обувката за светкавицата. После реших да го изрежа така, че да мога да го ползвам заедно с грипа който имах, след като го изрязах - за нищо не ставаше вече! От долната страна гумата която пречеше се оказа такава, че да придърпва целия протектор да прилепва по апарата, след като я изрязах да слагам грипа, протектора се изплъзваше на горе и се разместваха бутони, скриваше се врътката...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: