Автор: mkdve
Дата: 31-03-15 12:34
Мерси на всички писали по темата, както на хората които ми пратиха лично. Щом сте имали търпението да ми изчетете темата, то аз ще се постарая да отговоря на всекиму, но първо Дон Диего разби ме с това изречение Сони или Олимпус с китов го устройва напълно, само дето той не е наясно не само какво търси, а кое какво означава... и си напълно 100% прав! Затова се хванах да чета.Наистина се извинявам за глуповатите си неясни писания, но се опитвам да вникна в "картинката"
Но да почнем отначало -
mmjm Прочетох инфото на линка, но ще го чета и втори път за да го осмисля още един веднъж. От прочетеното със сигурност реших, че сапунер няма да взимам. Имал съм, знам какво е и ще пробвам следващото ниво.
MARLOV и ти като Дон Диего си 100% прав, но какво да правя, тия неща не са ми ги преподавали в университета.
alext Първо поздравления за страхотните и мотивиращи снимки от линка! Значи въпреки скромните ми възможности, с желание и упоритост и аз ще успея
Относно предложенията за апарат не е лош Sony NEX-5, но не покрива моите минимални изисквания за вградена светкавица и визиор. Следващите модели да, но уви те са над бюджета засега.
По другото предложение за Д5100 видях един в нета Nikon D5100 + 18-55mm VR + 55-200mm VR, което от наученото тази сутрин(за обективите) смятам, че ще бъде страхотна и полезна машинка, но ако свикна с размерите и чантата с обективи.Както се казва и теглото има значение, но няма да го задрасквам този вариант макар и да е над бюджета. Ще го обмисля, като прегледам Ибея от вкъщи, без да ме види жената .
Pavlov Както писах по-горе ще се пробвам да стартирам с компактен безогледален. Естествено ще търся доказали се производители и по възможност с добър китов обектив. Макар, че на първо четене почти всички имат сходни характеристики на кит. обектив 18-55mm. Поправи ме, ако греша, но тези обективи без вграден стабилизатор са по евтини от другите нали?
tbby Ще го погледна този вариант.
ioana-foto Готини фото, много ме блазни че е компактен и с хубав дизайн, но не отговаря на минималните ми изисквания за вградени екстри. Иначе съм сигурен е страхотен избор!
Don_Diego Май си прав, ще трябва по сериозно да се запозная с тия Сонита
rx Супер прав/права си затова, което пишеш. Неща и аз да съм поредния, който ще има страшна фото техника, но вкъщи!Винаги си имам един смартфон в джоба, като ходя на плаж или на места, които не позволяват(или ми е съвестно) ползването на такава сложна и нежна техника.Затова, да ще инвестирам в ползването на апарат, но ще е бъде на entery level, защото друго не мога да си позволя на този етап.
Публикацията е редактирана (31-03-15 12:36)
|
|