Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Photoshop филтри и плюгини?
Автор: Ghost4o   
Дата:   08-03-15 22:55

Колеги споделете кои са най използвани филтри в шопа, такива които ги няма фабрично, добавих няколко, но няма мн смисъл от тях. Кажете някои които си заслужават?

Отговори на това съобщение
 Re: Photoshop филтри и плюгини?
Автор: Argo   
Дата:   08-03-15 23:39

Color Efex Pro, OnOne Perfect Photo Suite...

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   09-03-15 01:04

Google Collection (NikSoft плъгините)
Portrait Pro

Дата:   09-03-15 01:29

Color Efex Pro, за мен е боза :)

Автор: compur   
Дата:   09-03-15 08:28

ако успеете да отговорите на въпроса: Какво трябва да направя със снимката си? може и да си отговорите на горните въпроси! [beer] [beer] [beer]

Автор: iliyanb   
Дата:   09-03-15 08:49

Всички са боза Ghost4o, особено когато не ги познаваш и не умееш да ги ползваш...

Автор: hose   
Дата:   09-03-15 10:20

alien skin

Автор: nyamago   
Дата:   09-03-15 13:36

С всеки от споменатите продукти може да се направи много, а може и да се произведе боклук. От човка зависи - също като с апаратите и мистичното ЗАУ.
[beer]

Автор: asahi   
Дата:   09-03-15 14:50

Един плюгин нямам инсталиран [smilie10]

Автор: rx   
Дата:   09-03-15 14:52

Ghost4o има предвид, че с всеки от въпросните плъгини с достатъчно старание може да се получи бозица - гъста и резлива. Пък 5д3-ката в "правилните" ръце каква боза вади - направо лепне картата като я извадиш... [smilie18]

Автор: Lycan   
Дата:   10-03-15 01:07

има един плюгин на кен рокуел, той не плюга а реже реже

Дата:   13-03-15 14:22

никакво раздвижване по темата, а имаше такъв потенциал! [beer] [beer] [beer]

Дата:   13-03-15 21:39

Този на кен рокуел, Perfect Clear, какво ли не го правих и неможах да го пробвам даже триала като натисна триал и ми пише че са изтекли 15дни, от уиндоуса е, иска нов....

Автор: pepi34   
Дата:   14-03-15 03:50

Плъгините са много сложна тема, трябва много четене или много учене.Или платени мастеркласове при някой мастер. Иначе няма никакъв смисъл. Преди години ползвах един от най-старите плъгини за ретуш - Кодак. За него повечето казват, че прави портретите направо пластмасови. Да така е, само че с подходящи настройки + една маска става супер бърз и фин ретуш. За по-сложните , демек изброените по-горе, без специални умения не става. Не знам що повечето тук във форума си мислите, че яката снимка става с едно натискане на копчето на скъп фотоапарат, а яката обработка с един приложен екшън и едно натиснато копче на фотошопа :). После се сърдите на знаещите що не ви отговарят. Ми ако може да се отговори на въпроса " как да си направя основен ремонт на двигателя и ще станат ли ръчно лятите в разни фирми бутала, че оригиналните са ми скъпи" в един пост, то аз ще си карам колата до скъсване и после ще я ремонтирам. Какво като не знам доже какво има вътре в двигателя :)

Дата:   14-03-15 10:31

pepi34 [smilie24]

Автор: nyamago   
Дата:   14-03-15 12:17

Защо бе, за всекиго си има решения [smile]

За тези, които очакват перфектни снимки с едно натискане на спусъка - всеки апарат си има "пълно авто" програма и дори "интелигентно авто", и даже "супер авто" (в някои водещи марки, които няма да споменавам [smilie3] ) И правят това, което казват: снимки без грешки - добре експонирани, на фокус и с правилни цветове. Разпознават не само наличната светлина и сюжета, ами даже и фотографа (дали ти треперят ръцете или си със статив) и моделите му (разпознават лица и усмивки, някои фокусират и по очи). Всичко отвъд това са "капризи на артистите" [smilie6]

И за обработката "с едно натискане" си има решения: даже скучния и объркан Лайтрум си има някакви 'Бързи корекции' (отдавна не съм ги поглеждал, но май бяха още при разглеждането - Library, преди Develop) дето автоматично трябва да оправят всичко. Ако Лайтрум е скъп и сложен, има си евтини и безплатни програмки - даже не плЮгини (баси сложнотията, тия искат Фотошоп и специално инсталиране), ами направо цели 'редактори', но без конфузията на големите програми. Дават ги често безплатно към сапунерките от по-нисък клас, но могат и да се купят евтино отделно, а има и множество безплатни. Напоследък, както е модата, има и много в 'облака' - за обработки през браузър. За гореспоменатите потребители има и такива 'с едно натискане'. Наистина променят (по тяхно си усмотрение) всичко в оригиналния кадър и го правят (по преобладаващото мнение на Фейсбук) 'по-хубав'. И само с едно цъкване на мишката или тупване по таблета. Най-сложното, което могат е да предложат избор от готови 'креативни ефекти' - но без отчаяното бъзикане с непонятни плъзгачи, винаги 'само с едно натискане' - и готово!

Та - съобразявайте се с очакванията на питащите и предлагайте ПОДХОДЯЩИ ЗА ТЯХ (а не за вас) решения, не сложнотии и не "прекалено трудно е за тебе, братче".

Нищо, че вече не е петък -
[beer]

Дата:   14-03-15 15:56

отивам за боба... като го хвърля ще знам да предложа на автора точно каквото му трябва... [smilie3]

Автор: justalittlesign   
Дата:   15-03-15 14:53

И защо са ти third party плъгини,когато във ФШ има всичко?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »