Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Огнено шоу и минаване по въглени моля за съвет???
Автор: Daniel_P   
Дата:   20-02-15 21:00

Здравейте колеги, след 2 седмици ми предстой да снимам едно Благотворително събитие! Моя позната която е една от организаторките ме пита дали искам да им помогна, като отразя с снимки събитието. Та аз с удоволствие приех, но ме притеснява как ще се справя с част от събитието което ще е по тъмно. И за мое огромно учудване същността и кулминацията на събитието ще се състои в минаване по въглени от голяма група желаещи, наподобяващо нестинарството. Но интересното е че това ще се случи в Англия и се оказа че и те имат подобно нещо, аз лично бях страшно изненадан! Също така ще има и огнено шоу. Та моля ви за съвети свързани с доброто заснемане от такъв характер( огнено шоу и минаване по жар)събитие. Подходящи скорости, бленда,исо, светкавица(на ТТЛ или на М и ако е на М подходяща сила)?? Аз съм снимал веднъж нестинарско шоу в едно заведение и си спомням, че тънкостта да постигна добра снимка в която да се запечата ясно изображение, емоцията и същността жива, в случая много важно бе въглените също да излезнат нажежени на снимката! Та доста си играх с светкавицата, скоростта и блендата! Техниката с която мисля да снимам е Никон Д7000,обектива ще е 17-50 2.8 Тамрон и светкавица СБ 910 на Никон. Надявам се да ми помогнете с някакви добри съвети, прилагам отдолу и клип от събитието предни години :)
Благодаря[beer]

[https://www.youtube.com/watch?v=Qy4ybCj1iMg] тук

Отговори на това съобщение
 Re: Огнено шоу и минаване по въглени моля за съвет???
Дата:   20-02-15 21:02

Не знам защо не успях да направя линка активен [smilie8]

Публикацията е редактирана (20-02-15 21:04)

Автор: shishe   
Дата:   20-02-15 21:12

Цък за видеото

Дата:   20-02-15 21:31

Благодаря shishe [smilie24]

Автор: RHCP   
Дата:   20-02-15 21:52

на мен ми хрумват няколко вида снимки, като за всичките бих препоръчал някой да ти помага -> т.е да го ползваш като подвижен статив за светкавица във софтбокс и допълнително да използваш и вградената.

много ми харесва варианта със синхронизация на второ перде и примерно 1 секунда експозиция (получават се линии от движението които завършват с ясния образ на хората заради светкавицата) ако фотоапарата е на статив и въглените ще са "остри"

можеш да се поразтърсиш из интернета, има доста вдъхновяващи примери :)

Дата:   20-02-15 21:58

RHCP Благодаря, ще го обмисля и ще видя дали има вариант да дойде някой ма по вероятно е да съм сам!
Можеш ли да пуснеш линкове на някакви клипчета, аз се пробвах да намеря но не успях да намеря с показване на някакви варианти за снимане.

Автор: sherbit   
Дата:   20-02-15 22:09

Според мен запали огън и поекспериментирай да няма изненади.

Автор: victory13   
Дата:   20-02-15 22:30

Изненади ще има със сигурност.
Светкавица и огън много не се харесват, за ТТЛ да се забрави на мига.
Ако успеете да ги накарате да запалят няколко факли отстрани на пътеката с въглени ще е най-добре.
Ако трябва да се ползва светкавица, ръчно, само за леко запълване. Ако все пак решите да ползвате ТТЛ, компенсирайте светкавицата с доста минус.
А проби ще трябват [shtrak]

Автор: h_bio   
Дата:   20-02-15 22:44

Висчко на ръчен режим. Експозицията (бленда, скорост, исо) се наглася така, че да има добра разработка в жаравата. Светкавицата с оранжев дифузьор за да е по-хомогенна светлината по цветна температура. Силата на светкавицата само колкото да изравни жаравата и да освети хората. Така ще седи най-естествено като светлина и цвят. Конкретните параметри за камерата и светкавицата - на място в началто на събитието с няколко пробни кадъра.

Дата:   20-02-15 23:19

Благодаря много колеги, за ТТЛ и аз мислех че няма да е добра идея, но до сега не съм пробвал на ръчен трябва да си по играя! Sherbit лошото е че където живея няма къде дори и наблизо да запаля огън :) h_bio имам го оранжевия дифузер много добра идея :)[shtrak]

Автор: sherbit   
Дата:   20-02-15 23:24

Излизаш извън града, палиш, снимаш.

Дата:   20-02-15 23:29

Нямам кола, а и тука до колкото знам не можеш просто ей така да си палиш огън дори и извън града :Д Не е лесна [smilie5]

Автор: MarinY   
Дата:   20-02-15 23:50

Нестинарските танци са винаги на максимално тъмно, за да се виждат въглените. Пламъци няма и сигурно няма да разрешат факли. Губи се ефекта. Каквато и светкавица да ползваш, дори и на задно перде, ще загубиш ефекта на въглените. Прилична комбинация може да стане ако имаш Гобо (цилиндър или конус) или "вратички" на светкавицата да не разплисква светлина по земята и снимаш по второ перде. Като знам колко ще е тъмно, май и без триножник няма да минеш.
[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »