Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Compact flash или SD карта?
Автор: shagy   
Дата:   19-01-15 20:12

Здравейте. От днес съм горд собственик на Canon 7D, който за разлика от старото ми 40D има два слота за карти.
Тъй като притежавам една стара CF карта от 8GB със скорост х133 ще се наложи да закупя нова.
Каква бихте ми посъветвали да купя?
Compact flash или SD?
Покрай апарата се охарчих доста, и сега нямам възможност да купя две бързи и големи карти.
Все още ли го има мита че Compact flash са в пъти-по надеждни, или вече съвременните SD карти се конкурират напълно с CF по скорост и надеждност.
Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Compact flash или SD карта?
Автор: pmartinov   
Дата:   19-01-15 20:15

SD е лидера днес !

Автор: juslen   
Дата:   19-01-15 20:18

Единствения недостатък на SD картите пред Compact Flash е, че просто като изработка и конструкция за много по-слаби, при невнимание лесно могат да се счупят или огънат въпреки, че на мен досега не ми се е случвало.

Ако се внимава няма проблем, те също са много бързи и доста по-евтини от Compact Flash.

Автор: kvakioh   
Дата:   19-01-15 20:25

Е най-добре и двете да са налични.
SAndisk Extreme Pro UHS-I SDHC серията, Lexar Class 10 UHS-1 600X, TRanscend Ultimate SDHC Class 10 UHS-I 600x или нещо такова, като SanDisk са най-ползваните.
За CF, Lexar Professional 800x, Extreme CompactFlash Memory Card 120 MB/s UDMA 7 или нещо такова като скорост.

Картите са като батериите, по-добре е да ги има в повече, форматирани в апарата и готови за работа. За скоростите- колкото повече толкова по-добре. СЛед време винаги може да се ползват в по-новите апарати.

Автор: lorddemonic   
Дата:   19-01-15 20:35

И двете ???

Автор: idoru   
Дата:   19-01-15 20:42

Имам познат в сервиз - всекидневно му носят СД карти които не се четат. Излишно е да споменавам, че досега ЦФ карта с проблем не е влизала. Пък те СД нека са си "лидера днес"...

Автор: pmartinov   
Дата:   19-01-15 20:57

Ментетата SD има много !

Никой няма да прави менте на продукт който постепенно излиза от употреба .

Дата:   19-01-15 21:28

Cf се правят доста, и скоростта им е по-висока от SD-та.
От друга страна по-добре е и двата слота на апарат с два слота да е запълнен. Не е нужно ако се цели само back-up да е толкова бърза тази SD. А и са по-евтини.
CF 120Mb/s, Sd и 30Мб/с бива.

Автор: realnoncho   
Дата:   20-01-15 07:35

Как пък никой(дори и автора с апарата) не знае, не се е сетил или не е проверил, че 7D поддържа САМО Compact Flash карти...

idoru,
А аз пък знам, че апарати с изкривени пинове се носят на ремонт само от Compact Flash ;)

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   20-01-15 07:53

7d m2 е и CF и SD ;)

Дата:   20-01-15 08:28

Aко е наистина това най-новото, и аз така разбрах по охарчването на автора, само най-бързите карти ще са подходящи. Няма смисъл от по-бавните.
CFза първа и втора някаква малка 4-8ГБ SD. И за бъдеще по-добре две по 16 или две по 8, вместо една 32.

Автор: Petri   
Дата:   20-01-15 11:40

SD не поддържат висока скорост, както и самия слот на апрата за да се снима RAW видео например. В това отношение все още лидери са CF.
Kvakioh, защо трябва да са две по 16 или две по 8? Този съвременен апарат ще се радва на големи карти.

Автор: rx   
Дата:   20-01-15 11:56

Изводът от всички мнения дотук е - всяка жаба да си знае гьола - тук задавайте въпроси за фотография, а за електроника - в съответния форум :)

Ето една проста табличка, пък който желае да знае, чете:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_memory_cards

Автор: Idoru   
Дата:   20-01-15 11:58

пмартинов, говоря ти за качествени карти с доживотна гаранция, ти явно си фен на ментаците като те гледам колко си осведомен. То логично де, като ти гледам мненията като цяло.

Нончо, така е, трябва да се внимава с пиновете, няма спор. Аз лично предпочитам да имам възможността сам да прецакам нещата, ерго да внимавам, вместо да ползвам карта която не се знае кога и от какво ще погине геройски без приична. [smilie5]

Публикацията е редактирана (20-01-15 12:01)

Автор: shagy   
Дата:   20-01-15 21:04

За за 7Дмарк2 става въпрос. Прежалих покупката на ФФ, за да притежавам "най-добрата кропка" според консултантите в магазина.
Винаги купувам нещата от магазина, но този път цените на картите ми се сториха доста високи.
Ще заложа на изпитаните SanDisk Extreme Pro, но цените за CF са доста високи, а аз искам да взема 64GB и да забравя за надписа CARD FULL.
На този етап, може би ще се задоволя с някоя Extreme 16 или 32гб CF, щом казвате, че все още са по-надеждни, и ще мисля по нататък за бекъп. В базара има карти, но не бих се доверил да купя нещо от там и да попадна на менте, което да ми повреди файловете или видеото. А и за апарат за толкова пари, не желая да експериментирам.

Автор: jingov   
Дата:   20-01-15 21:32

shagy - отсъствието на резервна карта , винаги може да стане проблем в най неочаквани ситуации. Затова наистина е по добре да ги имаш и двете, никой не казва веднага. Не само защото може да и стане нещо, а и защото на едната може да пишеш снимки, а на другата видео, в случай на ситуационен проблем, вадиш картата и я даваш, а снимките са ти в другата. Затова наистина е по добре две и от двата вида по една. Понятието "кард фул" винаги съществува !
ЦФ те са изпитан във времето и бързината формат, СД - под път и над път .
Аз лично ползвам и от двата вида 16СД+ три СФ 2х8 +1 16 , стигат ми .

Автор: bobby__   
Дата:   20-01-15 21:51

Canon 7D Mark II CF and SD Card Comparison

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »