Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Мнения за YONGNUO YN-568EX
Автор: prisonbreak   
Дата:   08-01-15 09:54

Здравейте Фенове. За Много Години!

Искам да събера малко мнение относно YONGNUO YN-568EX и YONGNUO YN-565EX

Коя е по-добрата.Каква точно е разликата в 2та модела? И коя се приближава повечко до СБ-900/910.

Иска ми се да имам и 2ра светка. Имам СБ-700. Исками се да си взема и СБ-900, но няма зеленко сега.

Та, освен визулно, каква е разликата?
Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за YONGNUO YN-568EX
Автор: lamerko   
Дата:   08-01-15 10:40

568EX е общо взето същата като 565EX, но може да се ползва като мастър, понеже има HSS до 1/8000. Наскоро си я взех, но дори от малкото прекарано време с нея мога да кажа, че е чудесна.

Публикацията е редактирана (08-01-15 10:42)

Дата:   08-01-15 10:49

Идеята ми е да я ползвам предимно на тялото закачена.

Дата:   08-01-15 10:53

А тази светка някой ползвал ли я е?
Светкавица Godox Ving V860N Nikon i-TTL[cool]

Автор: The_Enjoy   
Дата:   08-01-15 10:57

YONGNUO YN-568EX страхотна е. Пали и други, и студийни без проблем. Много по-бърза е от предшествениците си. Определено си засулжава, а и от Китай е доста по-евтинко. Няма да съжеляваш. Аз съм безкрайно доволна от нея.[cool]

Дата:   08-01-15 11:10

Не е толкова по-евтина от Китай. Някви 30лв.

Дата:   08-01-15 11:25

Що колко е тук?

Дата:   08-01-15 11:33

ми в ко.юк е 90паунда с доставка. а тук варират 250лв.

Дата:   08-01-15 11:35

От Китай си я купих за по- малко от 180лв[cool] доставката е безплатна[cool]

Автор: satyno   
Дата:   08-01-15 11:40

Преди време пробвах YN-568EX за канон като slave на вградената на D90. В i-TTL режим бях принуден да давам +2EV компенсация. Работеше коректно в HSS и в ръчен режим. И други са имали този проблем в TTL като slave, не мога да си спомня дали това се отнасяше за никон и канон. Възможно е това да е било определена партида, струва си да се провери.

Дата:   08-01-15 11:44

Главно я искам за ползване на Мастър в HSS ,бодната на тялото. И ще има ли проблеми с Д800? Ще се снимат деца в парти центер. И ми се иска да ги снимам на поне 1/500. Пък може и да помогнете малко... (с инфо и съвети) [beer]

Дата:   08-01-15 11:46

Точно като такава си я ползвам със същият фотоапарат и нямам никакви грижи. Единствено, че много хаби батериите [smilie18]

Автор: lamerko   
Дата:   08-01-15 11:48

При мен излезе точно 200 лв. с доставка от UK. От Китай може да излезе малко по-евтино, но се чака доста повече и има шанс да влезе в митница, където сметките ще избягат доста. Просто не си заслужава :)

Автор: uzsree   
Дата:   08-01-15 11:54

Аз имам и двете: YONGNUO YN-568EX и YONGNUO YN-565EX.

YN-568EX е поне два пъти по-качествена като изработка спрямо YN-565EX.

Разликата в цената е оправдана според мен.

YN-565EX For Nikon - Price:$117
YN-568EX FOR Nikon - price:$183
(source: http://en.yongnuo.com.cn/)

Аз първо имах 568 и ми трябваше втора светавица и си взех 565 и бях доста разочарован от качеството на изработка. Моторчето в главата на 565 звучи като от евтина китайска играчка, докато мотора на 568 го докарва близо до звука на SB-910.

Със 565 снимам малко (понеже ми е трета) и нямам много впечатления от нея, но със сигурност е добра, но за 568 мога да кажа, че има много добра повтаряемост на импулса и много добра работа в TTL.
С оглед на горното препоръчвам горещо YONGNUO YN-568EX.
Излишно е да казвам, че СБ-900 е по добра, но за парите си 568 е отлична.

Дата:   08-01-15 11:57

SB-910 за 800лв. Много е. Нямам такива ресурси..

Автор: Vladx   
Дата:   08-01-15 12:06

Имам 568 и мога само хубави неща да кажа за нея. Бърза е, мощна е, много е здрава. Тя ми предлага всичко, от което имам нужда. От скоро започнах да се разделям с цялата си канонска система, но тази светкавица ще е единственото, което ще си запазя за сега, нищо че няма да мога да я ползвам в TTL режим. Ще и намеря приложение :-)
Казано накратко: много съм доволен от нея. Служеше ми вярно!
Ако ще я купуваш, няма да збъркаш! Заслужава си.
Успех [shtrak]

Дата:   08-01-15 14:36

Решено е. Чакам я вече. После ще споделям мнение.[beer]

Автор: Hman   
Дата:   09-01-15 00:23

Да ме извини колегата че ще му ползвам темата за един въпрос относно YN-568 EX. Ще работи ли светкавица за никон сложена на канон въобще или няма да може да се ползва само ттл.

Автор: pdimitrov   
Дата:   09-01-15 03:02

И аз да се извиня за допълнителните въпроси, но засяга 568 и може да бъде полезен за някого :) Нормално ли е да има луфт в обувката и след монтиране и завинтване да може да се завърта леко ? Също така нормално ли е проекцията на автофокусните точки от светкавицата да не съвпада с точките на визьора ? Ако нещо не съм обяснил като хората, утре ще кача 2 клипа, за да покажа за какво става въпрос.

@Hman, би трябвало пиновете да са различни, но това е само предположение. Не ми се пита чичо в 2 през нощта :)

Дата:   09-01-15 07:56

На Никон е ITTL а при Канон ETTL. Според мен няма да тръгне.Може би ще я палиш само в слейф режим.

Кое се върти, цяла светка като цяло, или само обувката?
Не би трябвало.

Автор: k7   
Дата:   09-01-15 08:10

YONGNUO Flash Speedlite YN600EX-RT

Автор: патаран   
Дата:   09-01-15 09:33

Имах и двете, накратко ще опиша впечатленията си.

Yn 565 много бях доволен но се оказа че не е съвместима с по новите модели Никон - Дф, Д610 и др. в един момент над 50к светкания вместо iTTL на дисплея изписа E-TTL и спря да работи с Никон камери.

Yn 568 много добра, основен недостатък (може да е само моята) не отчита когато е вдигната главата съответно няма компенсация и кадъра става тъмен (565 работеше безупречно с вдигната глава).

Оказа се че и двете Сигми който имам не работят с Дф и купих Метц, оттогава 568 е резерва [beer]

Автор: Pavlov   
Дата:   09-01-15 09:51

Hman написа:
> Да ме извини колегата че ще му
> ползвам темата за един въпрос
> относно YN-568 EX. Ще работи ли
> светкавица за никон сложена на
> канон въобще или няма да може да се
> ползва само ттл.

Nikon SB-700 работи на тяло Canon, но само в ръчен режим. Би трябвало и с YN да е така.

Автор: satyno   
Дата:   09-01-15 10:52

Yn 568ex за Канон работи на обувката на никон като ръчна светкавица.
Yn 568ex за Канон работи като подчинена за никон камера ( Д90 - вградената е управляваща) в iTTL режим, ръчeн HSS и ръчен режим работят перфектно ( проверено лично).При вдигане на главата се налага компенсация на експозизията +2EV, което не зная дали е стандартна компенсация или някакво налучкване.
Според патаран и според четени ревюта при вдигане вертикално главата на никон (канон) светкавица, поставена на никон(канон) камера в iTTL (eTTL) режим се налага компенсация на експозицията +2EV.

Този проблем при Канон се решава със смяна на меренето от Еvaluative на Average.
Преполагам, че при никон решението е подобно: от Matrix на Center-weighted

Не е ясно дали тези проблеми са решени при най-новите партиди на светките.

Извадки от горния линк:

"I can confirm that the problem with underexposure when bouncing flash off the ceiling concerns Nikon as well. I use Nikon D90 and always notice ~2 EV underexposure in iTTL — no matter if the flash is mounted on hot shoe or is triggered remotely by built-in flash."
"I have both 568EX an 568EXII (and a Canon 580EXii) and can confirm that the bounce exposure problem exists on both YN units. You must set to average mode unless you have YN622C’s, in which case at all works!"

Според прочетеното всичко е ОК с YN622C и YN622N.

Не разполгам в момента нито с 568EX, нито с YN622, за да ги тествам отново. Много от изказалите в темата имат съответната светкавица за системата си ( вероятно и тригери YN622) и могат да споделят резултати от първа ръка.

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   09-01-15 10:52

Хаха пепи тая сама поискала да мине на Канон [smilie5]
Нямаше ли някъв човек който доставяше и ремонтираше такива светки в София?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »