Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем с M.Zuiko 14-42mm f/3.5-5.6 II
Автор: haemoglobin   
Дата:   12-12-14 13:43

Въпросния кит си работи безпроблемно закачен на PEN E-PL2, около година.
В един момент при авто-фокусинране след 25мм почна да се появява черен екран със съобщение "Please,check status of the lens" и за да сработи пак камерата, трябваше да се рестартира. Сега тоя проблем е по цялата дължина на обектива, което го прави безполезен. Още при включването на камерата излиза въпросното съобщение.

Та от къде може да е този проблем? Някой друг сблъсквал ли се е с него? Възможно ли е да е фирмен дефект, чета из нета,че и други хора по света го имат,ама само оплаквания, нищо повече...И в този ред на мисли,дали си заслужава да купувам същия. Понеже имам преходник за ръчни обективи,често ги сменях, та дали е възможно преходника да е повредил контактите на тялото?

мерси.

Отговори на това съобщение
 Re: проблем с M.Zuiko 14-42mm f/3.5-5.6 II
Автор: chukov   
Дата:   12-12-14 14:01

Лентовия кабел? На вариото?

Автор: marves   
Дата:   12-12-14 14:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Mori13   
Дата:   12-12-14 16:28

Контактите на байонета виж, а също понякога надписа ми се явява при недокрай разгънат обектив, вероятно вътре има контакт, който указва това. Проблема вероятно е механично контактен.

Автор: AseasRoa   
Дата:   13-12-14 23:43

И аз имах такъв проблем с моя обектив, и то от старите, за E-P1. Започна с проблеми от време на време, докато не учести съвсем и обектива стана неизползваем. И не само съобщението за грешка, а и ръмжеше докато се опитва да фокусира.

По едно време го отворих да видя дали нещо не мога да оправя, и така тотално му ..... Така и не успях да го разглобя като хората, много е засукано вътре в тия обективи, иначе имам опит с електроника и такива фини неща. Извода ми е, че с тия обективи не си е работа. Фотоапаратите на Olympus са добри, но поне този китак е пълна скръб - в даден момент се разваля.

После си взех обектив на Panasonic. Да, по-дълъг е на размер и поне моя фотоапарат не му коригира изкривяванията. Но е такъв, че няма какво да му се счупи от движения напред-назад, щото е в стила на телескоп.

Автор: ioana-foto   
Дата:   14-12-14 09:17

Купи си друг,евтини са и дават добра картинка.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »