Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане относно регистриране на фирма
Автор: ivaivalito   
Дата:   11-12-14 11:36

Здравейте

Имам следното питане :) кой е най лесният вариант да се направи фирма .Регистрирането е лесна работа имам предвид трябва ли касов апарат задължително или не .Проблема е ,че все по-често работя с фирми и ми искат фактури което е нормално .Плащанията минават 100% през банка.Другият проблем е ,че все още нямам толкова ангажименти и ако си направя една фирма само таксите и разходите по нея ще ми гълтат голяма част от печалбата .Главно искам фактури да издавам понякога за това ми трябва ,че ми писна да ходя при приятели да се занимавам .

Отговори на това съобщение
 Re: Питане относно регистриране на фирма
Автор: джъмбо   
Дата:   11-12-14 11:39

е няма как да издаваш фактури и да нямаш разходи за фирмата...
то ако можеше ехе...

Автор: ivaivalito   
Дата:   11-12-14 11:48

На мен ми е пределно ясно това просто питам кой е най-удачният вариянт при положение че правя не повече от 3-4К годишно .Все пак снимането ми е между другото .

Автор: asahi   
Дата:   11-12-14 11:49

Касовият апарат не е задължителен. Необходима ти е банкова сметка на фирмата, в която ти от името на своите клиенти ще внасяш пари в брой(1) или по която твоите клиенти ще ти превеждат пари по банков път(2).

При (1) заедно с фактурата ще трябва да дадеш на клиента платежното нареждане (вносна бележка) от банката.

Автор: NORMAN-KUK   
Дата:   11-12-14 13:00

Най-добре е ЕООД. Имаш около 400 лева разходи по регистрацията, ако няма да правиш казово плащане касов апарат не ти треябво. НО! Веднага след откриването на ЕООД-то започваш да имаш задължителни месечни разходи. Минимум една осигуровка на работещ, и всеки месец трябва да осчетоводяваш и ако не го разбираш трябва да плащаш на счетоводител.

Автор: imitev   
Дата:   11-12-14 13:00

За 3-4000 лева на година продължавай да занимаваш приятелите...

Автор: FAQ   
Дата:   11-12-14 14:36

Възможна е и регистрация като свободна професия. Плащаш само 15 лв в Булстат. Ако работата е периодична можеш да пускаш декларации за започване и за спиране на дейността, за да не плащаш осигуровки през цялото време.

Автор: thexy   
Дата:   11-12-14 16:32

Ако фирмата не е регистрирана по ДДС, счетоводството може да не се прави всеки месец, а веднъж годишно. Но осигуровките трябва да си ги плащаш. И аз смятам, че е най-добре да се регистриташ като свободно практикуващ.

Публикацията е редактирана (11-12-14 16:34)

Автор: Nimi   
Дата:   11-12-14 16:45

Тук май Лански е спеца.
Друг вариант е граждански договор за еднократна или периодична услуга. Със съответното плащане на осигуровки по тях.
За фирмите го изяснихте [smile]

Автор: deerstalker   
Дата:   11-12-14 17:31

Възможна е и регистрация като свободна професия - затова трябва да имаш диплома - без диплома - свободна професия като фотограф - няма как се практикува.

Автор: EvaJor   
Дата:   11-12-14 19:08

1. За фотографските услуги- възможен е и патент. Местен данък е, определя се от общината. Ако живееш/ снимаш в малка община....

2. Ако се регистрираш като СОЛ, плащаш задължително осигуровки. Само с тези 15 лв, както са споменали по-горе, няма да стане. СОЛ е изгодно, когато разходите са под една четвърт от приходите / 25 %/. Иначе е по-добре с ЕООД. Щом имаш диплома, можеш да се регистрираш - по принцип, може да приемат и диплома от курс / или удостоверение от курс/.

3. Разходите по откриване на ЕООД са приблизително 200 лв. 2 лв е капитала, 160 лв в АВ, 10 лв мисля, че искаха за набирателната сметка, около 20 лв приблизително за печат. Горе-долу, това е, документите ги има в нет-а.

4. При гражданските договори, също се плаща както данък от 10 %, така и осигуровки. Но ако доходите са нерегулярни, може би това е най -добрия вариант.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »