Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за избор на ND филтри
Автор: ve_sselin   
Дата:   16-11-14 11:53

Здравейте! Искам да си купя комплект ND филтри. Избрал съм HITECH, но се колебая за размера, основно между тези 85х100мм и 100х150мм. Притеснението ми е дали 85мм ще покриват в ъглите Тoкина 116(който в момента нямам, но мисля да закупя скоро). Първоначачлно ще ги ползвам с Тамрон 17-50мм и за него знам, че няма проблем, защото съм пробвал. Причината да не купя направо големия размер е , че имам вече държач на Cockin P със целия комплект пръстени и е за размер 85х100 и ако ще трябва да взимам по-големите ще ми дойде доста солено като цена. Искам също да попитам дали марката филтри които съм избрал е добра. Знам че има B&W и Lee са най-доброто, но толкова имам възможност, а и ще ги купя директно от производителя, така че опасност да попадна на ментета няма. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за избор на ND филтри
Автор: kvakioh   
Дата:   16-11-14 13:16

85x100 покриват 11-16 Токина, но зависи от държача. Ако не е оригинален, ще има винетиране, черен кръг контур на 11 до 14мм. По-големите филтри са ок на всички мм. Също и ако държача е Кокин, при наслагването на 3 филтъра пак ще има контур, някъде до 13мм включително.
HiTEch са добри филтри. В§w не са толкова известни за НД големи филтри. Lee и Singh RAy са най-добрите, като една добра група от филтри е към 500-600 паунда. Кокин са достатъчни и имат най-голямо разнообразие.
Lee big stopper е един от най-препоръчителните филтри. И не е скъп много, към 60-70 паунда, ако се уцели бройка.

Автор: victory13   
Дата:   16-11-14 16:41

Хвърли едно око и на Kood, щом имаш Cokin P.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-11-14 16:43

От какъв зор искаш да ползваш филтри с държачи, та да ти влизат в кадъра? Ако са градиенти разбирам, но ако не са е по-добре и удобно да са на резба. Ползвам Hoya на резба и нямам забележки. Градиент НД4 Koкин, който за цената си също е добър.

Дата:   16-11-14 17:07

Gospodin точно заради градиента ползвам квадратни филтри. До сега бях с някакви китайски боклуци от които ми синее целия кадър и нищо не се получава и реших да похарча някой лев за малко по-качествени филтри.kvakioh благодаря за точния и изчерпателен отговор. От това което казваш да разбирам ли, че ако купя HITECH85 с оригиналния към тях държач, няма да имам проблеми с винетиране в широкия край на Токината?

Дата:   16-11-14 18:10

С филтри 85мм имам винетиране при 11 до 14мм ако съм насложил 3 филтъра. При 15 и 16мм няма такъв проблем. С 1 филтър най-близо до лещата на обектива имам само при 11 и 12мм. Това с Кокин Р държач и съответните филтри.
ЗАвиси от китайските, има едни, които са на достатъчно добро ниво.
Понякога трябва да се премине от ниското към високото, най-малкото, за да се разбере, че някои неща се купуват веднъж.

Автор: jingov   
Дата:   17-11-14 08:58

100х150мм ти е размера .

Дата:   17-11-14 12:36

100x100 стига също, Lee big stopper е такъв размер, само че трябваше да му купувам допълнително държач. За съжаление на обектив/и с изпъкнала леща май си трябва 100х150, и още по-голям държач...

Дата:   17-11-14 19:52

Благодаря на всички! 100х150 ще бъде с оригинален държач. 2 пъти се набутвам с ефтини филтри и за нищо не стават, и сега съм решил да дам някой лев повече, но да взема нещо качествено което да ми върши работа.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »