Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Стедикам
Автор: kartinkata   
Дата:   31-10-14 01:21

Здравейте, имам следното питане: искам да се сдобия с кита за видео от картинките по-долу, изглежда ли ви надежден този и какви слабости може да прояви. http://minus.com/mb2mNTQCAEN68g
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Стедикам
Автор: goldstar   
Дата:   31-10-14 17:32

И аз обмислям покупката на стабилизатор от този клас и се оглеждам и аз.
Следя темата с интерес. [beer]

Дата:   31-10-14 18:18

Май само аз и ти я следим с интерес [smilie2] Всеки, който е снимал видео знае, че без стабилизация не става... но коя да е[smilie11]

Автор: stef7   
Дата:   31-10-14 21:39

Колко голяма е камерата ти ? Какво и как снимаш ?

Дата:   31-10-14 22:08

Снимам с DSLR 750грама ползвам обективи като никон 24-70, 14-24 и твърди обективи 35,50,85мм. Според обстоятелствата ползвам микрофон и лед светлина ако се налага, в максималния вариант общото тегло е ~2200-2300 минимално ~1300-1400. В процес на развитие съм, възнамерявам да снимам: сватби, кръщенета, партита, музикални клипове, като цяло всякакви събития. Ясно ми е, че само тази жилетка + стедикам няма да покрият всичките ми нужди, но с времето ще си проличи от какво имам нужда, за сега е ясно, че трябва да стабилизирам по някакъв начин [smilie25]

Автор: stef7   
Дата:   01-11-14 09:35

Това което си показал като снимки съм го виждал на едно място по реклами, но мисля че не е много разпространено. Нямам идея доколко добре работи, и доколко комфортно ще ти е с него. Май единствения начин е да пробваш.

Пробвал ли си с т.нар. риг за рамо (shoulder rig) + оптически стабилизиран обектив. Примерно Tamron 24-70 f2.8 VC е оптически светъл става за закрити помещения, оптиката не отстъпва като острота и други показатели на марковата такава. Идеята е да превърнеш DSLRa в нещо максимално близко примерно до репортерската видео камера с която се снима от рамо. За сватби това ми се срува най-удачното решение + използването на някакъв малък статив. DSLR камерата е на едни релсички и се откача от рига за рамо за да се качи на статива за секунди, както и обратното. Някои използват и външен EVF закачен за HDMI out за да могат да си осигурят още по-голям комфорт. Камерата с обектива на рига са отстрани на рамото а визьора пред теб. Едно към едно с репортерска видео камера.

За клипове и снимки които са под контрол и в който не ти следваш събитието а си създаваш и контролираш донякъде средата и просължителността на отделните кадри не е много голяма на мен много ми допадат 3D Axis Gimbal системите като DJI Ronin примерно. По известните марки са скъпи, но има китайчета които продават китове на ebay от порядъка на 300-400 долара. Мисля че за около 500-600 долара с малко повече играчка може да се спретне добра система. Е те тези гимбали имат неворятна стабилизация плюс много плавен пан от ръка горизонтално и вертикално. Може да се ползват и на всякакви траспортни средства. Но не мисля че това решение е подходящо за сватби и кръщенета.

Макар че чета по форумите има хора които използват и стабилизатори като Glidecam за сватби.Разгледай чуждите форуми, хора които снимат сватби споделят че използват също стативи, моноподи с крачета.

дискусия 1

дискусия 2

Примери и дискусия за снимане на сватби

Публикацията е редактирана (01-11-14 09:36)

Автор: vga   
Дата:   01-11-14 09:42

Ригът за рамо надали е най-добрата идея, просто защото сватби се снимат с камера на гърдите. По принцип е амбициозен план да снимаш такива събития с DSLR и моето мнение е, че това е редно да се прави в конкретни ситуации, а не по принцип. За точно определени кадри и артистичен клип, DSLR-a ще свърши работа, за цялостно заснемане... по-скоро не. В този ред на мисли, когато си купиш хубава видео камера там ще получиш и добра стабилизация. Тогава, спрямо нея, избери стабилизатор [smilie3]

Автор: langel   
Дата:   01-11-14 11:01

Никакъв проблем не е заснемането на цяла сватба с DSLR, но малко хора го правят, защото е доста по-трудно, отколкото с камера, особено ако нямаш достатъчна практика и опит както фотографски с DSLR, така и операторски с видеокамера.
Това, което си посочил, е подходящо за снимане на футболни срещи, но не и за сватби, кръщенета и тям подобни. С показаната жилетка и обектив от 24 нагоре в нормална стая ще снимаш само очи и носове. Най-обикновен раменен статив ще ти свърши по-добра работа /не е задължително да ти е винаги на рамото, но това ще го разбереш с практиката/. Можеш да си направиш и сам подходящ за теб тръбен вариант - нета е пълен с предложения, а може и да импровизираш. За определени моменти е най-подходящ монопода. За някои ситуации, както и за втора камера, ще ти трябва видеостатив. За артистични сесии - флайкам, но от по-висок клас, евтините не вършат работа. За обектива бързият и безшумен фокус е много по-важен от стабилизацията. За кропка светъл /1,8/ и широк до нормален /18-35/ е задължителен.
За добро заснемане на сватба е желателно да разполагаш с всичко от изброеното.
Сега доста хора ще скочат, ама ще ти го кажа - един курс по операторско майсторство и видеообработка спестява доста чуденки, питанки и евентуални провали.

Публикацията е редактирана (01-11-14 11:04)

Дата:   01-11-14 11:04

Glidecam или steadicam ? Някои ми прехвалиха първата марка но по моя скромен опит мисля че дават еднакви възможности и качество [smilie11] [smilie21] Та в този ред на мисли и аз съм си наумил да си купя стабилизационна система и тези дни ще пусна тема за видео камера [smilie21] Наздраве[beer]

Автор: yamakashy   
Дата:   01-11-14 11:44

Продавам стедикам за инфо.: 0899 973688 Слав Жеков. В София е може да се пробва тества, дори и да нямате интерес към продажбата. По принцип е за по-тежки камери но с подходящи тежести може да се използува с ДСЛР и по-леки камери .

Публикацията е редактирана (01-11-14 11:55)

Автор: hose   
Дата:   01-11-14 12:43

сватби се снимат с камера на гърдите [smilie11]

много зависи какво и как ще снимаш
аз не бих се наел да снимам сватба с ДСЛР - първо прекъсва, което за дългите церемонии не е ок, второ често има голям проблем с фокуса и намирането му, трето фотографските обективи не държат фокус

иначе както някой е казал - монопода е най-удачен като цяло, и камера тип сони з1/7…

но ако ще правиш ефектни клипчета - да, става, тогава и стедикама/глайдкама ще е ок

Дата:   01-11-14 13:39

Гледам следните клипове:
https://www.youtube.com/watch?v=6UjWsy7oGqs

https://www.youtube.com/watch?v=zkZJS_IcozE

И мисля, че това е една перфектна стабилизация, която е подходяща както при статични така и при динамични условия. Резултатите са удивителни и при вървене даже. Този кадър е доста интересен: http://youtu.be/6UjWsy7oGqs?t=23s

За сега не октривам никакви недостатъци, ако някой вижда такива да сподели.

Автор: e-mil   
Дата:   01-11-14 15:29

Той кадърът е интересен, само че в първия пост питаш за китайска жилетка от 400 долара, а в последния пост даваш пример с жилетка и рамо на Tiffen, които са двойно по-скъпи. [smilie11]
Ако съм на твое място не бих бързал да я обявявам за перфектна преди да я видя на живо.

Дата:   01-11-14 15:51

За това и е темата "изглежда ли ви надежден този и какви слабости може да прояви". Виждам, че си запознат, би ли посочил разликите?

Автор: e-mil   
Дата:   01-11-14 17:55

Аз не знам какви са разликите - нямам китайска жилетка и рамо. Просто ми направи впечатление, че питаш дали да купиш конкретен комплект, а търсиш недостатъци във видеото на съвсем друг модел.

Дата:   01-11-14 19:28

Нещо не си разбрал, видеата който показвам ми харесват и не търся недостатъци в тях, идеята е дали този комплект ще върши добре работата си. Въпросът е конкретно някой вижда ли недосатък в модела който съм показал. "нямам китайска жилетка и рамо" това трябва да означава че имаш скъпа "PRO"? Съответно си наясно с начина й на работа и би трявбало да можеш да споделиш къде би се дънила евтинате китайски жилетка и рамо?

Дата:   01-11-14 19:30

Добре де за жилетката разбрах ме че е надеждна а за Glidecam без жилетка и steadicam без жилетка само стабилизацията.. между тях какви са съществените разлики [smilie11]

Дата:   01-11-14 19:40

goldstar, ползвал съм стедикам от този тип:
http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/652324676_1/NEW-Wholesale-and-retail-Video-Stabilizer-Hand-held-S
стабилизира идеално, но ръката трябва да е много здрава да го държи постоянно :)

Автор: yamakashy   
Дата:   02-11-14 16:01

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=44935

Публикацията е редактирана (02-11-14 16:16)

Автор: Argo   
Дата:   02-11-14 21:02

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=43510
[smilie7]

Автор: metodiev_martin   
Дата:   02-11-14 21:43

Автор: hose
Дата: 01-11-14 12:43

аз не бих се наел да снимам сватба с ДСЛР - първо прекъсва, което за дългите церемонии не е ок, второ често има голям проблем с фокуса и намирането му, трето фотографските обективи не държат фокус

Хосе, мани не говори глупости.

Дата:   03-11-14 14:23

Колега да не се сдоби с желаната система и ако е така пусни снимки и сподели мнение .[smilie21] [smilie25]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »