Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем Nikon d7100
Автор: bajji   
Дата:   27-09-14 07:52

Здравейте искам да попитам хората ,който имат това тяло дали го има и при тях проблема
Обектива е китов NIKKOR 18-105,когато снимам на приоритет бленда на 18,22 и съм на Live view-дисплея става тъмен все едно снимам привечер,трябва да отворя на 4,5–5 и да снимам за да се оправи и да се вижда нормално-през визьора се вижда нормално.Нямам друг обектив за да пробвам с него как е,апарата е закупен преди 2 седмици от фотопавильон Русе на не повече от 300 кадъра.Лошото е че затвориха и магазина в Русе и не мога да видя дали проблема го има и при други тела.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем Nikon d7100
Автор: pmartinov   
Дата:   27-09-14 08:34

"Проблемa" е единствено в теб...

Трябвa дa се нaучиш дa не пречиш нa aпaрaтa дa снимa :)

Автор: v100ev   
Дата:   27-09-14 09:23

Трябва да почетеш малко теория за снимките.. Бленда 18,22 - това означава, че блендата е МНОГО затворена (остава малка дупчица) и светлината не стига за да стане светъл кадъра. Нямаш никакви проблеми с фотоапарата или обектива - почети в интернет какво е блендата, iso-то и другите характеристики при снимане..

Дата:   27-09-14 10:15

Четете какво пиша-снимките са наред-след снимане на бленда над 13 дисплея остава тъмен и трепти,обръщам на визьора,вижда се нормално,обръщам на live view тъмно и трепти,задавам бленда 4,5 снимам и се оправя-пак казвам проблем със снимките няма.

Автор: alext   
Дата:   27-09-14 12:26

Кажи какви са ти и другите настройки освен блендата, когато се получава това на дисплея. Ако можеж дай снимка и на дисплея с проблема.

Дата:   27-09-14 12:42

Iso- авто,Wb- авто,има подобен бъг във ютуб,но е със Сигма обектив.

Автор: nevermess   
Дата:   27-09-14 13:34

bajji не си дал достатъчно информация, но ми изглежда напътлно нормално. Повечето Никон ДСЛР-и се държат така. Ако снимаш в LV и промениш aperture примерно екрана няма да отрази разликата. За да я отрази включваш и изключваш LV (или снимаш). Т.е. ако искаш да снимаш на F18-22 на LV е напълно нормално да ти е тъмен екрана.

Дата:   27-09-14 14:06

При мен няма значение колко пъти включвам или изключвам Л.В.,за да ми стане нормален дисплея трябва да отворя блендата на поне5,6 и да СНИМАМ.

Автор: alext   
Дата:   27-09-14 15:07

В какво положение е селектора на live view-то- за снимки или за видео? Ако е за видео го върни нагоре. Предполагам, че си го оставил на видео и от високото исо прави трептенето- пробвай и да намалиш исо-то.

Публикацията е редактирана (27-09-14 15:16)

Автор: Ivan_A   
Дата:   27-09-14 15:51

Виж тези:

https://www.youtube.com/watch?v=Ord_owGw65c

https://www.youtube.com/watch?v=ZEejCOqccC0

Ако проблемът ти е подобен, съгласно първото клипче, решението е - N800/810/D4. [smilie2]

Дата:   27-09-14 19:02

Проблема е идентичен с второто клипче и не разбирам какво Live view е това след като не виждам в реално време как се отразяват корекциите .

Автор: pmartinov   
Дата:   27-09-14 19:42

Обясни ни сега какво искаш да постигнеш на f/18,22 ?

Имаш ли представа какво се случва на DX формат при 24МР и бленда над f/16

Дата:   27-09-14 19:55

Върнах фабричните-вече при промяна на блендата само включвам и изключвам Л.В(не е нужно да снимам),така че всичко е наред.Благодаря на всички които се отзоваха.

Автор: prozium   
Дата:   27-09-14 22:40

Между другото и аз в началото малко се дразнех на ЛВ-то, заради това нещо. Продължавам да се дразня и за още едно - иска ми се да вдига исо-то на максималното възможно, докато кадрирам и след това да го смъква на 100 или посоченото от мен, мисля че при каноните тази функция я има ? За сега просто сменям исо-то докато си кадрирам, ако условията са кофти, свалям исо-то на колкото ми трябва и действам. Но щеше да е хубаво да го има в някои от бъдещите фирмуеъри като опция.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »