Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon 50mm 1.8D vs 1.8G
Автор: Valentin4000   
Дата:   17-09-14 09:45

Здравейте,
Знам, че като цяло G--то е по добро от Д-то но ме интересува дали е много по-добро.Смисъл заслужава ли си парите или компромиса с по-стария вариант не е чак толкова тежък, дето се вика.
Благодаря ви :)

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon 50mm 1.8D vs 1.8G
Автор: jigsaw   
Дата:   17-09-14 10:40

Хора...погледнете хилядите снимки в интернет и хилядите превюта, ревюта и т.н. и т.н... Със сигурност ще се самоубедите в едно или друго! Защо винаги се търси чуждото мнение като определящо собственото ни. Сега едни хора ще ти напишат че G е безспорния фаворит, а другите ще го оспорват и ще обясняват, че D е правилния избор...В най-крайна сметка ти пак няма да си разбрал нищо и ще се чудиш кое е по-добро. Остави тая тема и прочети ревютата, тама има "за" и "против" и сам прецени. Разгледай снимките и сам прецени "за" и "против" единия или другия. Това е най-добрия съвет с който мога да ти помогна. Имам лично и конкретно мнение по въпроса, но то не би трябвало да е важно за теб и за това няма да го споделя. Обърни внимание на написаноо по-горе.

Автор: Pac   
Дата:   17-09-14 11:17

Щом знаеш, че G-то е по-добро, вземи си него. Колко пък да е голяма разликата в цената? В проценти може и да не е малко, но като абсолютна стойност е доста малка. И двете стъкла са доволно евтини.

Автор: nemchev   
Дата:   17-09-14 11:26

За да те объркам още....Д версията ми се струва малко по остричка, но бокето е доста нервно /квадратно/ докато на Г серията този проблем е отстранен. Аз лично предпочетох Г версията.

Автор: imartin   
Дата:   17-09-14 12:37

http://birdsphotographer.com/?p=9619

Автор: allyx   
Дата:   17-09-14 13:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: pgplamen   
Дата:   17-09-14 13:28

И аз да получа такъв подарък ще му се радвам. :)

Автор: BOZO   
Дата:   17-09-14 13:35

50/1.8D+нервно боке [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2014-09/ocpx0861.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/122/z_1223388244_VikWeb2.jpg

Автор: arnaudov   
Дата:   17-09-14 13:41

Намери си да тестваш едновременно 50/1.8D и 50/1.8G при еднакви обекти и еднакви светлинни условия, сравни снимките и с който обектив ти харесат повече него вземи.
Аз харесах повече 50/1.8G и съответно него си взех.

Автор: kvakioh   
Дата:   17-09-14 13:44

50/1.4D

Автор: fraction   
Дата:   17-09-14 14:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nemchev   
Дата:   17-09-14 16:12

Да Бозо, точен пример.Може да пробваш същата или подобна ситуация и да споделиш после. Не е като да не съм ги имал и двата.

Автор: PhotoBo   
Дата:   17-09-14 17:44

Аз имах D-версията, но все ме глождеше от вътре дали G-то няма да е по-добра. Накрая си взех и G-версията, че ми падна изгодна от оня румънския сайт emag, там за черния петък, ако си спомня някой - бяха по 240лв.(..май). След това снимах, сравнявах, гледах острота на всички бленди, цветове, бокета...и накрая реших, че резултатите ми харесват повече от G-то. Всъщност тогава имах възможност да сравня и резултатите от задължителния (според някой хора) 35/1.8G, защото го имах и него и в крайна сметка 35-чката и 50/1.8D намериха нови собственици, а аз останах доволен от избора си, кято задържах само 50/1.8G...и така до ден днешен. Но наистина едно мнение по въпроса няма и за това най-добре е всеки сам да прецени от какво има нужда и чия картинка му допада повече, като си направи лично сравнение и тест на обективите от които се интересува!

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   17-09-14 17:56

Истината според мен е тази - ако вече имаш 50/1,8D замяната с 50/1,8G не е най-спешното нещо в живота ти, но ако нямаш друг 50 мм обектив, няма защо да започнеш с 50/1,8D, защото 50/1,8G е наистина определено по-добър, пък и двата не са скъпи и разликата в цената не е много значима. Разбира се, всеки си знае бюджета и нуждите и трябва да си прецени дали си заслужава. Има специфични приложения, за които G версията е недостатък, защото всъщност G означава само това, че обективът няма ринг за промяна на блендата. Това може да е проблем ако например планираш да си купиш макро пръстени без контакт с тялото, и в такъв случаи ако завъртиш на тях G версията ще можеш да работиш само на 1,8, докато с D версията ще имаш избор - ясно, че на 1,8 макро ще има толкова плитък DOF, че ще е трудно използваемо. Има и сходни варианти със завъртане обратно на друг обектив за макро и подобни. Но пък едва ли ще го използваш точно за такова специфично приложение.

Автор: goldstar   
Дата:   17-09-14 18:29

Имам D серията и сам доволен честно казано[cool] [smilie5]

Автор: Valentin4000   
Дата:   17-09-14 18:36

Мерси, момци :)
Ако ми изпадне изгодна G няма да и простя:)

Автор: Pac   
Дата:   17-09-14 20:09

Последните седмици се продадоха няколко по 280лв.

Автор: tttodorov   
Дата:   17-09-14 22:44

Снимам с д700 и имам възможността да пробвам 2та обектива и просто Д версията повече ми харесва !
Всичко е според стила на снимане :)[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »