Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за път...
Автор: nsirakov   
Дата:   04-07-14 15:00

От България до Унгария с автомобил...

от къде е по-бързо и безопасно, дайте съвете от къде да се зарежда бензин, от къде да се избягва, какви са таксите по аутобаните?

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за път...
Автор: rapesco   
Дата:   04-07-14 15:08

Ако се тръгва от София може би през Сърбия.
Аз съм от Варна и през Румъния и Карпатите е най-добре. Поне така го мислим да пътуваме.
Да не се стягате за Хунгароринг.

Публикацията е редактирана (04-07-14 15:11)

Автор: imitev   
Дата:   04-07-14 16:36

За теб като пловдивчанин - София - Калотина - Ниш - Белград - по магистралата излизаш покрай Сегед - Будапеща.

Като цяло безпроблемно, пътят е хубав. Внимавайте със скоростта...

Така ходих пролетта.

През Румъния, казаха приятели, много бавно се пътувало - пътят минава през населените места и не е магистрала...

Автор: methood   
Дата:   04-07-14 16:38

Имам доста опит с този път.

Ако ти е по-пряко през Сърбия не го мисли изобщо. Аз минавам по-често през Връшка Чука спестявам 130км отколкото през Калотина разбира се тръгвам от Враца.
Влизане в Сърбия. Границата - Ако приличащ малко на студент. Съвет - каго те питат какъв си и къде отиваш и какво правищ... отговора е, че си студент и че учиш някъде /тук може да съчиняваш къде и какво/. Така ще си спестиш излишни въпроси и заяждане при мен досега никога не е имало проблем.
Митничари и гранична полиция. Не са толкова лоши както бяха преди години.
Ограничения в градове и населени места се спазват. по магистрала полиция не съм виждал скоро. Доста спокойно и бързо се пътува.
Пътя е супер. Магистрални таски в Сърбия около 12-15 евро на посока.
Унгария има винетка за 14 дни е около 11-16 евро/ цената варира от годишно време и място на покупка/ Пътя е супер ограничения препоръчвам да се спазват. Полиция се среща по-често и доста често има коли който следят за винетки / в унгапия са електронни по рег. Номера те проверяват/

Марщрут койно аз пътувам е Калотина - Ниш - Белград - Нови Сад - Суботица - Будапеща или Връшка Чука - Зайчер - Белград - Нови Сад и .....

В унгария избягвам спирания и зареждания. Първо цената на горивото е скъпа спавнение с нявсякаде второ си мислят, че само те са учили математика.
Сърбия по-рано сменях Динари, вече не плащам навсякаде в евро. Като цяло са коректни в обменния курс, но не пречи ако искаш да си смениш.
Унгария има митничари и полиция, но с тях намяш грижи само не трябва да носиш тонове алкохол и цигари без бандерол или такива закупени от Сърбия. Забранено е!!! дори и кутия нямащ право!!!

Лек път пожелавам.[beer]

Автор: Gecata   
Дата:   05-07-14 00:16

През Сърбия - никакви проблеми. 12Е общо такси по магистралите до Унгария(после винетка). София - Будапеща,с моткането по пътя за някоя снимка и кафе по бензиностанциите - 8-9 часа път.

Автор: allyx   
Дата:   05-07-14 01:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   05-07-14 09:31

съфорумци ме плашат, че полицаите в Сърбия чакат да ме рекетират, та затова се чудя от къде е по-безопасно :)

Автор: bogdanov   
Дата:   05-07-14 09:57

През Сърбия е песен(сръбска))), на връщане е малко овъртяно около Белград, но на отиване мини през смият него. Гледай да не е час пик, но дори и тогава страшно няма. Минавал съм през Сърбия много пъти. До сега полицай не ме е спирал. Пък и пътя е лек и приятен(и бърз). През Румъния и Карпатите, трябва да си готов на всичко :) Включително да минаваш през ниви, ями и фалшиви полицейски коли. Разбира се за екстремни преживявания Румъния не може да се сравни с нищо. Даже мога да ти начертая път за екстремисти, през Александрия :) Там не вярвай на никого, за нищо, даже и на полицаите, че са такива :) Мнението ми е от преди 3-4 години, но като виждам темпото на развитието в България, предполагам какво ще е в Румъния. Тази пролет ходих до Босна, зачудих се колко европейски мислят и сърби и босненци. Най-хубавото е, че можеш да си говориш на български, да хапваш плескавица и те така ;)

Автор: Gecata   
Дата:   05-07-14 09:58

"съфорумци ме плашат, че полицаите в Сърбия чакат да ме рекетират, та затова се чудя от къде е по-безопасно :)"
...........легенди......[smilie3]

Публикацията е редактирана (05-07-14 09:58)

Автор: sheriff   
Дата:   05-07-14 10:20

През Румъния съм минавал много пъти - Дунав-мост - Букурещ - Сибиу - границата при Шчегед, никога не ми се е налагало да минавам през ниви,, ями, не съм виждал фалшиви полицейски коли. Пътят е отличен като настилка, изключая околовръстното на Букурещ, но само 1/3 от него е магистрали и наистина се пътува бавно, все едно София-Варна, но с добър асфалт. Карпатите са красиви, селцата около Сибиу - също. Ако се пътува от западна България обаче, със сигурност през Сърбия е по-бързо.

Автор: Svetul4o   
Дата:   05-07-14 10:43

Не е толкова страшно, ама не е и цвете за мирисане. Последните две години съм минавал поне 10 пъти през Сърбия и не е имало опит за рекет. Което не значи че бягат от подкупи. За изгоряла лампичка на фар искаха да ме връщат 50 км към Белград да търся банка за да превеждам глоба (100 евро), като преди това ми приберат документите на колата. За сравнение, същия ден в Словения ни одраха 150 евро за винетка. Само че интелигентно и учтиво ни взеха парите на място. Гледай колата да ти е в изрядно състояние и като минаваш през Сърбия, ако спираш някъде, просто я гледай.

На 250 км от Българската граница спряхме на една по-голяма лъскава бензиностанция за тоалетна. Не сме били до колата за 5-6 минути. Като се върнахме имаше огромно петно масло под нея и продължаваше да капе. Пича от пункта за техническа помощ се опитваше много настойчиво да ме убеди, че е спукан амортисьора и, че трябвало да откараме колата в сервизчето на негов човек. Нещо не му повярвах и си тръгнахме. В София се оказа, че на колата нищо и няма и някой ни е подлял масло.

По принцип зареждам бензин на Българска територия и Сърбия я пропускам. Ако нямаш от техните пари, смятат Еврото едно към гьотера. Има и читави бензиностанции ама ха уцели ги.

Задължително си вземи GPS с актуална карта на Европа.

Умната и лек път.

Автор: atrifonov   
Дата:   05-07-14 10:58

Минаваш през Сърбия- сърбите са наши хора и в никакъв случай не са по- лоши от нашите полицаи
През Румъния се пътува бавно, защото минаваш през Карпатите и безброй малки селца, които буквално следват едно след друго

Автор: AndreyIst   
Дата:   05-07-14 11:26

Карал съм много пъти и през двете - а Будапеща ми е като роден дом.
Още 1 глас за Сърбия, през Румъния се поболях от тези влизания от село в село....

Дата:   05-07-14 13:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: digital_dream   
Дата:   05-07-14 13:42

Проблемът с променливата цена на унгарската винетка идва от разни търговци тарикати, иначе винетката си е на една и съща цена през цялата година. Ако се влиза от Румъния през Надлак, будките на самото КПП я продават поне с 3 евро по-скъпо. Но точно след КПП-то има бензиностанция на Лукойл и там цената е официалната. Може да се плаща с дебитна карта. Аз обаче последните няколко пъти си купувам винетката електронно и поне според мен така е най-удобно. Особено ако влизаш от Австрия, понеже на границата не се спира.

https://en-ematrica.autopalya.hu/

Горивата в Унгария не са кой знае колко по-скъпи, но както в много други държави в Европа, цените значително варират спрямо местопокожението на бензиностанцията. Ако е на самата магистрала или в непосредствена близост, е по-скъпо. В Австрия ми се е случвало да зареждам в един и същи ден бензин 95 с разлика 27 цента на литър. В Германия също има разлики, но от порядъка на 10-15 цента. Така или иначе, Унгария е сравнително малка и спокойно може да се избегне зареждането. Но определено е по-добре да се плаща с карта, а не в брой, това важи и за Сърбия. Така се избягват всякакви импровизации на тема обменни курсове.
Ето от този сайт могат да се видят актуалните цени на горивата:
http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=3

Колкото до самият маршрут - ако на първо място се търси удобство и бързина, през Сърбия е по-добре. Ако ще се носи нещо, което може да "развълнува" митничарите, по-добре през Румъния. Пък и Карпатите са красиво място.

Автор: Svetul4o   
Дата:   05-07-14 14:56

Аllyx ако обръщението ти е към мен, малко си се объркал. Просто споделям опит и факти.

Автор: imitev   
Дата:   05-07-14 15:09

Как да не са скъпи горивата в Унгария? 3.40 лева за литър нафта беше пролетта... В Сърбия 2.80 на маркови бензионстанции.

Имат може едни от най-скъпите горива в Европа...

Сега се сещам че в Сърбия GPS ме натика в път в ремонт в Белград но се оправих без проблем. Погледни картата в гугъл мапс преди да тръгнеш. Той прави маршрута вярно.

Автор: asahi   
Дата:   05-07-14 15:20

Карай с включени къси светлини и изключени фарова за мъгла. Избягвай по обяд да минаваш покрай Белград, че е тегаво.

Автор: boZo   
Дата:   05-07-14 19:47

В Сърбия "пич" е обидна дума :D Носи си резервни крушки - колкото има по колата - толкова резервни. Да се спазват ограничения и пътна маркировка.

Дата:   06-07-14 02:20

Автор: deadlirics   
Дата:   06-07-14 06:59

Който каквото и да ти говори знаи само че през Ромъния пътят ти е с около 6 часа в повече за почти същите километри. Щом ще ходиш само до Унгария, евро не ти трябва. Смени си в банката достатъчно местна валута. Гориво си зареждаи в Сърбия, по евтино е.

Автор: rostoshev   
Дата:   06-07-14 22:39

В Сърбия най-добре зареждай на OMV.

Дата:   07-07-14 07:44

в Сърбия трябва ли да се кара със запалени фарове?

Автор: rostoshev   
Дата:   08-07-14 00:10

Задължително! По всяко време и през цялата година.

Автор: da.fo   
Дата:   08-07-14 10:22

През Румъния освен , че през много села се минава и на всяко кръстовище (оформено като кръгово) има знак за ограничение 30 или най много 40 км. Вярно , че кръговото е осветено, боята е релефна и като я настъпиш колата ти вибрира , но 30 км в час ... [smilie9]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »