Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Живот на батерията - Никон Д300
Автор: ntashev   
Дата:   03-06-14 17:10

Здравейте, извинявам се ако повтарям темата, но нещо не можах да си намеря.

Казуса е следният - преди някакво време си взех D300 на старо и батерийте му хич ги няма. Едната държи по ден-два без да ползвам апарата - ако го ползвам - не повече от 100-ина снимки, дори без светкавица и LiveView. Дори когато си стой само в апарата за няколко дена и при пускане и 2-3 снимки батерията сдава. Самата батерия вътре в апарата я дава на живот 0-new, а като индикация или показва пълна, или директно умира. Другата в апарата я показва 4-умряла и не я коментирам - тя държи горе-долу около 10 снимки.
Преди имах D80 и той си държеше буквално с месеци на стенд-бай, и съм изкарвал по една седмица някъде без зареждане и с по 5-600 снимки.
Питането ми е колко е нормално да очаквам да изкара батерията на D300. Ясно е, че тази е брак, но не знам дали е възможен и някакъв проблем с тялото, при положение че се изтощава и само от седене в апарата.

Извинявам се ако звуча лайшки, обаче толкова си ги разбирам нещата.

П.С. батерията е EN-EL3e, оригинална Никонска, ако има значение.
Благодаря за насоките и поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Живот на батерията - Никон Д300
Автор: estate   
Дата:   03-06-14 17:20

Възможно е батерията да не е оригинална.Виждал съм страхотни ментета които почти по-нищо не се различават от оригиналните.Дано да е от батерията ,че иначе кофти работа.Иначе съм имал D300 и батериите държат 700-800 кадъра без проблеми ,а съм правил и сетове по над 1000 и пак е изкарвала.Ако може да вземете батерия от колега назаем или имате позната с мултицет да замери камерата за оттечка за друго не се сещам....успех и дано да е най-безболезненото :)

Автор: красис   
Дата:   03-06-14 20:02

Вземи си нова батерия и двете са ти заминали гаранция,щом показва пълна и при малко натоварване и се срива няма кво да се коментира,до болка познати номера на свършили батерии.

Автор: lakosta   
Дата:   03-06-14 20:41

Имам същата техника с две батериИ.Едната е оригинална още от години /преди работеше с Д90/ другата е китайска - донесена от запад. И двете работят еднакво - с месеци държат на стенд бай,а наскоро снимах на един купон с вградената светкавица и не ми се наложи да сменям батерия.
Според мен е от батерията.Готов съм да услужа за проба!

Автор: ntashev   
Дата:   03-06-14 21:01

Засега намерих един приятел с D90, на който да му свия бактерийката за 2-3 дни, да видим как ще е. Благодаря за отговорите, бях се притеснил, че по-голямото тяло е по-гладно, но явно, за щастие, не съм прав.
lakosta - благодаря за предложението :)
Лека засега, ще пиша резултата от теста и дано да не се стига до Профайлд.

Автор: lakosta   
Дата:   03-06-14 21:03

[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »