Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Зарядни батерии за светкавица
Автор: aydobe   
Дата:   09-05-14 15:03

Здравейте,

Много ще се радвам ако някой от Вас ми препоръча марка и mАh на стабилни (професионални) зарядни батерии за светкавица.
Работя с Nikon SB 600 (работи с 4 батерии АА). Преди 2 години си купих Sanyo 2700 mАh (Ni-MH), но останах дълбоко огорчен.

Благодаря Ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Зарядни батерии за светкавица
Автор: boZo   
Дата:   09-05-14 15:06

Energizer 2450 mAh + интелигентно бързо зарядно Energizer.

Автор: comorex   
Дата:   09-05-14 21:15

Подкрепям колегата! Много съм доволен от Energizer. [beer]

Автор: JoroHEI   
Дата:   09-05-14 22:01

имах няколко комплекта Energizer и всичките здадоха багажа много бързо, плюс това бързо се саморазреждат. Сега съм със Sanyo Eneloop и съм много доволен, вземи си бавно зарядно около 10-12ч време за заряд иначе бързите скапват батериите.

Автор: ZENON   
Дата:   09-05-14 23:10

Щом търсим професионални неща...
Sanyo Eneloop + Maha Powerex MH-C9000

Автор: metodiev_martin   
Дата:   09-05-14 23:33

ZENON
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Комплектът, който ползвам аз
2x4 Sanyo XX (Double X) АА 2500mAh
2n4 Sanyo еneloop АА 2000mAh

+

Maha Powerex MH-C9000

Много хора подценяват зарядното, но в случая то е ОСНОВНИЯТ ЕЛЕМЕНТ свързан с живота на вашите батерии.
Не пренебрегвайте факта, че Ni-MH батерии изискват повече "грижи" отколкото едни литиево-йонни батерии (каквито са на апаратите {а вече и в някои нови светкавици})
ОТ съществена важност е, при първоначалното зареждане на нови батерии (а и такива, които не са ползвани дълго време), същите да бъдат заредени и разредени поне два пъти, за да могат при повторно зареждане да постигнат максималния си капацитет.
Също така, зареждането на всички Ni-MH батерии, трябва да се извършва, когато напрежението в същите е стигнало минимални стойности. Зареждането на "неразредени" батерии (направих тука 50 снимки и сложих батериите да се дозаредят) намалява техния капацитет и както вече се изразихте "живот". Зареждането им с "бързи" и некачествени зарядни, също се отразява на техния живот.
Хубавото на "умните" зарядни, е че има възможност за програмиране на напрежението за зареждане и разреждане. Ако желаем, да запазим максимално дълго нашите батерии, е добре те да бъдат зареждани и разреждани на възможно "най-бавната програма", сиреч зареждането/разреждането да става със 100-200 mAh, а не със 500-700-1000 и нагоре mAh
Все опции, които обикновените зарядни не притежават.
Когато боравите адекватно с техниката и се стремите да се придържате към гореописаните правила, марката е почти без значение (говорим за разлика между марки като Energizer, Sanyo, Uniross и прочие)

Автор: aydobe   
Дата:   10-05-14 14:26

Благодаря на всички за препоръките!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »