Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на нов апарат (първи DSLR)
Автор: photo_world   
Дата:   27-04-14 01:34

Здравейте! Нуждая се от помощ в избора на нов фотоапарат. Досега бях със сапунерки, но искам да мина на нещо по-сериозно. Ученик-любител съм.
Последно се спрях на Nikon D3100. Искам да чуя различни мнения. Интересно ми е какво мислите за него.
Интересува ме също ще мога ли да правя хубави нощни снимки с него?
Предварително благодаря на всички! [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на нов апарат (първи DSLR)
Автор: domidi   
Дата:   27-04-14 07:32

В тоя ценови клас каквото и да вземеш е все едно.За нощни снимки ти трябва и статив.Взимай и пуцай наволя![shtrak]

Автор: bvsmp   
Дата:   27-04-14 07:44

.

Публикацията е редактирана (21-04-15 16:49)

Автор: xFireSoul   
Дата:   27-04-14 08:05

D3200 е много по.хубав и си заслужава парите. Казвам го от личен опит като имам Д3200, а мой приятел има Д3100.

Автор: BluPlayer   
Дата:   27-04-14 10:57

Да, Д3200 е определено по-добрия вариант и аз мога да го кажа от личен опит.

Автор: PhotoBo   
Дата:   27-04-14 11:38

Гледай на тялото само като временно такова, т.е. в случая, ако си ограничен в бюджета - взимай смело това, за което имаш пари, но наблегни на обективите, които ше ти останат най-вероятно и след тялото! Ако пък не си фен на честите промени и не обичаш да се разделяш с вещите си, по-добре инвестирай от тоя ентри левела в D5xxx серията, като D5100 или D5200 например. Провери и как стои въпроса с авто фокуса по чуждите теми с този D3100, че май имаше нещо...
За обективите в началото един 18-105 VR ще ти свърши чудесна работа, по-натам според нуждите...[smilie24]

Дата:   27-04-14 13:21

Статив имам, и то хубав. Апарата ми остана. Благодаря за съветите! [smile]

Автор: quazimodo   
Дата:   27-04-14 14:22

D3200 + 18-105 VR е чудесна комбинация за начало.

Автор: chrisnoch   
Дата:   27-04-14 15:06

Nikon D3100 е скопено тяло с калпав сензор. Изобщо не си струва парите! Направо е нахално, че Никон продължват да продават това недоносче!
Sony A58 е много по-добро решение в същата ценова категория. Никон и Канон не предлагат нищо по-добро в ниския клас.

Автор: sathv   
Дата:   27-04-14 18:36

Nikon D3100 както и Canon 1100 се продават точно на такива любители като питащия, а те никак не са малко. Това са хора с ограничен бюджет които си мислят, че щом фотоапарата е огледално-рефлексен е по-добър от сапунерките. Нещата в действителност не са така. Тези 100 годишни модели изобщо не могат да се мерят със съвременните безогледалки /може би само по цена де/ и за притижателите им остава единствено успокоението, че поне на външен вид тяхния фотоапарат прилича на големите си батковци. Но тенденцията е друга и хората се увериха, че никак не е удобно да се мъкнат кютуци за любителски снимки. Отделен е въпроса, че дните на лупащото огледало са преброени а от там и на целия клас огледално-рефлексни фотоапарати в буквалния смесъл на думата. Нека питащия се замисли още веднъж какво му трябва. Трябва ли му фотоапарат който прилича на професионалните а в същност си е чисто дръвце?

Автор: Emoxide   
Дата:   27-04-14 19:15

моят съвет е ето това Panasonic LUMIX GX1 + обектив Panasonic Lumix G 14-42mm F/3.5-5.6 OIS X + батерия Panasonic LUMIX DMW-BLD10 + карта Panasonic SDHC 16 GB (Class 4) + чанта Case Logic TBC-404 (черен) = 799лв.

Ако държиш на нисък клас DSLR тогава съм съгласен с chrisnoch , относно Sony A58 + обектив Sony SAL 18-55mm f/3.5-5.6 DT SAM + карта Sony SD 8GB HC UHS-94MB/s Class 10 = 849лв.

Дата:   27-04-14 21:01

Не си мисля, че щом е огледално-рефлексен, значи е по-добър, просто последния път не случих на хубав апарат о сега искам нещо по-добро. Да, бюджета ми е ограничен и точно затова искам съвет тук.
Въпреки, че съм любител искам да правя хубави снимки (главно портрети и пейзажи, нощни снимки).

Дата:   27-04-14 23:22

Съгласен съм с Emoxide, че е добре да огледаш и безогледалките. Ако не държиш да е нов - погледни и в базара. Има доста предложения на съвсем разумни цени.

Дата:   28-04-14 00:30

Някакви предложения за тях?
Не разбирам много, затова търся тук помощ. [smile]

Автор: niki777   
Дата:   28-04-14 01:35

действително няма голямо значение какво ще вземеш, но д3200 определно чисто технически е едни гърди напред.
а 35/1.8 е задължителен обектив при никон.

с безогледалки не бих се занимавал, ако нямам поне един дслр преди това и ако ми се снима нещо повече от екскурзия.

Автор: meanmachines   
Дата:   28-04-14 06:53

Бих препоръчал D90 на старо (само зашото го няма нов вече), вместо 3100/3200, стига да ти е удобен в ръката, че е по-голям. [shtrak]

Автор: Emoxide   
Дата:   28-04-14 10:31

ако трябва да препоръчам DSLR/DSLT по класове тела, към днешна дата
бих ги подредил така:
- SONY a58 - за начинаещи ;
- Nikon D5300(SONY a57) - за любители ;
- Canon EOS 70D(Nikon D7000, SONY а77) - за напреднали ; FF - Canon EOS 6D, Nikon D600/D610
- Pentax K3 - полу-професионалисти ; FF - SONY a99
- професионални - Canon EOS 5D MkIII, Nikon D700/D800

разбира се, това са мои субективни предпочитания

Дата:   28-04-14 11:44

photo_world,
За да получиш смислени съвети, трябва да дадеш повече информация за намеренията си. Досега разбрахме, че искаш да снимаш портрети, пейзажи и нощни кадри. Сега трябва да знаем още:
- Искаш ли да започнеш да изграждаш фотографска система? Ще рече тяло + няколко обектива.
- Имаш ли намерение да се занимаваш по-сериозно с фотография? Ще рече да снимаш редовно в RAW, да четеш и да трупаш знания, да се научиш да обработваш снимки и т.н.
- Дали предпочиташ по-компактна и лека система или си навит да мъкнеш тежка раница?
- Смяташ ли да се занимаваш със студийна фотография? Ще рече модели, светкавици, чадъри, дифузери, фонове и т.н.
Има и други важни въпроси, но да започнем с тези.
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »