Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой има ли Asus Eee PC 4G или подобен 7 инча ултрабук?
Автор: ShotlandetsaWildLife   
Дата:   19-04-14 19:46

Здравейте,

Интересува ме някой от вас дали има този асус или подобен модел 7 инча ултрабук?

Важно ми е да разбера на базовата му резолюция от 800х480 дали този елементарен софтуер се показва добре до там да се виждат и да са достъпни за промяна всички настройки. Екзит бутона дори да не се вижда там alt+f4 ще свърши работа.

Ето линк, под 2 MB е - клик >

Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Някой има ли Asus Eee PC 4G или подобен 7 инча ултрабук?
Автор: sathv   
Дата:   19-04-14 21:29

Имам го в къщи. Ползвам го с Xubuntu 13.10. Мога да го емулирам под Wine и да го пробвам. Между другото това не е windows машина. Под Windows едва диша. Под Linux в частност xubuntu, lubuntu, mint с Mate хвърчи.

Дата:   19-04-14 21:56

Трябва ми тази или подобна машина само заради това екзе. Всъщност може и всичко друго което е по-компактно - перфекният вариант би бил съвременен 7 инча windows таблет с едно USB 2.0 или дори 1.1. Нищо друго няма значение - само колкото се може по-компактно за да мога да го нося с мен. Екзето е контролер за ел.мотор. Ще съм ти благодарен ако може да го тестваш!

Автор: sathv   
Дата:   19-04-14 22:34

Програмата тръгва ли без контролера. Инсталирам я но при стартиране се затваря. Нямам в момента уиндоуска машина да пробвам.

Дата:   19-04-14 22:49

Да, дори да няма връзка си се отваря като стандартна апликация. При първо инсталиране преминава през две три екранчета, но после директно стартира.

Добавка: да не би да е заради емулацията на windows-a? Тоест ако намеря един със стандартно инсталиран Windows да тръгне? Тъпо е че не видях да има system requirements за това екзето при какви екрани и машини върви ...

Публикацията е редактирана (19-04-14 23:27)

Автор: asahi   
Дата:   20-04-14 11:27

На Eee PC-то можеш да му зададеш по-висока резолюция. Имаше един режим, в който виждаш част от пикселите на екрана и местиш десктопа. Ползвам го при калибриране на такива въшки, че и моят софтуер иска поне 1024х768.

Дата:   20-04-14 12:14

Много интересно.. Това допълнителен софтуер ли е който трябва да се инсталира или е функция на window-са? А ти имаш ли го това асусче, че не съм сигурен дали разбрах правилно?

Автор: asahi   
Дата:   20-04-14 12:56

Функция на Уиндоуса ХР е. От Display Properties се прави. Първо задаваш резолюция 1024х768, после разрешаваш този режим с местенето.
Нямам Асусче, но съм калибрирал няколко.

Дата:   20-04-14 13:21

Суупер! Ако докопам асусче ще разбера :-)

Автор: quazimodo   
Дата:   20-04-14 13:46

Или Acer Aspire One SG5 - същата работа. Докато го имах го бях комбинирал със 17 инчов монитор[smilie24].

Дата:   20-04-14 13:56

Благодаря ти за новия модел, ще го проуча, може да се окаже по-компактен и добър от другия.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »