Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръчайте ми обектив
Автор: desi_kendeva   
Дата:   11-04-14 08:57

Здравейте,
Абсолютно начинаеща съм. Като за първи апарат се сдобих от вчера с тяло Canon 450D. Бихте ли ми препоръчали към какъв обектив да се насоча като за начало?
Старата ми техника беше Panasonic FZ48, с който сравнително добре се справях с макро снимки и те ми станаха сред любимите. Също така другата основна част от снимките, които бих правила са пейзажни.
Много благодаря предварително за мненията.

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте ми обектив
Автор: marves   
Дата:   11-04-14 09:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-04-14 09:20

По-скоро ще е от базара.
Все още се колебая дали да е нещо по-универсално или например 2 отделни, но по-качествени. Може би по-скоро клоня към втория вариант :)

Автор: ilcoin   
Дата:   11-04-14 09:36

Китов 18-55 и 50/1.8 е идеалната комбинация за начинаещ. Има ги и двата в базара, намират се на сравнително сносни цени.

Автор: quazimodo   
Дата:   11-04-14 09:37

Ako все пак огласите примерен бюджет, ще е по-лесно[smilie24]. Иначе за пейзаж - 17-40 L и за макро - 100/2.8 L IS Macro. Възможно най-евтините L-ки. И някой лев за книжки, и много гледане на снимки, и напредване в дебрите на Лайтрум или Фотошоп, а защо не и двете [beer]. Успех и на фокус!

Автор: quazimodo   
Дата:   11-04-14 09:45

==================================================================
Автор: ilcoin
Дата: 11-04-14 09:36

Китов 18-55 и 50/1.8 е идеалната комбинация за начинаещ. Има ги и двата в базара, намират се на сравнително сносни цени.
==================================================================

Едва ли тази комбинация се покрива в съзнанието на питащата с определението "по-качествени". В противен случай, нямаше да я има тази тема [cool]!

Дата:   11-04-14 12:45

Благодаря Ви много ще прочета малко повече за тези, които сте ми предложили.
Китовия 18-55 съм го изключила като цяло :) Наистина ми се иска нещо по-добро.
А относно книжките и други помощни материали съм се заредила стабилно и определено са от полза. [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »