Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нови фърмуери за NEX
Автор: ZENON   
Дата:   02-04-14 10:07

Излезнали са нови фърмуери за NEX семейството.

http://www.sony.bg/support/bg/series/prd-dime-alpha-nex

Отговори на това съобщение
 Re: Нови фърмуери за NEX
Автор: mihajlov2   
Дата:   02-04-14 10:18

Всичко това е много хубаво, но к'во да пра'им ние с гайдите /с античните НЕКС-ове/, които имат най-вече "археологическа" стойност? [smilie18]
Имам предвид вече древните НЕКС-5 и НЕКС-7, за които никой вече не еб@ва да пуски каквито и да било обновления[smilie5]

Автор: hotsnail   
Дата:   02-04-14 10:20

Това не беше ли преди две седмици? Аз си го сложих още отгава. Малки неща са подобрили. Май основното е съвместимост с 70-200/4

На А7 най-голяма ми се вижда разликата в РОУ снимките на високо исо т.е. 6400. Иначе и по-бързо пали апарата сега. С автофокуса не знам дали има осезаема разлика с ФЕ обективите, ама те и преди това бяха доста бързи. Може би Аф-а е по-уверен и по рядко хънти на слаба светлина

ПП За некс-7 има 1.03 от Август 2013-а. Не съм го сложил още...това давало чист HDMI и някакви работи по АФ-а. 3 обновления са горе долу добре....лошото е че нямат желание да ни сложат изцяло новия софтуер, дори срещу някакво заплащане...все пак нови менюта, освен това в А7 наблъскаха и тонове други полезни функции..

Публикацията е редактирана (02-04-14 10:27)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-04-14 10:37

А някой да го е слагал на некс 6 вече?

Дата:   02-04-14 10:39

Аз го качих снощи на НЕКС 6 и ако не ме лъже главата, фокусира по-бързо. Има и 2-3 опции, които са забранени в Сетъп менюто ( реди ги нямаше) + някакъв гайд как се правят снимки... ама може и да го имало но да не съм видял.
Някой с 6 да потвърди за фокуса, че може да се лъжа, а може и да е така. С китовия 16-50 са ми наблюденията.

P.S.
Сега и с бавния 50/1.8 фокусира по-бързо или аз си внушавам много.

Публикацията е редактирана (02-04-14 10:46)

Дата:   02-04-14 15:17

Какви са опциите?

Това за фокуса особено с 50/1.8 е супер хубава новина. Обектива определено е много готин пък и сега с по-бърз фокус.....

ПП на твоя 50/1.8 с новия софтуер ли си? Миналата година пуснаха нов софтуер и за обектива.

Дата:   02-04-14 15:26

Не си въобразяваш. Ъпдейтнах и фокусът определено стана по-бърз. Че и на тъмно дори се справя доста по-добре. При това с бавничката петдесетица.

Дата:   02-04-14 15:49

Да. На 50/1.8 е с новия фърмуер.

S. Auto Image Extract
Eye-Start AF
Lens: Comp.:Distortion - Auto

Последното е дим, на Ауто, другите 2 са неактивни. Не мога да ги активирам. Може би с някой от новите обективи... знам ли.

Публикацията е редактирана (02-04-14 15:58)

Дата:   02-04-14 16:08

За eye start AF

If choosing 'Finder' with the camera set to auto-focus, bringing your eye level with the viewfinder and sensor below will neatly prompt the camera to automatically focus on whatever it's aiming at (you can turn this feature off by disabling the Eye-Start AF menu option).

Това ако избереш да си само на визьор или вероятно конфигурацията на екрана за визьор кара апарата да фокусира като си го сложиш пред очите. (Нексовете и А7-ците нямат камера във визьора, да ти следи окото къде е, за да избира Аф зона....аз като четох на А7 нещата се бях объркал, че са възкресили тая древна минолтенска екстра)

Другото е ако ползваш Superior Auto (златното ауто) дали да ти пази оригиналните снимки, при правене на много експозиции. Понякога апарата избира да щракне няколко снимки и да ги комбинира.

Публикацията е редактирана (02-04-14 16:10)

Автор: jivkojj   
Дата:   02-04-14 16:25

За Eye-Start AF при А6000 пише, че става активна, само ако се ползват LA-EA2, LAEA4 с А-обектив. Дали да пали или не автофокуса като погледнеш през визьора.

Предполагам, че са го сложили да може да икономисваш и без това слабата батерия.

Публикацията е редактирана (02-04-14 16:27)

Дата:   02-04-14 16:27

Прави впечатление, че AF micro adjustment e вече активен и за Е и EF обективи, въпреки, че е ясно, че няма как да работи при тях. Преди ставаше активно това подменю само като сложиш автофокусните преходници за А маунт обективи.
Eye-Start AF
си ги имаше и преди, ай старт AF става активен само при AF преходник за А маунт обективи

Автор: jivkojj   
Дата:   02-04-14 16:40

S. Auto Image Extract
Eye-Start AF

Последното е дим

Това да не е на 16-50? Щото в темата за А6000, дето пуснах, друг колега се ядосваше, че със 16-70 опцията се активира, а с 16-50 - става неактивна. Моето предположение беше, че ако коригират 16мм и кропнат излишното, обектива става нещо като 18-50, или поне моите наблюдения са такива [smilie18]

Дата:   02-04-14 17:07

При мен на некс 6, преди като имах 16-50 си бачкаше това

Дата:   02-04-14 17:36

При мен също бацаше с 16-50...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »