Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за Канон 1Д марк1...
Автор: jordanR   
Дата:   01-04-14 09:25

Какво Ви е мнението за Канон 1Д марк 1 -4,1 мегапиксела.Не е ли малка резолюцията за каческвени снимки.Като апарати надеждни ли са-естествено че са доста стар модел,но дали си заслужава да вложе все пак някакви пари.Знам че батериите са им доста скъпи.

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за Канон 1Д марк1...
Автор: boni   
Дата:   01-04-14 09:32

Зависи от цената, но наистина с тази резолюция няма смисъл да се инвестират пари. Проблемът с батериите също го има. Поне да е EOS 1Ds - продаде се скоро един за 550лв - фул фрейм е все пак.
Иначе с нормални батерии има 20Д за 250-300лв, а ако питаш мен, най си струва старото 5Д , има ги за около 800лв....

Автор: vgramatikov   
Дата:   01-04-14 09:34

Най-старото от ,което има смисъл е Канон 5д или Канон 1дс мк2
Поздрави!

Автор: T.Stoychev   
Дата:   01-04-14 09:38

8х12 инча 20х30см снимка с 200 ppi (8х200=1600пиксела, 12х200 = 2400 пиксела)при 4мп.
Разгледай снимки с тази резолюция и ще прецениш сам. За мен си е малко, но за семейния албум става :)
Аз лично за там използвам GSM в предвид че е винаги до мен и е на 8мп.

Автор: realnoncho   
Дата:   01-04-14 09:41

Няма смисъл да разнасяш големия стар кютук, вече предимства почти няма..

Автор: kvakioh   
Дата:   01-04-14 11:05

Няма смисъл. Поради не толкова размери, малко мегапиксели и т.н.
ЗАради усложнените контроли, трудната настройка на допълнителните функции, батериите. Ако не е тотално пълен комплект, не си заслужава. ТРябва да има зарядно, зарядното с адаптора, кабелите оригиналните, софтуера и поне 2 батерии. Тогава може би...
5Д, 1Ds или нещо такова бива, казаха го хората. На мен вече ми се струва дори моя 1д mark2N стар донякъде, но снимките в серия и качеството си остават предимство. Даже mark3 с 1.3 кроп има усложнена конструкция отвътре и дава проблеми и не е толкова добра идея.
1Ds mk3, 1D mark4 са вече нещо друго, но струва всеки един повече от 5D mk2 с грип и 2 батерии. Няма голям смисъл, ако не се развиват нещата.
Най-скъпото нещо на 1D му е оригиналното огромно зарядно. Понеже адски трудно се намират алтернативи, и те струват много. Едно зарядно е към 150-200евро, и много по-нагоре, ако е оригинално. Както и студийната батерия, която си е адаптор на мястото на батерията с кабел. Това в много от пакетите, които се продават втора ръка НЕ се дава. И после е гадно,защото ако някой иска да си щрака с 1 обектив и тялото вкъщи или да прави предметна фотография (сток) ще е по-трудно.
Недотам добрата идея е и че не приемат EF-S oбективи, но поне някои от трети производители за кроп апарати, като Sigma 30/1.4 Art например сработват и няма винетиране, черни кръгове и т.н.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »