Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Takumar 135 3.5 или Юпитер 37а 135 3.5
Автор: marti_3003   
Дата:   11-03-14 21:11

Моля ви препоръчайте и се обосновете, щото вече се изнервих. Ще се ползва на 550д. Изчетох безброй сравнения и анализи в гугъл, а дават все различни мнения. И двете се водят добри стъкла, като юпитера мисля повече откъм боке, а такумара откъм острота... Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Takumar 135 3.5 или Юпитер 37а 135 3.5
Автор: simbon4o   
Дата:   11-03-14 21:19

Такумара не е по-остър. Юпитера особено МС версията е за предпочитане. По-добър от към контрол на аберациите е от по-модерния такумар(не първия сребристия) и е по-удобен. А от сребристия такумар е по-остър. Скоро сравнявах сонар 135 3.5, юпитера неМС и пресет такумара 135 3.5.

Автор: marti_3003   
Дата:   11-03-14 21:25

няма да е мс юпитера, един колега тука продава за 80лв и мисля, че това ми е офертата

Автор: ilcoin   
Дата:   12-03-14 09:51

Имам Юпитер от много години и е страхотен обектив. Не е просветлен, не ми е направило впечатление да е сериозен проблем това. Боята му не се люпи също, нито се протрива значително. С един малък пръстен става чудесно макро за пчелички&тревички. И рисува много приятно.

Освен това - остър и на най-отворено, компактен и най-важното, изключително лесно се конвертира. Задният му край се държи на 3 болта и всеки, който знае от кой край се държи отвертката може да си го смени сам. Слав61 го направи моя преходник към Пентакс, предполагам че може да стане и за други системи без проблем.

Не намирам са оправдано купуването на друга 135-ца, освен ако не е по-светлосилна или няма някаква друга причина за това.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »