Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Canon 600D , моля за помощ...
Автор: SmoothJazz   
Дата:   08-03-14 13:06

Здравейте! Преди две седмици си купих Canon 600D от Куала Лумпур (Малайзия) и когато пристигнах в България видях, че бутона за приближаване при преглед на снимките не работи. Така... въпроса ми е първо дали в България, в сервиза на Canon могат да обслужат гаранционно тялото (имам всички документи) при положение, че модела е Kiss X5 [smilie11] , другото което искам да разбера е - като се има предвид, че апарата не е изпускан, мокрен или каквито и да е злоупотреби, възможно ли е да е фабричен дефект ? Бутона на пипане не се различава от другия до него, което ме навежда на мисълта, че явно вътре има някакъв проблем с контакта на пластинката. Има ли човек, забелязвал подобен проблем и колко евентуално би струвал ремонта ?

Поздрави,
Богомил

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Canon 600D , моля за помощ...
Автор: Vladx   
Дата:   08-03-14 13:21

Гаранцията мисля, че няма да я обслужват, особено като се има на предвид че модела ти е Kiss x5. 600д е името му в Европа. След като тук няма да ти уважат гаранцията по добре не се и занимава със сервиза на канон България. Има доста се съфорумци тук, които са се оплаквал и от този сервиз. За справка виж темите тук за този сервиз. Провери сервиз зентекс. Там работят добре и коректно. Разбира се ти го занеси там където желаеш :-)
А това с бутона може да е и от настройките, но е съм сигурен. Някои от бутоните могат да се програмират да извършват друга функция удобна за теб.

Публикацията е редактирана (08-03-14 13:22)

Автор: jrr   
Дата:   08-03-14 13:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-03-14 16:46

Много странна история, това ми е третия DSLR и до момента не съм имал подобни проблеми. Бутона не работи в режим избиране на фокусна точка, а най-големия парадокс е, че когато включа апарата на екрана ми се показват фокусните точки и май нещо софтуерно се е омазало... Фърмуера е 1.0.2 (последния). Ще опитам да го заместя със същия. Възстановил съм всички заводски настройки и отново няма резултат.

Автор: HP   
Дата:   08-03-14 16:51

я пробвай като натиснеш и задържиш Disp бутона и тогава + бутона

Автор: HP   
Дата:   08-03-14 16:59

ако ти е включена функцията дигитал зоом само с горната комбинация , изключи го и трябва да се оправи

Автор: jrr   
Дата:   08-03-14 17:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-03-14 17:46

Digital Zoom е изключен. В крайна сметка и аз стигам до същото решение, че просто нещо е зациклило вътре и бутона стои натиснат... :( Днес е събота и няма как да го занеса където и да е. Сега ще опитам методите на колегата jrr :)

ПС - Някой има ли активен номер на Зентекс ?

Публикацията е редактирана (08-03-14 17:50)

Автор: gbdesign   
Дата:   08-03-14 18:10

Пробва ли да извадиш батерията, че ако нещо по компа му е забило, само така ще се рестартира.

Автор: vboykov   
Дата:   08-03-14 19:32

ZENTEX ltd..София Младост 1 бл 25 вх 3 тел 0888972776,zentex@abv.bg

Успех!

Дата:   08-03-14 20:44

УРА! Обнових фърмуера отново (1.0.2) , както ме посъветваха колегите извадих батерията, леко "обдухване" и .. воала! :) Благодаря на всички за помощта ! Темата е за коша.

Автор: chrisnoch   
Дата:   08-03-14 23:39

Ха честито! И само на фокус! [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »