Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за батерия
Автор: eclipsee   
Дата:   06-03-14 10:03

Здравейте колеги, трябва да намеря батерия за Praktica 8303, батерията е модел np-40.

Намерих доста предложения в ebay.co.uk и ще поръчам някоя, но имам следният въпрос. Тъй като е ясно че батерията ще е китайска и с твърде съмнително качество дали има някой който да е поръчвал такива "алтернативни" батерии за да ми даде сайт от който може би ще се окаже поне малко по читава.

Благодаря предварително

Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за батерия
Автор: dekov   
Дата:   06-03-14 10:12

Ами тя и Praktica 8303 е китайска с твърде съмнително качество, с какво ли се отличава оригиналната и батерия, и къде ли е правена.

Автор: Gam3Ra   
Дата:   06-03-14 10:26

Имал съм поне 10 различни китайски батерии за различни фотоапарати, винаги цената е била приоритет в избора ми на такава. Никакви проблеми, но:

1. Капацитета на китайските батерии не отговоаря на истината. Но и не е драстична разликата. Примерно китайска 2000mAh държи колкото оригинална 1800mAh.
2. По-новите фотоапарати имат софтуерни защити срещу употребата на китайски батерии, или иначе казано "софтуерна кодировка". Китайците обаче няма как да им вземеш ориза, продават декодирани батерии. Важно е да е написано в съответната обява на батерията, че е декодирана за модела фотоапрат, на който възнамеряваме да я ползваме.

Предвид, че струват колкото кутия цигари и нямам случай засега на дефектирала, смятам че си заслужават вниманието.

Автор: kioto   
Дата:   06-03-14 23:40

Аз имах практика 8303.Оригиналната батерия е :

Sanyo -
CELL.MADE IN JAPAN
ASSEMBLED IN CHINA.

В България има официален вносител на практика.Имат и магазини.Батерията струва около 30лв.Ако нямат потърси в чичко гугле -има доста сайтове които предлагат такъв тип батерия.

На моята ПРАКТИКА 8303 на режим видео батерията издържаше около 56 мин.Колко снимки максимум може да прави не съм засичал!

А между впрочем преди 5 месеца си поръчах за телефона китайска батерия и държи много повече от оригиналната!

[beer]

Автор: eclipsee   
Дата:   07-03-14 10:55

Благодаря на колегите.
Поръчах от ebay заместител - китайче. Надявам се да излезе читава.

Поздрави

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: