Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Втори DSLR
Автор: xFireSoul   
Дата:   04-03-14 17:36

Хора, дайте съвети за втори-следващ DSLR. Не съм тръгнал да купувам сега, но нека го имам в главата си.
До сега съм снимал с Nikon D3200. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Втори DSLR
Автор: Mogila   
Дата:   04-03-14 17:42

D3300 много ясно. С меню на български е ;)

Дата:   04-03-14 17:46

D3300 е подобен.. Имам предвид за по-високо ниво.

Автор: bOzo   
Дата:   04-03-14 17:54

D7100

Автор: foto-lubitel   
Дата:   04-03-14 18:20

при така зададеният въпрос - нямаш нужда от втори!

замислял ли си се колко по-важни са обективите?
какви имаш?
какво снимаш, че да ти трябва втори?
този с какво те ограничава творчески?

Автор: Gam3Ra   
Дата:   04-03-14 18:44

Нещо по-добро

Дата:   04-03-14 19:30

Ами все пак това е entry-level DSLR и все си мисля че ако е по-хубав фотоапарата, ще има разлика и в качеството. А иначе за творчески не знам.. Може би само че не мога да направя HDR с него, иначе нищо друго, мисля.

А имам 18-55 и 50мм 1.8

Нямам идея какъв да ми е следващия обектив. Мислил съм си да е -200 поне, за да имам и такъв. Иначе в момента 50тката ми влиза в чудесна употреба. Супер портретчета правя.

Автор: simbon4o   
Дата:   04-03-14 19:35

Със сегашните ти обективи, ако ще и д7100 да вземеш - същата картинка ще вади. Матриците са еднакви. Според мен си купи обектив.

Автор: foto-lubitel   
Дата:   04-03-14 19:38

Похарчи три пъти повече пари за обективи и тогава питай пак за ново тяло, за сега нямаш нужда.
HDR в апарата правят мързеливите.

Автор: isavkov   
Дата:   04-03-14 19:39

Дръж си 3200. Няма смисъл от по добро тяло, освен ако не си изкарваш парите с фотография.
По добре инвестирай в хубаво стъкълце... обектива е мн по важен от тялото.

Автор: Pac   
Дата:   04-03-14 23:18

Което и кроп тяло да вземеш в мометна, няма да усетиш голяма разлика. D3200 e с много актуален сензор, най-дебелия кроп на Никон - D7100 e практически със същия. Ергономията, скоростта и някоя и друга екстра ще са ти плюс, но в качеството на изображението няма да имаш видимо подобрение.
Осезаема разлика ще получиш с фул фрейм тяло, D600 особено покрай дефектите му със зацапване на сензора (които не винаги се проявяват) е станал доста достъпен. Вече ако не ти пука за парите скачай на един D4s ;) или поне D800.
Както обаче са те посъветвали колегите, някой и друг нов обектив е по-смислената инвестиция в твоя случай. Ориентирай се какво искаш да снимаш и инвестирай в добър обектив за тази цел.

Дата:   05-03-14 06:56

Окей благодаря за съветите =)

А да препоръчате обектив? :Д На разумни пари де

Мислех си за -200 -300, но не знам.. Идеи? xFireSoul написа:

Автор: radikyokushin   
Дата:   05-03-14 07:50

55-200 VR или 55-300 са естествения избор в тази ситуация. И двата са добър, бюджетен вариант за телеобектив.
Другия вариант е да си вземеш 18-105, който също е много добър, за парите, на които се намира и да продадеш 18-55, но така няма да имаш дължините, които си писал, че искаш.
Аз бих добавил някой от първите два към тези, които вече имаш.
Намират се сравнително лесно в базара и са на супер цени, според мен. 55-200 VR може да се вземе за 200-250 лева. 55-300 за 300-350.
С който и да е от двата няма да сбъркаш. Въпрос на избор е, кой от двата ще ти е по-полезен.

Автор: chepkata   
Дата:   05-03-14 07:58

Явно си решил да похарчиш едни пари...Няма лошо да си направиш кефа, но поне малко уточни какво ти се снима! А и бюджета не е без значение.
Макро, теле, широко, фишай, все обективи, каквито нямаш. А за ново тяло, наистина няма смисъл. С различни добри стъкла ще добиеш много повече свобода.[smilie24]

Кефа цена няма!!!

Автор: ilcoin   
Дата:   05-03-14 09:48

Купи си книжка, или се разходи из фото-сайтовете, виж какво ти се снима и накъде искаш да се развиваш и после питай конкретно.

Дата:   05-03-14 18:01

Ами в момента снима главто портрети с 50тката, и даже няколко човека ми платиха за това :v На приятелите ми много им харесват снимките и искат да ги снимам постоянно, за това мисля че това ми е силата.

Иначе в момента искам да си взема далъг за макро, и да снимам някви неща от далече /това е теле предполагам/. :д

Но и не искам да харча много пари.. Максимално най-евтино да мина. Но и на добро качество ..

Дата:   05-03-14 19:14

E то трудна работа хем добро, хем евтино. Както са ти казали 55-200 и 55-300 са добъри бюджетни варианти, аз имам 55-200 и съм доволен. Поекспериментирай с някой от тези да видиш доколко те кефи да снимаш на такива фокусни разстояния, в последствие можеш да ъпгрейднеш с някой по-светлосилен.
Само че тия обективи не са много макро. Добри макро обективи са Тамрон 90мм и Сигма 105мм, те съответно ще ти вършат работа и като по-дълги портретни (на ф/2.8 са). Те идват обаче осезаемо по-скъпи от споменатите Никори.

Дата:   05-03-14 22:15

Някави линкове за тези Tamron може ли да ми дадете? Да видя за какво става въпрос :)

Автор: ilcoin   
Дата:   05-03-14 22:31

Цък цък, язък [smilie25]

Дата:   05-03-14 23:07

E aз за друг Тамрон говорех:
http://www.photozone.de/Reviews/282-tamron-af-90mm-f28-di-sp-macro-test-report--review /url]
http://www.ephotozine.com/article/tamron-sp-af-90mm-f-2-8-di-macro-interchangeable-lens-review-12751

Аз само положителни ревюта съм чел за него. Следващата версия, която има USD в името е малко по-добра, но и по-скъпа. Всъщност по-доброто е, че фокусира по-бързо и че не се удължава при фокусиране, но за сметка на това има мааалко по-лошо боке, така че и старата версия не е за пренебрегване, преди малко в базара намалиха един такъв от 630 на 600лв. То и аз му се чудя, ама не ми е сега момента да инвестирам в техника. Така или иначе най-слабото звено в моята снимачна система съм аз, не съм си заслужил стъклата още. :)

Публикацията е редактирана (05-03-14 23:08)

Автор: realnoncho   
Дата:   05-03-14 23:12

Ти си чел само положителни, ама аз съм го тествал този тамрон. Имаше доста видими аберации и като цяло не ми хареса много(тогава имах Canon 60 2.8 macro който го биеше по всичко).

600 лв за такъв на старо е прекалено.

Дата:   05-03-14 23:19

Сигурно си прав! За Сигма 105мм имаш ли впечатления, че нея я спрягат като един от най-читавите макро обективи. Питам за себе си, защото в близко бъдеще сигурно ще взема някое макро.

Автор: realnoncho   
Дата:   05-03-14 23:33

За старата Сигма 105 макро нямам преки, имам новата 105 със стабилизация.

Автор: Pavlov   
Дата:   05-03-14 23:41

Pac написа:
> Само че тия обективи не са много
> макро. Добри макро обективи са
> Тамрон 90мм и Сигма 105мм, те
> съответно ще ти вършат работа и
> като по-дълги портретни (на ф/2.8 са).
> Те идват обаче осезаемо по-скъпи
> от споменатите Никори.

Една малка подробност - и двата обектива нямат мотор за автофокус. Както и тялото на автора на темата.
Така че пак стигаме до нуждата от D7100 [smile] .

Дата:   05-03-14 23:53

Тамрона има мотор и в двете си версии, само че стария е по-бавен и шумен. Новата версия на Сигмата е с мотор.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: