Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Добра статия за ретуш - frequency separation
Автор: rx   
Дата:   28-02-14 06:26

Случайно попаднах на този интересен похват. На мен не ми е много полезен, т.к. мн рядко снимам хора, но може би на някой ще е полезен :)

http://www.creativebloq.com/photography/retouch-images-frequency-separation-5132640

http://youtu.be/2-amm_sN5Bc

Старите пушки сигурно знаят идеята, но главната цел е да се раздели изображението на тонален и цветен слой(low frequency), и детайли/текстура(high frequency). Впоследствие се коригират сенки и едри детайли в/у "ниския" слой, като се запазват фините детайли, а малките дефекти на кожата се оправят във "високия" слой. Лично аз от техниките, които съм виждал за ретуш на кожа, не се сещам да съм попадал на метод с по-добри резултати - никакви там умни блърове и healing четки не могат да бутат така.

Отговори на това съобщение
 Re: Добра статия за ретуш - frequency separation
Дата:   28-02-14 06:28

П.П. Във видео урока си струва да се видят и другите части - пича си разбира от работата!

Автор: realnoncho   
Дата:   28-02-14 10:43

Този frequency separation така и не ми хареса толкова, пробвах няколко вида, но крайният резултат е сравним с някой от по-добрите плъгини за фотошоп - ако се използва с мярка е ОК, но не дава перферктни резултати :)

Дата:   28-02-14 13:52

Е, че има ли някой, който да дава перфектни? :) Сподели... иначе то всяка техника когато не се използва с мярка си става мазалак. Забелязал съм, че в развитието си всеки фотограф(а и не само във фотографията) като начинаещ маже яко с голямата баданарка, а впоследствие колкото повече задобрява, толкова повече говори за "subtle changes" [beer]

Автор: compur   
Дата:   28-02-14 14:21

ма тва е много сложно!

няма ли начин с натискането на един бутон да се получи същия резултат?

[beer]

Автор: M_D   
Дата:   28-02-14 14:24

Между другото, названието е доста погрешно. Нито единият лейър съдържа ниските, нито другият - високите честоти.[shtrak]

Дата:   28-02-14 15:24

compur има - този бутон, който натискаш като снимаш [beer]

Автор: compur   
Дата:   28-02-14 18:15

[smile]

Автор: chones   
Дата:   01-03-14 16:34

Ето в този урок има няколко похвата [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »