Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за дистанционен спусък.
Автор: SofiaWest   
Дата:   23-02-14 18:02

Здравейте,

Попаднах на един нискобюджетен спусък ML-L3. Принципно използвах на стария апарат дистанционен спусък с кабел на Phottix, който беше около 10 лв, но вършеше страхотна работа, заради възможността да се заключва бутона. Та гледам този инфраред спусък и се чудя дали има начин по който да се заключи бутона за по-дълги експозиции?

Поздрави.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за дистанционен спусък.
Автор: abozhilov   
Дата:   23-02-14 18:06

На моя архаичен D40 има опция да отвориш затвора с едното натискане на бутона и да го затвориш с второ натискане. Не съм сигурен но мисля Bulb се зовеше тази опция. Ако греша-извинявам се. Пробвах с китайски еквивалент на това дистанционно за 3лв. и си работи ОК.

Автор: virosh   
Дата:   23-02-14 20:13

ML-L3 няма опция за заключване на бутона. Ако ти трябва такава - вземи си едно на кабел на Phottix. Имам ги и двата и ги ползвам при различни ситуации.

Дата:   23-02-14 22:55

Да явно ще е кабеляка, жалко, мерси.

@abozhilov, някои апарати имат тази опция, други не (моя като уж съвременен я няма (bulp има но неговия принцип е със задържане на бутона/спусъка))

Поздрави [smilie25]

Автор: chepkata   
Дата:   23-02-14 23:01

Когато апаратът е в режим дистанционно, след "В" излиза "--". Това е твоят режим. Натискаш- отваря, пак натискаш- затваря. Но с някои китайци не сработва. Говоря от опит с Д90.

Автор: virosh   
Дата:   23-02-14 23:49

@chepkata, мхм, прав си. Току що го тествах. А имам спомени че на старият ми D3000 не работеше по този начин.
А иначе се сетих още нещо - ако ползваш ML-L3 в Bulb режим, максималната експозиция е 30 мин.

Дата:   24-02-14 11:20

Това за "--" го четох във FM, но не го схванах. В крайна сметка ще рискувам и ще пробвам [beer]

Автор: Plamen11   
Дата:   24-02-14 11:23

Ще използвам темата, за да попитам и аз.Имам това дистанционно ( JJC WS-B за Nikon ).От приемника няма проблем да постигна това, за което се говори в темата, но безжично не успях.Пробвах комбинации, за които се сетих, но не ми се получи.Уж прочетох нещата в упътването, свързани с дистанционния спусък, обаче не открих това, което ме интересува.След като го свържа нямам подобно нещо след bulb.Дали има начин да стане?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »