Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Мнения за Pentax К7 !?
Автор: вальо   
Дата:   20-02-14 10:52

Моля за мнения за фотоапарата Pentax К7! Един човек го е донесъл от чужбина и го продава с обектив Pentax F zoom 28-80 mm
Специално ме интересува:
1. Значението, че тялото е на 40 хил. кадъра (ръбовете на корпуса са ожулени)?
2. Каква е съвместимостта с механични обективи на Пентакс К байонет?
3. Каква е съвместимостта с механични обективи на М42?
4. за какво да внимавам при прегледа и теста (при него, не в офис на Еконт)?
5. качества на обектива

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за Pentax К7 !? (спешно)
Автор: Emoxide   
Дата:   20-02-14 11:39

не го вземай ако е над 600лв.

Автор: simbon4o   
Дата:   20-02-14 11:40

5. Обектива - пълен боклук.
Тялото - добро тяло, матрицата е производство на самсунг и е като в К20Д, фокуса е по-добър спрямо 20Д шума малко по-зле. Лайфвю - използваемо с някакъв запис на видео е също така.
1. 40хиляди за К7 не са проблем.
2. Всички К обективи до А серията работят само на А* и М режим.
* На А работят само на отворена бленда.
На М режим мериш светлината преди да снимаш със зеленото копче и така снимаш. Меренето е централно и около центъра без крайщата.(не е мулти). Имаш потвърждение на фокуса по централна точка само - така е с всички ръчнофокусни. Имаш стабилизация като зададеш при старта на камерата мм на обектива.
3. Същото като т.2, но няма смисъл да снимаш на М понеже няма скачаща бленда - снимаш си само на А.
4. Гледай дали е имал удари, дори малки следи по магнезиевия корпус могат да значат по-сериозен удар. След удар може да е станало следното: разместване на фокус скриин, проблеми със стабилизацията, крив байонет, ... Проверява се като провериш стабилизацията работи ли, правиш кадър с някакъв светъл обектив и гледаш дали фокусната равнина е вярна(не е тилтната). Фокусираш на визьор след като си настроиш диоптъра за твоето око и трябва фокуса във визьора да отговаря на фокуса на снимката(ако се разминават може да е разместен фокус скриина). Записва ли като хората на карта, батерията дали ще изкара поне теста с повечко ползване на лайфвю и т.н.

Освен това имаш възможност да ползваш никонски обективи без преходник. Като ръчнофокусни разбира се.

Със А обективи имаш всичко без АФ и потвърждение по всички аф точки, пак е само централна. Имаш и ТТЛ на светкавиците иначе вградената свети само на макс сила и външните трябва да са на М режим.

И да 600лв дори е много, тия дни се продаде К30 с китак за 600лв във пентакс форума, К7 трябва да е до 500лв!

Публикацията е редактирана (20-02-14 11:40)

Дата:   20-02-14 12:05

вальо, имай предвид, че ние със simbon4o сме претенциозни и това, че за нас този апарат не си струва, е субективно. За теб може да е супер, като качество на снимките, ако преди това си снимал със компактен, джобен модел апарат.
От друга страна, ако си начинаещ любител, както подозирам, то Pentax K7, ще ти дойде сложен и не е за теб. Добри резултати от висок клас APS-C DSLR, не се вадят лесно, особено пък ако нямаш понятие от ръчните режими на управление и не обработваш суровите RAW файлове.

Автор: kkkolelo   
Дата:   20-02-14 14:35

Автор: Emoxide
Дата: 20-02-14 12:05

вальо, имай предвид, че ние със simbon4o сме претенциозни и това, че за нас този апарат не си струва, е субективно. За теб може да е супер, като качество на снимките, ако преди това си снимал със компактен, джобен модел апарат.
От друга страна, ако си начинаещ любител, както подозирам, то Pentax K7, ще ти дойде сложен и не е за теб. Добри резултати от висок клас APS-C DSLR, не се вадят лесно, особено пък ако нямаш понятие от ръчните режими на управление и не обработваш суровите RAW файлове.

И кой е тоз APS-C DSLR дето снима сам и вади високи резултати ... да си купим и ний таквиз https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
[smilie18]

Дата:   20-02-14 14:42

Вальо, снимам с такъв, нямал съм никви проблеми със секви обективи (имам над 25 ръчнофокусни) ... Доколкото си спомням ти имаш к10 ... Ако не ти е на сметка, не го взимай тоз ... 15 мпкс ... нема нужда, маркетингови трикове ... Като си видя снимки с К100 се изумявам от детайла и резкоста, но беше само 6 мпкс ...

Дата:   20-02-14 14:54

благодаря на всички
най-много ме притеснява външния му вид,ожулените ръбове по корпуса
мисля да се откажа

Re: Мнения за Pentax К7 !?
Дата:   20-02-14 17:08

"И кой е тоз APS-C DSLR дето снима сам и вади високи резултати ... да си купим и ний таквиз"

Именно де, няма такъв. Това не пречи на много хора да снимат с DSLR, само в *.JPEG и на режим [Auto]

Автор: nositel   
Дата:   20-02-14 18:08

Ако му правиш оглед провери предното и задното колелце до спусъка, възможно е да са износени и стойностите да "прескачат". Имах подобен проблем с моите на К-7, който също взех на около 40 000 кадъра, но имаше остатъчна гаранция и ги смениха безплатно от фирмения сервиз.
Иначе тялото ми изглеждаше като ново и сега е съвсем като пушка.

Автор: ludiakolio   
Дата:   20-02-14 18:14

Яка машина,за тия пари е добре само да е запазен.

Дата:   20-02-14 18:48

"И кой е тоз APS-C DSLR дето снима сам и вади високи резултати ... да си купим и ний таквиз"

Именно де, няма такъв. Това не пречи на много хора да снимат с DSLR, само в *.JPEG и на режим [Auto]

Точно [smilie3]

Аз цена не видях, само преположение ... А и толкоз спешно ... [smilie11]

Дата:   20-02-14 19:03

апаратът отдолу изглежда доста изстрадал:

Автор: neillmakoli   
Дата:   20-02-14 19:07

Доста е малтретиран ми се струва, на това солидно и здраво тяло тези белези са му в повече, като функционалност може да е ок, но външният вид е ужасен.
Имал съм К 7 след това К 5, К 5 е по-добрият избор!

Автор: ivjordan   
Дата:   20-02-14 19:07

Не разбирам от Пентакс, но това е много изстрадала и зле поддържана машна.
В базара има доста тела на повече кадри (дори на 300 хиляди), които в сравнение с това, изглеждат "нови".
Никога не бих взел подобно тяло.

Дата:   20-02-14 20:25

Тапата за грипа изглежда подута, това значи че тялото е много повече ползвано от 40000к. А тези охлузвания направо не знам от какво могат да се получат... шкурен е сигурно.

Това тяло повече от 200-300лв е безмислено да се дават за него.

Автор: Sokola   
Дата:   20-02-14 20:36

Автор: simbon4o
Дата: 20-02-14 20:25
Тапата за грипа изглежда подута, това значи че тялото е много повече ползвано от 40000к

[smilie10] Не знаех,че така се определя броя на кадрите на Пентакс

Автор: p.l.   
Дата:   20-02-14 20:40

е то бива бива, ама такова чудо не съм виждал...
пържоли да беха чукали по-добре щеше да е ... а тия тела са здрави тела ...

Автор: muncho_   
Дата:   20-02-14 21:29

Мале това е някакъв ужас!Това не бих го купил никога.

Принципно ако имаш възможност мини направо на Pentax K5, а ако нямаш финанси за него си вземи един K-r.Ще ти върши чудесна работа.Лично аз имам и двата модела и смело твърдя, че K-r е най-добрата машина на пазара при цена до 500лева, че и по-малко.

Дата:   20-02-14 22:07

За да се надуе гумата тялото е било потено и сушено бая пъти [smilie5] затова си мисля, че или някой нарочно му е причинил ускорено стареене(което е безумно) или е на 40 000 след смяна на затвора и е спукано от снимане.

К-р е най-лошо сглобения пентакс правен някога от дигиталните според световна статистика. Според сервизите също. К-х е по-добрия избор спрямо К-р.
И понеже тия дни се продаде К30 с китак за 600лв мога да кажа че 500лв за К-р си е глупост.

Относно кое е смислен ъпгрейд, като ползвател и то не само за кеф а и работа мога да кажа, че смислените тела за ъпгрейд на пентакс са К30/50 и К3, останалото е безмислен ъпгрейд. Не го казвам понеже имам за продаване тяло - всичко почти си продадох вече, един обектив остана. ДА определено предпочитам 30/50 модела пред коя да е 5ца, заради един горен дисплей да жертвам добро лайфвю - не мерси. Не съм на мнение, че горния дисплей и магнезиевия корпус ми правят снимките по-добри или ме карат да изглеждам по-профешънъл, така или иначе с пентакс няма как да впечатлиш някой с външен вид..., но лайфвюто ме е спасявало винаги когато фазовия аф започне да се дъни.

Автор: kokino   
Дата:   21-02-14 00:05

simbon4o [cool]
каква точна диагноза постави само от една снимка 20KB,
дано да не си доктор

Публикацията е редактирана (21-02-14 00:10)

Автор: ludiakolio   
Дата:   21-02-14 08:50

Огледай базара,има доста оферти в този бюджет.Това тяло очевидно е било експлоатирано от мундар.

Дата:   21-02-14 11:56

според мен снимката на К7 е отврат и подвежда;
Да ужулено е тялото, но не чак толкова сериозно. Ако е ползвано от някой който постоянно го е ползвал навън, поставяйки го по всякакви повърхности - никакъв проблем да го надере така, дори само за 40К кадъра. Както е видно тялото е с метално дъно и няма гумени протектoри, каквито имаха примерно Nikon D200/D300/D700;

Аз ползвах един К5 за няма и месец и го надрах (малко)[smilie8], все пак магнезия не е особено твърд материал.

Ама пишман "търговеца" не го е почистил и снимал добре, нито е обработил леко снимката за да покаже стоката си в добра светлина.

Аз не бих дал и лев за това тяло, заради смотаната шуми-Матрица;

За същите пари един NEX 5n ръчните обективи са детска радост [smile]

Дата:   21-02-14 12:10

Емо никога не се съобразявам къде оставям апарата навън и резултата е прах, кал, един парцал и се обърсва. Можеби зависи от каква височина го "оставя" човек [smilie5]

Дата:   21-02-14 12:13

[smilie18] и това го има....

...може пък ползвателя му да е гледал разните клипове как военни демонстрират устойчивостта му и да е пълзял по земята подпирайки се на него [smilie8]

Публикацията е редактирана (21-02-14 12:14)

Дата:   21-02-14 12:18

...аз искам безогледален клонинг на K3 но ако може байонета да е X-mount като на FUJI-X.... , айде и Samsung NX- обективи да поддържа, пак съм ОК
Мечтите ми ще са сбъднати [smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: