Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Учител по фотография, химии
Автор: mims_t   
Дата:   13-02-14 18:08

Здравейте,
По-конкретно търся някой, който може да ми покаже тънкостите при цианотипия или солен печат. По възможност да е от Пловдив или региона, но в крайна сметка за няколко урока и до София мога да отскоча.
P.S. Търся евентуално човек(място), от който мога да се сдобия с нужните реактиви за процесите.

Отговори на това съобщение
 Re: Учител по фотография, химии
Автор: VelPape   
Дата:   13-02-14 18:21

Аз чат-пат се занимавам с циано, то не е голяма сложнотия и според мен нямаш нужда от учител, а от време, достъп до химиите и търпение за проба-грешка. Имай предвид, че цианотипията е силно зависима от силата на UV лъчението - тоест в сегашните зимни условия е доста тегаво да чакаш да ти се отпечата негатива или цветето за фотограма, та някои хора ползват системи с UV лампи, за да си пекат цианота в домашни условия.

Ако искаш ми пиши на ЛС, за да си докомуникираме и евентуално да измислим нещо поне за химиите :)

В профила ми съм селектирал някакви мои циано неща. Ако имаш желание - разгледай ги :)

Публикацията е редактирана (13-02-14 18:22)

Автор: mims_t   
Дата:   13-02-14 23:11

Аз всъщност не съм съвсем боса по-темата, имам някаква яснота. Това, което ме притеснява най-много е намирането на химиите.Но по принуда мога да се опитам да си ги забъркам ако не ги намеря в комплект готови (стига да се сдобия с реактивите). Изчетох и прегледах доста информация, предполагам, че с проба грешка ще се получат нещата. Благодаря за отзива, ще се възползвам най-вероятно :)

Автор: hose   
Дата:   14-02-14 17:16

в мако нямат ли?

http://www.macodirect.de

Публикацията е редактирана (14-02-14 17:17)

Автор: hose   
Дата:   14-02-14 17:18

ето - http://www.macodirect.de/alternative-processes-c-765_766.html

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »