Автор: DX
Дата: 10-02-14 00:01
Аз смених моя Nikkor 16-85 VR с Tamron 17-50/2.8! Причината беше в светлосилата и за мен тя е приоритет! Да, вярно губиш 1мм от към широката част и 35мм от към дългата, но печелиш страхотно боке на 2.8, както и възможността да снимаш в по-лоши светлинни условия, без това да налага използването на неизползваемо високо исо, шум в картинката и загуба на детайл. 16-85 е страхотен обектив, много солиден, здрав, остър ...но скъп и тъмен. Това за проблемите с фокуса на Тамрон - не е точно така, снимал съм с няколко Тамрон-а и подобен проблем не съм имал, но за да ти е мирна главата си вземи нов от магазина с гаранция!!! Не спестявай от гаранцията, като си го вземеш от вън, за да нямаш главоболия и проблеми, а и ще ти го калибрират безплатно, ако се появи проблем по време на гаранционния срок! Ако светлосилата не ти е приоритет - вземи 16-85, но разлика в остротата няма да намериш между двата!
Моя съвет е да не четеш само мненията във форума, ами да идеш в магазина и направо да си направиш един хубав RAW тест на всякакви дължини и бленди на двата обектвива, вкъщи на спокойствие да разгледаш кадрите и сам да си прецениш :)
|
|