Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tamron SP 17-50mm f/2.8 VC Di II Lens for Nikon vs Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED V
Автор: jerryes   
Дата:   09-02-14 23:29

Колебая се между двата обектива. Ще се ползват на тяло D5100 за сега. Знам, че тук има хора ползвали и двата и ще се радвам на съвет от тях. Ревюта и сравнения четох доста, но има много противоречиви мнения. Интересува ме предимно остротата. Тамрона може ли да се мери с Никора по острота. Знам също за проблем на Тамроните с фронт и бак фокус, този проблем разрешен ли е при по-новия модел който е със стабилизация? По принцим клоня към Никора, но ако Тамрона както казах, горе -долу може да се мери по острота бих го взел защото ще спестя 100 паунда, а и е по-светъл и с постоянна бленда което си е плюс. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Tamron SP 17-50mm f/2.8 VC Di II Lens for Nikon vs Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED V
Автор: DX   
Дата:   10-02-14 00:01

Аз смених моя Nikkor 16-85 VR с Tamron 17-50/2.8! Причината беше в светлосилата и за мен тя е приоритет! Да, вярно губиш 1мм от към широката част и 35мм от към дългата, но печелиш страхотно боке на 2.8, както и възможността да снимаш в по-лоши светлинни условия, без това да налага използването на неизползваемо високо исо, шум в картинката и загуба на детайл. 16-85 е страхотен обектив, много солиден, здрав, остър ...но скъп и тъмен. Това за проблемите с фокуса на Тамрон - не е точно така, снимал съм с няколко Тамрон-а и подобен проблем не съм имал, но за да ти е мирна главата си вземи нов от магазина с гаранция!!! Не спестявай от гаранцията, като си го вземеш от вън, за да нямаш главоболия и проблеми, а и ще ти го калибрират безплатно, ако се появи проблем по време на гаранционния срок! Ако светлосилата не ти е приоритет - вземи 16-85, но разлика в остротата няма да намериш между двата!
Моя съвет е да не четеш само мненията във форума, ами да идеш в магазина и направо да си направиш един хубав RAW тест на всякакви дължини и бленди на двата обектвива, вкъщи на спокойствие да разгледаш кадрите и сам да си прецениш :)

Re: Tamron SP 17-50mm f/2.8 VC Di II Lens for Nikon vs Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED V
Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   10-02-14 00:01

Обективите нямат нищо общо по между си, и сравнение не може да правиш между тях.
Вземай тамрона

Автор: nevermess   
Дата:   10-02-14 10:07

Още един глас за Тамрона [smilie24]

Автор: deandim   
Дата:   10-02-14 11:56

Тамрона- не съм имал проблеми с фокуса досега...[shtrak]

Автор: rx   
Дата:   10-02-14 12:53

Тамронът е уникален обектив! Но съревнованието не е много честно спрямо Никонския, който е с друг диапазон и по-тъмен...

Автор: Божидар58   
Дата:   10-02-14 15:35

Имам ТАМРОН. Ползвам го на НИКОН Д300. Освен него имам и 7 други обективи никон. На база сравнения мога да кажа, че автофокуса му е по-бавен в сравнение с никонските. Разбира се това е едва забележимо, но категорично обектива не става за снимане на много динамични събития. Ще има повече брак . От моите наблюдения с НИКОН Д00 и различни обективи съм стигнал да следното мнение: Апаратък фокусира най-бързо с по старите обективи D версията, след това следват обективите G версията и най-бавно фокусира с ТАМРОНА. Моят е без стабилизация. Разбира се обективът има други достойнства. Прави хубаво боке на 2.8, можеш да снимаш с него при по-лоша светлина без светкавица, и цветопредаването му е много добро. Също така моят е много остър дори на бленда 2.8 по краищата . Казват, че някои бройки мажат в краищата, но дали е така не мога да твърдя...

Автор: rx   
Дата:   10-02-14 15:53

Трябва да се има предвид, че нестабилизираната версия е съвсем мъничко, но забележимо по-добра откъм картинка отколкото стабилизираната. Говорим за острота и фокусна равнина - стабилизирания страда от леко изкривена фокусна равнина.

Автор: jerryes   
Дата:   11-02-14 07:56

Благодаря на всички отзовали се! Интересно, оказа се че повечето клонят към Тамрона, мислех че ще е обратното [smile] Както казах в първия си пост, интересува ме най-вече разликата в остротата между двата обектива. Имам други обективи и твърди и светли, които покриват разликата в милиметрите, между 50 и 85 в дългия край, за това правя сравнение точно между тези конкретни модели. Трябва ми просто нещо за всекидневно ползване и пейзажи. Както и да е, снощи поръчах Тамрона, надявам се днес да дойде и да си поиграя малко с него. Успех на всички и благодаря още веднъж![beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   11-02-14 08:45

моето мнение

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »