Автор: ivjordan
Дата: 01-02-14 00:15
Добре де, само между тези две бройки ли можеш да избираш?
Тук в базара има няколко буквално "нови" Д80 на по-малко от 10К кадри за смешни пари.
Ако си поел ангажимент към конкретен човек за едно от двете тела, разликата в кадрите би трябвало да натежи. Все пак, не говоря за разлика от рода 10К - 15К (при това положение, амортизацията е еднаква), но ако говорим за 10К - 50К, аз бих взел тялото на по-малко кадри.
Дано да съм се изразил ясно.
За обективите, нямам наблюдения към 18-70, а другият (18-135) ми се стори доста приличен китов обектив, естествено, с отчитане на липсата на стабилизация.
Лично аз при ограничения бюджет, бих препоръчал стабилизиран 18-55. Да, по-къс е, но стабилизацията си е яка работа.
Пишеш, че стабилизацията не ти е приоритет, но понякога спасява ситуацията, а не винаги можеш да мъкнеш статив със себе си. Дори и да можеш да го мъкнеш, понякога нямаш време да го разпънеш.
За това сам трябва да си прецениш.
П.П. Сега видях, че си писал, че разликата в кадрите е 5 пъти, т.е. по-скоро 10-50К, отколкото 10-15К. При това положение, твърдо бих предпочел по-малко кадри.
И все пак, помисили за 18-55 със стабилизация. Влиза в бюджета, по-къс е, оптически не е по-лош, има стабилизация.
|
|