Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Lumix FZ50 или Canon 20D с обектив 18-55 IS
Автор: jorkatb123   
Дата:   28-01-14 19:45

Чудя се кой от двата апарата е по-добър,от сега казвам,че пари за обективи освен за 18-55 стабилизирания,не мога да отделя,ще си остане с 18-55-цата,хубаво ли е видеото на панасоника,портрети,wildlife снимки,предимства и недостатъци на двата апарата.Трябват ми експресни мнения защото утре ще поръчвам

Отговори на това съобщение
 Re: Lumix FZ50 или Canon 20D с обектив 18-55 IS
Автор: vkk1   
Дата:   28-01-14 20:58

При такъв избор аз специално не бих се колебал и бих избрал Канона. Имал съм Панасоник fz28, 50 не, но мисля избора е очевиден.

Автор: Pac   
Дата:   28-01-14 21:04

Зависи за какво ти трябва. Панасоника е по-мултифункционален, имаш доста прилично макро и голям зуум. Оттам нататък, в ограниченото приложение на Канона, той ще се справя много по-добре. Аз също бих избрал Канона и не бих се заричал, че няма да му купувам обективи. Догодина ще му вземеш един по-дълъг обектив и една твърда 50-ка и ще се кефиш много. :) Реално аз бих предпочел твърдата 50-ка пред китака от самото начало, намират се евтини втора ръка.

Автор: rx   
Дата:   28-01-14 21:08

Щом не смяташ да инвестираш - определено Лумикса е за теб - хем има повече удобства, хем има въртящ дисплей, видео, ПЕРФЕКТЕН обектив, що-годе прилична матрица... Тази недъгава баба 20D ще ти отеснее много бързо - гарантирам ти го.

Дата:   28-01-14 21:08

Не снимам често,от време на време само,искам да снимам птички из градския парк,също и портрети от време на време.Няма да отделя пари за други обективи,просто нямам възможността да нося по 1 кофа с обективи на поход

Автор: mouzata   
Дата:   28-01-14 21:13

Ето го моето лаишко мнение: Аз не съм снимал с дадения модел Панасоник, но имам FZ35 и предполагам, че повечето неща, които мога да кажа за него, ще важат и за FZ50. Основно предимство - големият диапазон на фокусни разстояния на обектива - приемливо широкоъгълен и достатъчно дълъг. Основен недостатък - малката матрица (на FZ50 e по-голяма от на FZ35, но сравнена с тази на Канона все пак е малка). Тя ще те ограничава в доста ситуации - особено когато снимаш при ниска осветленост има много шум в снимките. Също ще ти е по-трудно да постигнеш по-плитка дълбочина на рязкост с нея, което е важно при портретите. За да постигнеш даденият ефект трябва да изтеглиш зуума до край, което не винаги е удобно. Ако си сигурен, че няма да инвестираш повече във фотографска техника, Панасоника не е лош избор (но има и други модели от този клас, на които можеш да обърнеш внимание - например някой Канон, заради наличните хакове). Но мога да ти кажа, че с времето ще ти се прииска да снимаш с апарат със сменяеми обективи. По отношение на ДСЛР-а не мога да кажа нищо, тъй като нямам почти никакъв опит с такъв тип апарати. Но ако бях на твое място, сигурно щях да взема него, с един-два ръчнофокусни обектива отгоре. :)

Дата:   28-01-14 21:21

Всъщност в момента аз имам Canon-a DSLR-a 20D със стабилизирания китак,не ми върши работа,прави хубави портрети и до там,нито хубави пейзажи,нито макро може,нито видео,става въпрос за бартер моя ДСЛР за Панасоника

Дата:   28-01-14 21:32

Махай ДСЛРа. Самата идея на сменяемата оптика е да се инвестира в добри обективи... Определено качеството на образа, което може да ти предложи Leica-та на FZ50 е неизмеримо с това на китовия обектив.

Дата:   28-01-14 21:34

Ами щом не ти върши работа, сменяй. С Панасоника ще можеш да правиш повече неща. Аз имам fz38 и е много приличен фотоапарат, но за снимки при слаба светлина забрави, на закрито просто умира.

Автор: daniil-k   
Дата:   28-01-14 21:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   28-01-14 21:39

То и Канона с китака е зле на закрито, та няма да ти е голяма драма. Наистина за ДСЛР си трябват обективи, не знам как си го търпял тоя китак толкова време. В момента, в който пробваш някой по-читав обектив, китака почва да ти изглежда безмислен.

Автор: piknik   
Дата:   28-01-14 21:49

Взимай Панасоника. Явно така си решил... да си начешеш крастата.
След това ще пуснеш тема и ще пишеш. Цитирам твои думи:

"Автор: jorkatb123
Дата: 28-01-14 21:21

Всъщност в момента аз имам Canon-a DSLR-a 20D със стабилизирания китак,не ми върши работа,прави хубави портрети и до там,нито хубави пейзажи,нито макро може,нито видео,става въпрос за бартер моя ДСЛР за Панасоника"

Само, че вместо Канон ще бъде Панасоника срещу друг апарат.
Успех[smilie5]

[smilie24]

Дата:   28-01-14 22:12

в крайна сметка се оказа,че по-добрия вариант за мен е ПАНАСОНИКА

Автор: vkk1   
Дата:   28-01-14 22:17

Не виждам защо Канон 20д с този обектив не ти върши работа за пейзажи и макро. А видеото на панасоник 50 е мисля 10fps, не ми се мисли какво видео ще е това.
Тъй като съм минал пред сапунерка, турбосапунерка и дслр, никога дори и за миг не съм съжалявал, че съм преминал през тези ъпгрейди. Когато си купих първата що-годе прилична сапунерка /струваше 400лв/, си мислях, че снима велико. Като си купих турбосапунера, си виках - баси, как съм снимал с тая сапунерка, виж турбото какви снимки вади. Като купих дслр, разбрах, че никога преди това не съм правил дори сносни снимки.
Вярно е, че оптиката на панасоника е наистина много добра. Но според мен с това се изчерпват плюсовете му.

Дата:   28-01-14 22:30

10fps [smilie18] аз фотоапарат дето да снима с 10 кадъра в секунда не съм виждал май... не знам как ги мислиш тия неща.

Дата:   30-01-14 12:19

Какво ще кажете за видеото на Lumixa:)

Автор: MikeDimit   
Дата:   30-01-14 12:49

една с Lumix FZ150

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/923073_277776409038756_1291960502_n.jpg

Ако не снимаш над 400 АСА, айде 800, и не ползваш зума на макс, серията на панасоник ще ти е много удобна.

Автор: imitev   
Дата:   30-01-14 12:50

Картината на всичките лумикси е като рисувана с маслени бои...

Автор: MikeDimit   
Дата:   30-01-14 12:59

CCD матрицата май дава този ефект?

Автор: Gam3Ra   
Дата:   30-01-14 13:01

Не, по-скоро софтуера на Panasonic.

Автор: imitev   
Дата:   30-01-14 13:07

Все пак панасоник са пионерите в коригирането на аберациите, изкривяванията и винетирането от неабериращата, супер правата и невинетираща оптика на лайка в апарата...

Сега всички модерни камери го правят. [beer]

Автор: daniil-k   
Дата:   30-01-14 13:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: