Автор: mouzata
Дата: 28-01-14 21:13
Ето го моето лаишко мнение: Аз не съм снимал с дадения модел Панасоник, но имам FZ35 и предполагам, че повечето неща, които мога да кажа за него, ще важат и за FZ50. Основно предимство - големият диапазон на фокусни разстояния на обектива - приемливо широкоъгълен и достатъчно дълъг. Основен недостатък - малката матрица (на FZ50 e по-голяма от на FZ35, но сравнена с тази на Канона все пак е малка). Тя ще те ограничава в доста ситуации - особено когато снимаш при ниска осветленост има много шум в снимките. Също ще ти е по-трудно да постигнеш по-плитка дълбочина на рязкост с нея, което е важно при портретите. За да постигнеш даденият ефект трябва да изтеглиш зуума до край, което не винаги е удобно. Ако си сигурен, че няма да инвестираш повече във фотографска техника, Панасоника не е лош избор (но има и други модели от този клас, на които можеш да обърнеш внимание - например някой Канон, заради наличните хакове). Но мога да ти кажа, че с времето ще ти се прииска да снимаш с апарат със сменяеми обективи. По отношение на ДСЛР-а не мога да кажа нищо, тъй като нямам почти никакъв опит с такъв тип апарати. Но ако бях на твое място, сигурно щях да взема него, с един-два ръчнофокусни обектива отгоре. :)
|
|