Автор: itilien
Дата: 13-12-13 19:11
Ами то не е за плюене, наистина е много остарял. Скоростта му на записване на роу-а е трагично бавна, дисплея е много малък за днешните стандарти, няма бракетинг в роу (нещо, което за мен е сериозен проблем), автофокуса е също много бавен, червения цвят гори сравнително рано, над 400 исо е почти неизползваем.
Но въпреки това все още не съм намерил с какво да го заменя, само заради няколко неща. 1 - много добър обектив с много добър обхват. Реално понастоящем тоя обхват може да бъде заменен единствено с нещо от рода на 16-85 при никон и 15-85 при канон. Но и двата мисля (от това, което съм гледал из нета) са по-кофти като оптично качество спрямо сонито. Другото е теглото - да постигнеш тоя обхват на обектива с подобно качество с някой съвременен апарат запазвайки теглото в същите рамки е почти невъзможно или поне не и с 1 обектив и не и на приемлива цена. Изключение прави новото сони рх10 ли беше как беше, ама там сензора е доста малък, а цената доста голяма.
Друг плюс - при ръчен фокус има показване на разстоянието - нещо, което не знам да има никой друг апарат. Това е страшно полезно при фокусиране в сумрак или на тъмно - когато автофокуса не работи. Примерно със нексовете е голям зор да фокусираш за нощна снимка, защото обективите преминават безкрайността и трябва да връщаш малко назад. Ама колко малко - трябва да си отбележиш, че да знаеш.
|
|